par uscat par matasos

CE ESTE KERATINA ȘI CE ROL JOACĂ?

Materialul din care este făcut părul nostru se numește keratină. Dar ce se află în spatele termenului, mai exact?

KERATINA: CE FACE PROTEINA PĂRULUI?

Pe scurt, keratina este responsabilă pentru aspectul puternic și strălucirea firului de păr. Pentru că este o proteină, are puterea de a acționa în interiorul structurii firului de păr și oferă un aspect sănătos la exterior.

CE ESTE KERATINA?

Keratinele sunt proteine și elementele de bază ale fibrei de păr, conectate între ele. Îți poți imagina conexiunile proteice după cum urmează: cele mai fine fire, care se împletesc de mai multe ori, se combină pentru a forma fibrile mici (microfibrile) și apoi se asamblează din nou pentru a forma macrofibrile. Prin urmare, cheratinele construiesc așa-numitul strat de fibre (cortex) și umplu zona dintre pulpa de păr și cuticula.

Fiecare fir de păr este format din 90% din aceste molecule speciale de proteine. Restul este alcătuit din apă, pigmenți și lipide (grăsimi naturale).

Bine de știut: cheratinele se găsesc și în unghiile și unghiile de la picioare, precum și în piele, unde oferă putere și rezistență.

cheratina

Care sunt sarcinile keratinelor de păr?

Cât de elastic și de rezistent este părul nostru depinde doar de cât de intactă este structura trunchiului său de fibre. Deoarece aceasta constă din keratine, proteinele părului au o funcție esențială – oferă în același timp o rezistență sporită părului, dar și elasticitate și flexibilitate. Nu sunt solubile în apă și au o rezistență ridicată la influențele externe.

Atenție, risc de confuzie: creatină și keratină

Diferența dintre cele două este mai mare decât câteva litere: creatina este o substanță care se găsește în celulele musculare și este adesea utilizată ca supliment alimentar pentru sportivi. Astfel, creatina asigură mușchii puternici, iar keratina părul puternic.

CE DĂUNEAZĂ STRUCTURA KERATINEI PĂRULUI?

Deși proteinele părului sunt extrem de rezistente, stresul extern le poate afecta pe termen lung. Apar mici goluri de keratină, părul își pierde încet rezistența și suplețea. Asta se întâmplă cel mai des prin styling și aranjarea părului:
keratina
 • Ondularea permanentă: agenții reducători pătrund în interiorul părului și rup legăturile existente între lanțurile de keratină. Cu fiecare aplicare, proteinele și lipidele sunt eliberate din păr, făcând ca acesta să îți piardă rezistența generală la rupere.
 • Colorarea și decolorarea, precum și coafarea de zi cu zi cu aparate de îndreptat deteriorează, de asemenea, stratul de keratină.
 • Lumina soarelui: radiațiile UV pot avea o influență asupra structurii părului lung de-a lungul anilor și pot provoca deteriorarea keratinei.

Keratina pentru păr: ce fac formulele de îngrijire cu componenta părului?

Keratina este utilizată ca ingredient de înaltă calitate în industria cosmetică. Din motive întemeiate: șampoanele, balsamurile și tratamentele de păr cu keratină lichidă ajută la menținerea sănătății structurii părului și la reconstruirea părului deteriorat. Lacunele din structura naturală a keratinei pot fi închise, suprafața părului pare mai puternică, mai netedă și mai moale.

Apropo: Există nu numai produse de îngrijire a părului, ci și produse de styling cu keratină. Acestea oferă o fixare de lungă durată și în același timp protejează părul în timpul coafării.


SECRETUL PENTRU STRĂLUCIRE DE DURATĂ ȘI UN PĂR FRUMOS: CE ESTE UN TRATAMENT CU KERATINA?

Un tratament cu keratină promite netezirea cu efect pe termen lung. Cu toate acestea, există diferite metode de tratament de coafură și unele lucruri de luat în considerare. Descoperă-le mai jos!

PĂR DREPT PERMANENT: TRATAMENTUL CU KERATINĂ LA COAFOR

Există diferite forme de tratamente permanente cu keratină. Cele mai multe informații despre proces, ingrediente și cât de mult este stresat părul afli de la coaforul la care mergi.

Iată cum se desfășoară procesul:

 • Spălare amănunțită repetată pentru a îndepărta murdăria și eventualele resturi ale produselor coafare și îngrijire.
 • Apoi, pachetul de keratină se aplică șuviță cu șuviță pentru a usca părul.
 • După un timp de expunere de 10 până la 30 de minute, hairstylerul trage firele de păr prin placa de îndreptat, spală produsul și aplică o mască de păr.
 • În cele din urmă, părul este uscat și îndreptat din nou.
tratament keratina

TRATAMENTUL CU KERATINA: ESENȚIALUL ÎN SUMAR

 • Efectele îndreptării părului cu keratină: volum redus, suprafață netedă, mai multă strălucire și suplețe. Părul se simte mai moale și este mai ușor de coafat.
 • Durata îndreptării profesionale a părului variază între 2 și 4 ore, în funcție de lungimea și cantitatea de păr.
 • Potrivit pentru toate tipurile de păr - în special pentru îndreptarea părului creț sau ondulat.
 • Dacă părul tău este foarte deteriorat, ar trebui să te abții de la tratamentul cu keratină, deoarece aparatul îndreptat și temperatura ridicată pot deteriora părul în continuare.
 • După 3 până la 6 luni, efectul de netezire dispare, mai ales la bază, iar ondularea naturală apare încet din nou.