Totul despre structura firului de păr

Structura firului de păr variază de la o persoană la alta și totul se reduce la tipul individual de păr. Aici găsești informații despre structura firului de păr și despre știința din spatele unui păr frumos și sănătos.

Structura firului de păr

Cele mai multe dintre noi știm deja cum să ne îngrijim și aranjăm părul, dar cât de bine știm care este structura firului de păr?

De ce este regenerarea atât de importantă?

În timp, înaintarea în vârstă și factorii de mediu pot duce la pierderea strălucirii firului de păr, care capătă un aspect tern. Prin regenerare, părul este fortificat din interior și protejat de factorii externi într-un mod delicat.

Structura de bază a firului de păr

Fiecare fir de păr este format din două părți: foliculul și firul propriu-zis. Părul crește din folicul, iar partea vizibilă de la exterior este cunoscută ca fir de păr, alcătuit în mare parte dintr-o proteină numită keratină.

Însă structura firului de păr se poate deteriora dacă acesta nu e tratat cu grijă. Acest lucru poate duce la vârfuri despicate și un look dezordonat, neîngrijit, care necesită tratament de regenerare pentru a-i reda părului frumusețea naturală.

Informații care te pot surprinde

Fiecare fir de păr are în medie o durată de viață de 5 ani.

Amintește-ți ce făceai acum 5 ani - o parte din firele tale de păr s-ar putea să fi fost alături de tine în tot acest timp! Îngrijirea corectă a părului este esențială pentru a menține părul sănătos și frumos pe întrega sa durată de viață.

Informații care te pot surprinde

Fiecare fir de păr poate susține o greutate de până la 100 de grame.

Cam cât o tabletă de ciocolată! În ciuda aspectului foarte subțire, firele de păr sunt mult mai puternice decât s-ar crede.

Informații care te pot surprinde

Blondele au un păr mai bogat

Numărul mediu al firelor diferă în funcție de culoarea naturală a părului. Blondele tind să aibă părul cel mai bogat, iar roșcatele cel mai rar.


Cum să găsești produsele ideale pentru structura firului tău de păr

Fiecare tip de păr are nevoie de îngrijire personalizată! Află cum să oferi părului tău îngrijirea unică de care are nevoie.

Îngrijirea personalizată în funcție de structura firului de păr

Structura firului de păr poate varia foarte mult în funcție de grosimea fibrei capilare. Alegerea produselor de îngrijire ar trebui să se bazeze pe tipul specific de păr, fie că este vorba de păr cu firul subțire, normal sau gros. De aceea, NIVEA a dezvoltat gama Hairmilk.

Pe lângă șampoanele și balsamurile create pentru nevoile de îngrijire specifice fiecărui tip de păr, Balsamul Leave-in Hairmilk oferă părului uscat și deteriorat un tratament  complet de regenerare. Acesta îi oferă o îngrijire intensă și hrănitoare, descurcă și fortifică părul, protejează împotriva căldurii aparatelor de coafat  și oferă volum și strălucire fără a-l încărca.

O formulă de îngrijire care regenerează părul

Formula noii game Hairmilk cu proteine naturale din lapte și Eucerit® fortifică și regenerează firul de păr din interior și protejează împotriva factorilor externi, oferindu-i un plus de strălucire.

Sfaturi rapide pentru un păr suplu și plin de viață

  • Evită periatul părului ud pentru a nu îl rupe.
  • Masează scalpul când aplici șamponul, pentru a stimula circulația.
  • Nu uita să mănânci 5 porții de legume și fructe pe zi - pentru rădăcini sănătoase ai nevoie de vitamine și minerale.
  • Folosește aparatele de styling la o treaptă minimă de căldură pentru a evita uscarea părului.
  • Evită periatul prea des, care poate duce la deteriorarea firului de păr, la electrizare și vârfuri despicate.