ULEI DE PALMIER OBȚINUT ÎN MOD SUSTENABIL

PIELEA TA. PLANETA TA. ÎNGRIJIREA TA.

ULEI DE PALMIER DURABIL LA NIVEA

Multe dintre ingredientele naturale din produsele de îngrijire a pielii sunt derivate uleiul de palmier nucleu (obținut din semințele fructului). Cererea pentru această materie primă crește constant, datorită proprietăților sale pentru cosmetice. Din păcate, cultivarea palmierului este adesea legată de defrișări și alte practici agricole nesustenabile.Întrucât pădurile stochează CO2 în mod natural și eficient, distrugerea lor constantă contribuie foarte mult la schimbările climatice - o problemă pe care o luăm în serios. NIVEA se străduiește să respecte natura. Suntem convinși că uleiul de palmier (nucleu) trebuie obținut în mod durabil pentru a proteja pădurile tropicale de defrișări.

 

DE CE UTILIZEAZĂ NIVEA INGREDIENTELE PE BAZĂ DE ULEI DE PALMIER (NUCLEU)?

Produsele obținute din ulei de palmier (sâmbure) sunt pe bază de plante și, prin urmare, regenerabile și pot fi clasificate ca fiind derivate în mod natural. Lucrul cu aceste materiale poate fi un pas important, departe de o economie bazată pe combustibili fosili și către un viitor mai durabil.

 

În ciuda controversei în ceea ce privește cultivarea, experții și ONG-urile (organizațiile neguvernamentale) cred că înlocuirea uleiului de palmier (nucleu) cu un alt ulei vegetal nu este o soluție rezonabilă. Alte culturi ar necesita mult mai mult teren pentru plantare - și, în general, această abordare ar fi mai puțin durabilă.

 

NIVEA este implicată în transformarea durabilă a industriei uleiului de palmier, care denunță defrișările, promovează practicile agricole ecologice, respectă biodiversitatea și asigură mijloacele de trai ale micilor fermieri.

 

CUM SPRIJINĂ NIVEA CULTIVAREA DURABILĂ A ULEIULUI DE PALMIER?

De la sfârșitul anului 2020, 100% din ingredientele pe bază de ulei de palmier (nucleu) utilizate de NIVEA au fost certificate în mod durabil. Folosim numai produse pe bază de ulei de palmier (sâmbure) ce au la bază surse sustenabile, pe baza modelului de echilibrare a masei, așa cum este definit el de masa rotundă pentru ulei de palmier durabil (RSPO – organizație înființată în 2004 ca urmare a preocupărilor cu privire la impactul asupra mediului, ce include producători de ulei de palmier, grupuri ecologice și producători care folosesc ulei de palmier în produsele lor).

 

 

Compania mamă a NIVEA, Beiersdorf, este un membru activ al RSPO. Obiectivele comune ale acestor grupuri sunt creșterea transparenței în industria uleiului de palmier și promovarea transformării durabile a acestuia.

 

Transparența este cheia pentru o un proces eficient și durabil. De aceea, lucrăm îndeaproape cu furnizorii noștri pentru a urmări materiile prime pe care le folosim de la ei. Am crescut în mod semnificativ transparența lanțului nostru de aprovizionare cu ulei de palmier, astfel cunoaștem sursa a 92% din volumul de achiziții pentru materii prime pe bază de ulei de palmier (nucleu).

 

Împreună cu partenerii locali, compania-mamă a NIVEA, Beiersdorf, lucrează cu micii fermieri la fața locului, promovează cultivarea fără alte defrișări și contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai și a situației economice a comunităților locale. Prin angajamentul nostru în regiunea indoneziană Kalimantan de Vest, nu numai că susținem direct 240 de mici fermieri, ci și alte trei sate locale cu aproximativ 4.500 de locuitori care sunt beneficiari ai proiectulului nostru.

 

PROGRES RECUNOSCUT ÎN PROIECTUL DE DIVULGARE A CARBONULUI (CDP)

Eforturile noastre au fost deja recunoscute: compania-mamă a NIVEA, Beiersdorf, participă anual la Carbon Disclosure Project (CDP). Organizația internațională non-profit ne-a recunoscut progresele în gestionarea și raportarea cu privire la subiecte cheie de mediu, inclusiv administrarea pădurilor.

Pe baza contribuțiilor noastre pozitive la o industrie durabilă a uleiului de palmier, am reușit să obținem un scor „A-” în 2020.

PIELEA TA. PLANETA TA. ÎNGRIJIREA TA.

Vrem să fim 100% transparenți și să răspundem la toate întrebările tale despre sustenabilitate la NIVEA. Dacă nu ai putut găsi toate răspunsurile pe care le-ai căutat pe acest site web sau cauți informații mai detaliate, te rugăm să vizitezi site-ul web de sustenabilitate al companiei-mamă a NIVEA, Beiersdorf.