Sfaturi pentru curățarea bebelușului

Curățarea și băița sunt o parte esențială a îngrijirii bebelușului. Dacă procedezi cu grijă și știi toate detaliile, experiența poate fi la fel de plăcută pentru amândoi.

Îngrijirea bebelușului: importanța băiței

Când îi faci celui mic o băiță, îi asiguri îngrijirea delicată de care are nevoie.

Este timpul pentru băița bebelușului!

Băița este ocazia perfectă pentru întărirea legăturii dintre mamă și bebeluș. De cele mai multe ori are loc la sfârșitul zilei și contribuie la sentimentul de liniște al amândurora. De asemenea, este cel mai potrivit moment pentru a-l curăța pe cel mic din cap până-n picioare și pentru a-i oferi grija de care are nevoie.

Când cauți produse pentru bebeluși, sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont. Pentru că pielea micuțului este mai sensibilă decât a adulților, e important să alegi produse care nu irită pielea. Loțiunea Pure & Sensitive NIVEA Baby a fost creată special pentru pielea nou-născuților. Iar în primele zile de viață este recomandat să folosești câteva picături de ulei în locul loțiunilor pentru spălat.

Cât trebuie să dureze o băiță?

Îi poți face băiță bebelușului tău încă din prima zi! Evită, însă, zona cordonului ombilical până când acesta cade. Dacă cel mic se simte bine, oferă-i 5 minute în plus de stat în apă, însă ai grijă să nu stea prea mult: băile prea lungi pot cauza uscarea pielii.

Sfaturi pentru băița perfectă

  • Înainte să îl pui pe cel mic în cădiță, verifică temperatura apei cu încheietura mâinii sau cotul
  • Nu lăsa bebelușul nesupravegheat nici măcar o secundă
  • Usucă-i pielea prin tamponare ușoară - bebe va iubi atingerea unui prosop pufos, încălzit în avans
  • Asigură-te că ai la îndemână pijamale sau hăinuțe curate pentru ca cel mic să fie îmbrăcat repede și să nu i se facă frig

Băița zilnică: este necesară?

Contrar opiniilor majorității, nu este necesar să-i faci baie celui mic în fiecare zi. Două sau trei băițe pe săptămână sunt de ajuns pentru ca bebelușul să fie curat, dacă folosești șervețele umede când îi schimbi scutecul și după ce îl hrănești.

Hidratarea după băiță - de ce este importantă?

După baie, pielea bebelușului este foarte fină. Astfel, este cel mai potrivit moment pentru a-i aplica o cremă hidratantă, pentru că aceasta va fi absorbită rapid. Acest pas este cu atât mai important dacă ai observat că pielea bebelușului este uscată sau dacă cel mic are dermatită atopică. Și dacă tot îi hidratezi pielea, de ce să nu îl răsfeți și cu un masaj relaxant cu ulei pentru bebeluși? Pe lângă efectele benefice asupra pielii, masajul contribuie și la apropierea dintre voi doi.

Alege o loțiune special creată pentru pielea sensibilă a bebelușilor, ca Laptele de corp NIVEA Baby Pure & Sensitive. Formula cu unt de shea și fără parabeni, alcool sau coloranți oferă hidratare intensă, pentru ca tu să fii sigură că pielea celui mic este bine îngrijită.

Hidratarea nu trebuie să aibă loc doar după băița de seară - poți să aplici crema și dimineața. Astfel, pielea bebelușului va fi pregătită pentru activitățile de exterior cum ar fi joaca sau plimbările.


Îngrijirea bebelușului: curățare din cap până-n picioare

Când ai grijă de cel mic, este important să nu uiți de anumite zone, ca degetele de la picioare, nasul și pleoapele.

Cum cureți năsucul și pleoapele bebelușului

Interiorul nasului și pleoapele sunt zone foarte delicate care au nevoie de îngrijire specială. Încearcă Soluția salină nazală NIVEA Baby pentru a curăța nasul bebelușului și a-i șterge delicat pleoapele. Soluția curăță și hidratează nasul bebelușului pentru a-l ajuta să respire mai ușor și oferă o curățare delicată pentru zona exterioară a pleoapelor. Și pentru că este dezvoltat în colaborare cu medici dermatologi, poți fi sigură că este suficient de delicat pentru cel mic.

Un funduleț curat face diferența!

Dacă îi faci baie celui mic o dată la câteva zile, este esențial să ai grijă ca fundulețul lui să fie mereu curat. Dacă bebelușul are iritații în această zonă, încearcă Crema pentru funduleț NIVEA Baby. Formula este special dezvoltată pentru a proteja pielea sensibilă împotriva umezelii.

5 zone care deseori sunt uitate la băiță

  • Buricul (nu uita că trebuie să eviți această zonă înainte de căderea cordonului ombilical)
  • Spatele urechilor
  • Zona dintre degetele de la mâini și picioare
  • Tălpile și călcâiele
  • Umerii și genunchii

Uscarea după băiță

După băiță, pielea bebelușului pierde repede căldura, de aceea este important să îl înfășori imediat pe cel mic într-un prosop moale și preîncălzit. Apoi, tamponează-i delicat pielea fără să freci, pentru a preveni iritațiile. De asemenea, asigură-te că ai uscat bine și cutele de piele.

unghiile bebelușului

Cum să îi cureți unghiile bebelușului

Unghiile de la mânuțe și picioare pot aduna multă murdărie, de aceea e important să le menții cât mai curate. Cu o periuță de dinți înmuiată în apă călduță, curăță delicat impuritățile de sub unghii. Iar pentru a preveni acumularea murdăriei, taie regulat unghiile bebelușului.
product-stage-bg

Produse pentru îngrijirea bebelușului de la NIVEA