Ridurile din zona ochilor: Cum să le minimizăm?


Cel mai bun mod de a avea grijă de pielea din zona ochilor

Zona ochilor este adesea una dintre zonele care arată primele semne ale îmbătrânirii. Află cum să ai grijă de pielea delicată din jurul ochilor și cum să minimizezi aspectul ridurilor.

De ce zona ochilor are nevoie de îngrijire specială?

E important să ai grijă de pielea sensibilă din zona ochilor, pentru a evita apariția ridurilor și cearcănelor. 

Adevărul din spatele cearcănelor

Cearcănele sunt rezultatul vaselor de sânge, care se văd prin stratul subțire al pielii de sub ochi. Unii oameni sunt predispuși genetic la acestea, dar se pot agrava din cauza bolilor, alergiilor, alimentației deficitare sau lipsei de somn.

De ce pielea din zona ochilor este mai predispusă la apariția ridurilor?

Pielea din jurul ochilor tăi este unică. Este mai subțire, mult mai sensibilă și susceptibilă la deteriorare.

Deoarece pielea delicată din zona ochilor este supusă presiunii, când zâmbești sau te încrunți, acest lucru poate duce în cele din urmă la formarea liniilor fine. În plus, dormitul pe o anumită parte poate avea același efect. Chiar și atunci când fața ta este relaxată, este important să reții că pielea din zona ochilor se mișcă constant în timp ce clipești. Mai mult, țesutul din jurul ochiului nu are destul de multe glande sebacee, fiind astfel mai puțin hidratat și lubrifiat. În timp, pielea își pierde din elasticitate, începe să se lase și se formează ridurile.

Acest lucru este un aspect absolut nomal al procesului de îmbătrânire, însă există pași pe care îi poți urma pentru a minimiza aspectul acestor riduri din jurul ochilor.

Cum să ai grijă de pielea din zona ochilor?

Sfaturi pentru îngrijirea pielii delicate din jurul ochilor și câteva exemple de creme eficiente.

Ce tipuri de produse pentru pielea din jurul ochilor ar trebui să folosesc?

Crema de ochi anti-rid NIVEA Q10 Power pentru fermitate are o formulă patentată, special concepută pentru a reduce ridurile și pentru a revitaliza zona ochilor. Hidratează instantaneu pielea și o revitalizează, oferindu-i un aspect mai proaspăt și mai tânăr în doar 2 săptămâni*.

Serumul anti-rid Q10 Targeted Wrinkle Filler are un efect dovedit împotriva ridurilor rezistente. Reduce vizibil liniile fine și ridurile în doar 5 minute**, funcționând totodată și ca tratament pe termen lung pentru ridurile profunde*** cu acțiune direcționată asupra ridurilor din jurul ochilor. 

*Studiu de 2 săptămâni cu 31 de femei, 2019
**Reduce vizibil aspectul liniilor fine și ridurilor, formând o peliculă hidratantă pe suprafața pielii. Test de utilizare a produsului, studiu efectuat cu 168 participanți, în Germania.
***Auto-evaluare (pe bază de scor), studiu de 4 săptămâni cu 41 femei, 2022.

Alege atent produsele pentru pielea din zona ochilor

Este important să reții că pielea din jurul ochilor este mult mai subțire și mai sensibilă decât cea de pe restul feței. Utilizează întotdeauna produse special formulate pentru zona ochilor pentru a evita iritația și agravarea ridurilor.

Sfaturi pentru aplicarea corectă a cremei de ochi

  • Spălă bine mâinile înainte de a începe.
  • Asigură-te că zona ochilor este curată și că tot machiajul a fost îndepărtat.
  • Ia o cantitate generoasă de cremă cu degetul inelar.
  • Tapotează crema în jurul ochilor.
  • Căldura degetului va ajuta crema să se absoarbă.
  • Asigură-te că nu te apropii prea mult de ochi, deoarece acest lucru poate provoca iritații.

Protejează-ți ochii de razele soarelui

Razele UVA/UVB pot deteriora pielea din jurul ochilor și pot accelera procesul de îmbătrânire. Investește într-o pereche bună de ochelari de soare cu protecție atât UVA, cât și UVB, iar ochii vor rămâne protejați în timpul lunilor de vară.

5 sfaturi pentru a atenua aspectul cearcănelor

Asigură-te că dormi destul

Lipsa somnului are un impact enorm asupra modului în care arată și se simt ochii tăi a doua zi. Nu numai că te vei simți lipsită de energie a doua zi, dar și cearcănele vor fi mai vizibile.

Mănâncă sănătos și echilibrat

Adesea, lipsa de vitamine poate face pielea să arate lipsită de viață și aspectul cearcănelor întunecate să fie mai proeminente. Încearcă să mânânci o varietate de fructe și legume proaspete pentru a-ți stimula sănătatea și vitalitatea zonei ochilor.

Investește într-o cremă de ochi eficientă

O cremă bună pentru ochi este o parte esențială a oricărei rutine de îngrijire a pielii, pentru a menține zona ochilor hidratată și pentru a minimiza cearcănele. Crema de ochi anti-rid Q10 Power se absoarbe rapid și minimizează atât aspectul cearcănelor, cât și al ridurilor din jurul ochilor.
 

Efectul calmant al castravetelui

Castravetele este mai mult decât un simplu ingredient pentru salată. Dacă ai cearcăne proeminente, pune câte o felie peste fiecare ochi timp de câteva minute, iar senzația de hidratare rece va atenua umflarea și va calma întreaga zonă.

Bea multă apă

O piele hidratată este cheia pentru aspectul sănătos și luminos al zonei de sub ochi. Băuturile care conțin cofeină pot avea exact efectul opus – așa că schimbă cafeaua cu un pahar de apă!