Tips & tricks pentru un păr plin

Ai găsit o coafură incredibil de frumoasă și ușor de făcut, dar părul slab, subțire și fin te împiedică să o realizezi? Nu trebuie să se întâmple așa ceva! Îți vom arăta cele mai comune cauze ale părului rar, coafuri pentru volum incredibil și cum poți face părul subțire puternic.

Gata cu problemele părului subțire

Cauzele subțierii părului

Dintre numeroasele cauze ale subțierii părului, predispoziția ereditară este cea mai comună. Acest lucru nu se limitează la ereditatea familială directă, ci poate fi atribuit și unei anumite etnicități. Comparativ cu europenii, asiaticii au un păr semnificativ mai gros și mai puternic. Alte cauze care pot duce la subțierea părului sunt fluctuațiile hormonale, stresul sau deficiența de vitamine și minerale. Hormonii sunt, de exemplu, motivul pentru care părul nostru pierde odată cu vârsta din densitate, sau suntem afectate de căderea părului sau motivul pentru care în timpul sarcinii părul se buclează.


Dacă te confrunți cu o lipsă de vitamine, minerale, proteine și oligoelemente, părul nu poate fi hrănit cu nutrienții necesari și îi lipsește fundamentul pentru o structură puternică.

Indiferent de cauze, părul subțire își va recăpăta strălucirea și volumul cu sfaturile și trucurile noastre.

Styling pentru păr voluminos și strălucitor

Părul subțire reprezintă întotdeauna o provocare majoră: câteodată este ușor ca o pană și încărcat electrostatic, alte ori este greu, neputincios și înnodat. Mai ales părul subțire are obiceiul de a se îngrășa la bază relativ repede și astfel să aibă nevoie de o îngrijire frecventă. Cu un pic de răbdare, chiar şi în acest caz se poate acţiona pentru remedierea problemelor.

 

Sfaturi de coafuri

Femeile cu părul subțire ar trebui să acorde o atenție deosebită unei coafuri potrivite și tunse în mod regulat. Acest lucru oferă părului un aspect sănătos, și-i va menține aspectul natural, strălucirea şi volumul. Părul scurt are nevoie la fiecare patru săptămâni de o vizită la coafor în timp ce pentru părul lung este suficientă o ajustare o dată la șase-opt săptămâni. Acest aspect este deosebit de important în coafurile cu păr subţire.

Tăierea stratificată şI forma capului

Coafurile potrivite pentru părul subţire, au niveluri generoase care generează volum. În cazul părului lung şi fin trebuie neapărat să renunţi la coafura de coadă de cal deoarece deteriorează părul. În general, pentru părul vopsit şi subţire trebuie avută mare grijă de sănătatea scalpului pentru a nu provoca o subţiere suplimentară a părului.

Dacă la alegerea unei coafuri sunt luate în considerare structura părului şi forma capului, vei beneficia de o coafură compactă şi în acelaşi timp uşoară. Accesoriile de păr, cum ar fi florile sunt la modă și vor atrage suplimentar privirile asupra coafurii tale.

Coafuri la modă pentru părul subţire

 • Bobul lung - cu cărare pe o parte și niveluri: cunoscut şi în forma sleek 
 • Pixie Cut - fie neted, ciufulit sau uscat, această coafură este întotdeauna la modă
 • Coadă împletită purtată pe o parte
 • Dutt cu gogoaşă pentru mai mult volum
 • Bucle

Produse de styling pentru păr subţire

Principalele produse de styling pentru acest tip de păr sunt NIVEA Volume Care Spray fixativ și NIVEA Volume Care Spumă pentru a oferi părului mai mult volum. Doar masat în păr, sau aplicat la final, aceste produse oferă un aspect incredibil de voluminos.

Principalele produse de styling pentru părul subţire:

 • Styling Mousse
 • Styling Spray fixativ
 • Bigudiuri
 • Uscător de păr puternic
 • Ondulator
 • Elastice de păr și accesorii de păr

Sfaturi pas-cu-pas pentru păr voluminos

1. USCAREA RAPIDĂ A PĂRULUI

În scopul de a crea rapid și ușor o coafură voluminoasă ai nevoie de o perie rotundă mare, fixativ și un uscător de păr performant.

 1. Usucă părul.
 2. Aplică fixativ pe păr, cum ar fi NIVEA Volume Care Spray Fixativ
 3. Rotește peria înspre interior de la jumătatea lungimii părului cu 360 de grade.
 4. Îndreaptă uscătorul spre păr şi lăsă-l să se răcească.

2. BIGUDIURI PENTRU PĂR VOLUMINOS

O modalitate mai simplă de a crea mai mult volum pentru părul subţire, sunt bigudiurile mari. Aceste bigudiuri au pe suprafața lor, un material similar velcro care asigură că părul rămâne atașat de bigudiuri. Utilizează această metodă pentru a evita uscarea cu perie rotundă și tine cont că ai nevoie de o perioadă între 15 și 20 de minute pentru ca bigudiurile să-şi facă efectul.

 1. Lasă părul să se usuce aproape complet.
 2. Rulează părul pe bigudiuri şuviţă cu şuviţă.
 3. Roteşte bigudiurile uşor.
 4. Usucă părul cu foehnul.
 5. Coafează părul şi fixează-l cu fixativ.

 SFAT: Dacă nici prin această metodă părul tău nu vrea să crească în volum utilizează o spumă de styling, cum ar fi Spuma NIVEA Diamond Volume Care pentru a-i oferi părului sprijin suplimentar.

3. BUCLELE ASIGURĂ UN PĂR BOGAT

Cine vrea sa iasă în evidenţă nu doar printr-un volum splendid, poate utiliza bigudiuri sau ondulator pentru bucle uimitoare care păcălesc părul subţire.

 1. Masează spumă de păr în părul aproape uscat.
 2. Rotește şuviţele de păr cu ajutorul bigudiurilor sau ondulatorului.
 3. Scoate bigudiurile din păr
 4. Trece mâinile prin păr pentru ca buclele să se relaxeze și fixează cu un fixativ, cum ar fi NIVEA Diamond Volume Spray Fixativ.

Sfatul nostru: Aplică spuma și usucă cu capul plecat. Dacă ai părul lung, asigură-te că aplici spuma pe toată lungimea. Odată ce părul este uscat în proporție de 40%, ridică capul și continuă coafarea.

Îngrijire pentru păr fin

Părul fin și subțire are un diametru extrem de redus și este elastic, motive pentru care solicită o îngrijire deosebită. Pentru a genera fermitate și siguranță ca la un păr normal, au fost dezvoltate produse de îngrijire cu ingrediente dedicate şi eficiente. La alegerea produselor trebuie să ai grijă ca acestea să nu facă părul lipicios sau să-l îngreuneze artificial. Incertitudinea le face pe unele femei, să-şi îngrijească părul mai puţin. Rezultatul este un păr plictisitor și uscat. Nu trebuie să fie aşa!

Produse de îngrijire pentru păr subţire

Produsele de styling conțin adesea ingrediente, care sunt mai potrivite pentru părul gros. Prin urmare, părul subțire are nevoie de o formulă ușoară, care oferă volum și, în același timp, nu încarcă inutil părul.

Formula gamei NIVEA Diamond Volume Care este foarte eficientă și cu ajutorul particulelor fine de diamant oferă părului de la rădăcină până la vârf o strălucire irezistibil de frumoasă. Pentru consolidarea părului de la rădăcină, produsele de styling NIVEA Volume Care conţin extract din muguri de bambus.

Dacă ţi-ai dorit mereu să ai un păr strălucitor, suplu şi cu o mulțime de volum, căutarea ta a luat sfârşit.

Sfatul nostru: Fiecare cap are trei zone plate, pe tâmple şi în spate. Încorporează mai multă spumă de styiling în aceste zone și lasă peria rotundă sau bigudiurile în păr pentru câteva minute după uscare.

Interviu cu un expert

Ce putem face, pe lângă utilizarea corectă a produselor de îngrijire, pentru a consolida părul şi pentru a-l face să radieze?

"Un aspect important este stresarea părului cât mai puțin posibil. Acest demers include, de exemplu, evitarea radiaţiilor UV. După contactul cu apa din mare sau din piscină, părul trebuie clătit cât mai bine cu putinţă
- Dr. Nathalie Sors (cercetător în dezvoltarea de produse pentru NIVEA Hair Care & Styling)