nivea-honesty-transparency-header-image

Onestitate și transparență

Iubim faptul că produsele noastre au grijă de oameni din întreaga lume. În același timp, asta ne face să fim extrem de responsabili în tot ceea ce facem. Astfel, ne-am creat un set de valori și convingeri după care ne ghidăm zi de zi.
hands-together-lying-on-ground-together

hands-going-through-open-field

Valorile noastre se reflectă în Codul de Conduită, dar și în angajamentele noastre sociale și legate de mediu, precum și în poziția noastră privind testarea pe animale. Astfel, căutăm permanent formule de îngrijire și ingrediente mai sustenabile, care să aibă un impact cât mai mic asupra a tot ce ne înconjoară. Alături de partenerii noștri, ne ghidăm după aceleași valori pentru a oferi consumatorilor o îngrijire eficientă, dar și sustenabilă.

 

Află mai multe despre îngrijirea NIVEA și despre cum reușim să ne onorăm responsabilitățile. 

NIVEA are grijă

footprints-on-beach-people-laughing-together

Oameni din întreaga lume au încredere în produsele NIVEA - iar noi ne străduim permanent să menținem această încredere. Astfel, filozofia noastră poate fi rezumată în trei cuvinte: NIVEA oferă îngrijire. Avem grijă de sănătatea și siguranța pielii tale. Tocmai de aceea, fiecare ingredient pe care îl alegem pentru produsele noastre trebuie să fie sigur și în conformitate cu criteriile noastre. Formulele noastre de îngrijire sunt special create pentru a susține procesele naturale ale pielii. Iar obiectivul nostru permanent este să folosim cât mai puține ingrediente posibil.

close-up-cut-aloe-vera

De asemenea, NIVEA are grijă și respect față de planetă. Cu decenii în urmă, am început să cercetăm continuu modalități mai bune, mai sustenabile de a ne creea produsele de îngrijire a pielii. Fiind unul dintre cele mai longevive branduri de îngrijire a pielii, ne folosim experiența bogată și expertiză pentru a promova sustenabilitatea în industria noastră. În ceea ce privește testarea produselor, nu efectuăm teste pe animale  - decât dacă acest lucru este obligatoriu prin lege. Testele pe animale au fost interzise pentru produsele cosmetice din UE din 2004 și pentru toate ingredientele acestor produse din 2013. Beiersdorf se adaptează la această obligativitate a legii, evitând activ testarea animalelor la nivel mondial, ori de câte ori este posibil legal. Ne-am angajat în dezvoltarea și acceptarea internațională a metodelor alternative de testare de peste 35 de ani. Decizia noastră de a face cât mai puțină sau deloc testarea pe animale la scară globală face parte din acest angajament.

NIVEA este mai mult decât un brand. Suntem noi toți - cei care lucrăm în echipa NIVEA pentru a oferi celor din jurul nostru cea mai bună îngrijire posibilă. Fiecare dintre noi arată că îi pasă de planetă în felul lui. Astfel, unii dintre noi iau parte la inițiative de voluntariat, precum plantatul copacilor. Mulți dintre noi folosesc bicicleta sau folosesc mașina alături de alți colegi pentru a veni la serviciu. Ca o organizație, evităm deplasările de serviciu ori de câte ori posibil, alegând în schimb videoconferințele. Puțin câte puțin, reușim să lăsăm cât mai puține urme în mediul înconjurător!

plant-planting-bicycle-riding


woman-kissing-bunny

ANGAJAMENTUL NOSTRU ÎMPOTRIVA TESTĂRII PE ANIMALE

NIVEA respectă natura - de la funcțiile naturale ale pielii, până la toate vietățile planetei.

Deja de mulți ani investim activ în dezvoltarea metodelor alternative de testare pentru a putea valida buna tolerabilitate și eficacitatea produselor NIVEA. Ne continuăm drumul spre alternative mai bune care pot înlocui testarea pe animale la nivel global.

Fiind unul dintre liderii cercetării cosmetice, noi, NIVEA, avem o istorie puternică de colaborare cu peste 50 de parteneri din întreaga lume, investind în abordări alternative, fără cruzime, pentru evaluarea riscurilor. În ultimii 35 de ani, au fost deja înregistrate progrese importante în dezvoltarea de noi metode. Unele dintre aceste metode au obținut acceptarea internațională de către OCDE - iar dezvoltarea altor metode este în curs. De exemplu, Beiersdorf favorizează dezvoltarea așa-numitelor tehnologii „organ-on-a-chip”. Aceste sisteme integrează mai multe tipuri de celule și țesuturi umane și imită biologia umană la scară mică, extinzând opțiunile pentru a evalua posibilele efecte asupra organismului uman in vitro, pentru a asigura în cele din urmă produse sigure.

La scară globală, lucrăm pentru acceptarea metodelor alternative de testare stabilite peste tot. Unele țări, inclusiv China, necesită în continuare teste pe animale pentru anumite categorii de produse cosmetice. Ne propunem să convingem autoritățile chineze că aceste teste sunt inutile și pot fi înlocuite cu alternative, fără a compromite siguranța consumatorilor.


Codul de conduită

VALORILE NOASTRE

Ca brand global, NIVEA lucrează cu furnizori locali din întreaga lume. Pentru a ne asigura că fiecare aspect al lanțului nostru de furnizare și al producției este în conformitate cu valorile noastre, am creat un cod de conduită care servește drept ghid pentru toți furnizorii noștri. Pe baza Declarației Universale a Drepturilor Omului, a Convențiilor Organizației Internaționale a Muncii și a Orientărilor OCDE pentru întreprinderile multinaționale. Codul nostru de conduită stabilește standarde etice și de durabilitate pentru furnizorii noștri.

farmer-walking-through-field

Înainte de a accepta să colaborăm cu un furnizor, acesta trebuie să se conformeze cu codul nostru de conduită. Acesta este primul pas. De asemenea, avem un sistem de screening, audit și asistență pentru a ajuta furnizorii noștri să îndeplinească standardele NIVEA și să verifice dacă se încadrează în ele. Acest lucru include platforme de colaborare care permit furnizorilor să împărtășească cele mai bune practici și să lucreze cu noi pentru ca achizițiile noastre să fie mai durabile.

close-up-wheat-stalk-hand-shaking

SFATURI INTERESANTE PENTRU TINE