Aşa va străluci părul tău proaspăt vopsit

80% din femei îşi vopsesc părul în mod regulat. Vopsirea părului s-a consacrat ca un veritabil ritual de înfrumuseţare pentru multe femei. Descoperă sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit.

Îngrijirea corectă a părului vopsit

ingrijirea parului vopsit

Diferența dintre vopsire, nuanţare și decolorare

Cunoşti situaţia? Prietenele și colegele vorbesc iar şi iar despre procedee precum vopsirea, nuanţarea sau decolorarea. Dar care este care? Care sunt diferențele? Nu este culoarea doar o simplă culoare?

În tratamentele părului, experții fac diferenţa între nuanţare, nuanţare intensivă, vopsire, colorare şi decolorare.

În procesul de decolorare, pigmenţii din păr sunt extraşi, în cel de colorare introduşi, iar în cazul nuanţării culoarea se aşează ca un film în jurul firului de păr.

O altă diferență: în cazul nuanţării, în contrast cu vopsirea, nu au loc reacţii chimice.

În timpul vopsirii, structura părului este afectată de reacţiile chimice care au loc şi de substanţele din vopsea. Amoniacul oxidează melanina, pigmenții de culoare care pătrund în interiorul fibrei părului. În urma procesului, cuticula de protecție se deschide, lăsând părul uscat şi fragil.

Din cauza agresivităţii procesului de vopsire îngrijirea minuțioasă a părului este esențială. Vârfurile despicate, ruperea părului şi pierderea culorii sunt adesea consecințe ale vopsitului.

Află cum poţi redobândi sănătatea şi frumuseţea părului vopsit şi cum poţi preveni deteriorarea acestuia.

Cum poate fi reparat părul vopsit care este deteriorat?

Fie roşu aprins, blond radiant sau negru intens, părul proaspăt vopsit are nevoie de îngrijire specială, deoarece suprafața exterioară a părului, mai ales cuticula şi stratul lipidic sunt puternic atacate în cadrul procesului de vopsire. Imediat după, părului trebuie îngrijit cu un tratament intensiv. De asemenea, un șampon de protecție a culorii, cu agenți de condiționare este indispensabil pentru obținerea luminozităţii culorii părului și a structurii acestuia. 

Şamponul NIVEA Color Care & Protect cu complexul de ulei de macadamia şi filtru UV protejează părul de alte pericole.

Vopsitul cauzează uscarea părului, acesta având nevoie de ingrediente hrănitoare și hidratare. Doar dacă părul este sănătos, culoarea va străluci pentru o perioadă îndelungată. Utilizați șampoane fortifiante, cum ar fi NIVEA Repair & Targeted Care cu sistemul de reparare a firului de păr Kera Detect®, care identifică zonele degradate și acționează doar acolo unde este nevoie.
par vopsit

Sfaturi de întreținere pentru părul vopsit

Cum îmi întrețin părul vopsit și cum îmi pot păstra culoarea radiantă a părului pentru o perioadă îndelungată de timp?
Cea mai importantă este îngrijirea părului imediat după vopsire. Doar un păr sănătos poate păstra pigmenții de culoare și poate să-i valorifice la întregul potențial.
Sfaturi pentru par vopsit
Noua linie de produse NIVEA Color Care & Protect include un complex de ulei de macadamia și Eucerit® - combinația perfectă pentru păstrarea strălucirii părului proaspăt vopsit și protejarea acestuia. Sistemul Oil Color susține aderența pigmenților la firul de păr, astfel încât culoarea părului va dura de două ori mai mult timp. Asigură-te că după vopsire utilizezi un balsam de păr adecvat. Acesta nu doar că va ușura pietănarea părului, dar îi va da și o strălucire aparte.

De asemenea, ingredientele hidratante sunt foarte importante.

Sfatul nostru pentru reîmprospătarea culorii: ia-ți cu tine șamponul la coafor. Acolo, stilistul tău poate amesteca câteva picături de vopsea în șampon. Acest sfat este aplicabil în special dacă ai părul roșcat, efectele fiind mai mult decât vizibile.

Balsamul NIVEA Color Care & Protect a fost creat pentru a îndeplini acest rol, deoarece are un efect hidratant intensiv care vine în întâmpinarea nevoilor părului tău proaspăt vopsit, puternic atacat de chimicalele din vopsea, care îl usucă și îi atacă structura.

De asemenea, este de evitat folosirea plăcilor de păr, a uscătorului sau a ondulatorului. Dacă totuși dorești să-ți aranjezi părul cu ajutorul acestora, nu uita să utilizezi produse de styling cu sistem de protecție termică, cum ar fi NIVEA Color Protection Spumă și Spray Fixativ, care prelungesc durata de viață a părului proaspăt vopsit.

Cum pot obține acel luciu special al părului după vopsire?

Pentru ca părul tău proaspăt vopsit să strălucească, ia în considerare următoarele sfaturi și trucuri:
  • După vopsire nu-ți spăla părul cu apă foarte caldă sau fierbinte, deoarece îți vei stresa părul suplimentar, iar acesta își va pierde strălucirea.
  • Încearcă pe cât posibil să-ți usuci părul natural, fără utilizarea uscătorului de păr, pentru a evita deteriorarea părului ca urmare a contactului cu căldura excesivă.
  • Integrează în dieta ta cât mai multe legume și fructe. Mango, pepene, morcovi, varză, roșii, produse din soia și piersici, toate acestea susțin strălucirea și culoarea părului tău. Vitamina A menține culoarea părului după vopsire.
  • Nu usca părul frecându-l cu prosopul, deoarece vei deteriora suprafața părului.
  • Masează-ți părul cu ulei de măsline și lasă-l să acționeze pentru câteva ore. Acesta previne uscarea părului și menține strălucirea culorii după vopsire. Așa părul tău va arăta mai sănătos și radiant.
  • Din când în când, spală-ți părul cu suc de lămâie, bere sau ceai de mușețel. De asemenea, utilizează regulat un balsam de păr pentru păstrarea strălucirii, precum balsamul NIVEA Diamond Gloss cu particule fine de diamant. Părul tău va fi mai uşor de pieptănat şi va avea o strălucire de diamant.
luciu pentru par
Cu îngrijirea potrivită părul tău își va păstra culoarea pentru un timp îndelungat și va rămâne totodată sănătos. Aplică aceste sfaturi și trucuri pentru îngrijirea părului - culoarea va rămâne plină de farmec și radiantă!