De ce factor de protecție solară am nevoie?

Factorul de protecție solară determină cât de eficientă este o cremă de protecție solară și cât timp îți va proteja pielea. Află cum să calculezi valoarea factorului de protecție solară pentru pielea ta.

Distracție la soare - cu factorul de protecție solară corect

Factorul de protecție solară (FPS)

Iubim soarele, fie că ne bucurăm de el la mare sau pe pârtia de ski. Ne distrăm și ne simțim bine. Factorul de protecție solară (FPS) este cel care determină eficiența unei creme de protecție solară. Produsele de protecție solară NIVEA SUN protejează pielea de radiațiile UV, prevenind apariția arsurilor solare și atacul radicalilor liberi asupra pielii. Oricât de distractiv ar fi să stai la plajă, soarele afectează pielea tuturor, într-o măsură mai mare sau mai mică. Există mai multe tipuri de piele, depinzând de culoarea pielii, a ochilor și a părului. Așa cum pielea deschisă la culoare are nevoie de mai multă protecție decât cea închisa, există mai multe variante de factor de protecție solară pentru mai multe tipuri de piele. Important de știut: factorul de protecție solară potrivit tipului tău de piele este determinat de timpul în care pielea ta se poate proteja singură de soare. Acesta este perioada în care pielea poate fi expusă radiațiilor solare fără ca aceasta să se ardă. Depinzând de tipul tău de piele, locul și perioada din an, acest timp variază între 5 si 30 de minute. Poți afla mai multe despre tipurile de piele și factorul de protecție solară aici.
Această formulă te va ajuta să determini care este cel mai bun factor de protecție solară pentru pielea ta și să alegi produsele de protecție solară, care te vor ajuta să stai relaxată la soare, indiferent dacă ești la mare sau la munte.
Factorul de protecție solară ridicat
Un factor de protecție ridicat prelungește plăcerea statului la plajă și asigură obținerea unui bronz sănătos. Există mai multe paliere de factori de protecție solară: mic (6-10), mediu (10-25), ridicat (30-50), foarte ridicat (50+).

Cum aleg factorul de protecție solară potrivit pentru pielea mea?

The following criteria should be taken into account when choosing the correct sun protection factor:

  • Cât timp îți propui să stai la soare
  • Ce tip de piele ai
  • Unde te aflii la plajă
  • Când vrei să faci plajă

Protecție completă: cremele de calitate sunt mult mai eficiente

Important: Factorul de protecție solară din creme se referă, în mare parte din cazuri, doar la protecția împotriva radiațiilor UVB. Produsele NIVEA SUN te protejează și de radiațiile UVA. Proporția corectă dintre protecția UVA și cea UVB este reglementată de normele Uniunii Europeane. Fără doar și poate toate produsele NIVEA SUN respectă aceste norme.

FILTRELE UV

FILTRELE MINERALE

Filtrele minerale UV din produsele de protecție solară sunt în mare parte alcătuite din dioxid de titan și oxid de zinc. Mecanismul de protecție al acestor filtre se bazează nu doar pe absorbția luminii, dar au și proprietăți fizice, și anume reflectarea și împrăștierea razelor solare.

FILTRELE CHIMICE

Filtrele de protecție UV chimice se bazează pe mecanisme care doar absorb radiațiile UV. În acest caz radiațiile UV dăunătoare sunt transformate în căldură și energie. Pentru a obține protecția UVA/UVB dorită, diferite filtre UV sunt combinate între ele pentru a obține spectrul de protecție optim. Pe lângă aceste aspecte sunt luate în calcul diferite elemente senzoriale precum rezistența la apă pentru a obține factorul de protecție corect.

EVITAREA DETERIORĂRII ADN

Razele UVA nu cauzează efecte vizibile imediat la nivelul pielii, însă acestea pătrund adânc în celulele dermului,stimulează formarea radicalilor liberi și pot afecta celulele și ADN-ul pe termen lung. Razele UVB pătrund doar la nivelul epidermei. Ele sunt responsabile de apariția bronzului, dar și pentru apariția arsurilor solare și a cancerului de piele. Deoarece pot afecta direct ADN-ul, ele pot provoca și apariția cancerului de piele. Folosirea cremelor de protecție solară ne poate ajuta să prevenim aspectele negative ale radiațiilor UVA/UVB.
Applying sunscreen
Un factor de protecție solară ridicat oferă o protecție mai bună împortiva radiațiilor UV decât un factor de protecție solară mai mic.

Un bronz natural de durată

Dacă folosești o cremă cu factor de protecție solară ridicat pielea ta se va bronza natural într-o perioadă mai lungă de timp. Dar asta înseamnă că te expui la mai puține riscuri, iar bronzul obținut este mai sănătos. Mai mult, bronzul pe care îl obții în acest fel va dura mai mult.

Vești bune: NIVEA SUN a dezvoltat un nou produs ce activează formarea bronzului natural al pielii. Gama NIVEA SUN Protect & Bronze conține un extract natural de plante ce activează producția proprie de melanină a pielii. Melanina este produsă natural de către corp și este responsabilă cu protecția și bronzul pielii. Rezultatul este un bronz natural de durată.