crema pentru arsura

AFLĂ CUM SĂ APLICI CORECT PROTECȚIA SOLARĂ PENTRU UN BRONZ FRUMOS ȘI SĂNĂTOS

Descoperă sfaturile noastre practice pentru a evita efectele negative ale soarelui și pentru a obține un bronz strălucitor și sănătos! Ai grijă de pielea ta cu protecția solară potrivită pentru tine!

INFLUENȚA SOARELUI

 

Razele soarelui au multe efecte benefice pentru organism, precum producerea vitaminei D, un tonus bun și chiar contribuie la producerea seretoninei, hormonul fericirii. De aceea zilele relaxante de stat la plajă sunt atât de frumoase! Însă razele UV pot avea și efecte negative asupra pielii tale, cum ar fi arsurile solare dureroase, iar unele persoane pot dezvolta sensibilitate crescută la soare sau chiar alergii solare.

Dacă aplici crema de protecție solară potrivită și respecți câteva principii de bază când vine vorba de expunerea solară, te poți bucura liniștită de timpul petrecut la soare. Astfel, poți să obții un bronz, sănătos și de lungă durată și poți trăi experiențe minunate în vacanțele însorite!

arsurile

RAZELE UV

fps arsuri solare

Razele UV în cantități mici au efecte pozitive asupra noastră și ne ajută să ne menținem sănătoși. Totuși, în cantități foarte mari, razele UV pot fi foarte dăunătoare. Acestea sunt împărțite în două categorii: raze UVA și UVB. Iată cum funcționează acestea:

  • Razele UVA pătrund în stratul superior al pielii și pot duce la îmbătrânirea prematură a pieii, sau chiar la producerea alergiilor solare.
  • Razele UVB sunt cele care produc efectul de bronzare, stimulând producția de melanină din piele, însă tot acestea pot duce și la apariția arsurilor solare.

Pentru a combate efectele ambelor tipuri de raze UV, NIVEA folosește un mix de filtre UV pentru ca pielea ta să fie pe deplin protejată. Formulele eficiente oferă protecție solară eficientă, pentru un bronz natural și sănătos.


PROTECȚIA SOLARĂ

Indiferent dacă mergi la plajă, faci o plimbare prin parc sau desfășori diferite activități zilnice, în special în sezonul cald, trebuie să te asiguri că aplici cantitatea corectă de cremă pentru a preveni arsurile solare. Iată câteva sfaturi utile pe care ar trebui să le știi, când vine vorba de protecția solară:
fps

Aplică o cantitate potrivită!

Pentru o protecție de încredere împotriva razelor UV, aplică protecția solară într-o cantitate suficientă. Începe cu o peliculă subțire și adaugă pe parcurs pentru a te asigura că acoperi întregul corp. 

arsuri solar

Masează ușor!

Distribuie uniform crema de protecție solară pe corp. Se va absorbi rapid în piele! Astfel, filtrele UV rămân pe suprafața pielii și îți oferă protecția de care ai nevoie.

fps NIVEA

Extra protecție pentru zonele cele mai sensibile

Asigură-te că te dai cu cremă în mod uniform, pentru că razele puternice ale soarelui pot pătrunde chiar și prin haine! Acordă o atenție deosebită zonelor mai sensibile, precum nasul, obrajii, fruntea, umerii și picioarele.

crema spf arsuri solare

Protejează-ți capul!

Ai grijă să îți protejezi capul cu o pălărie! Scalpul este o zonă foarte sensibilă la razele puternice ale soarelui. Protecția solară, pălăria și ochelarii de soare fac parte din fiecare vacanță de vară, astfel încât să te poți bucura de soare fără griji!


FPS-UL POTRIVIT

 

 

Dacă îți place să petreci mult timp la soare, este important să folosești o protecție solară cu un factor de protecție adecvat sau, pe scurt, FPS. Tipul tău de piele joacă un rol important în alegerea FPS-ului potrivit, la fel și intensitatea radiațiilor UV din locul în care te aflii, sezonul și momentul zilei. Alegerea unui factor de protecție solară potrivit îți poate asigura protecție și distracție la soare, fie că ești la mare sau în drumeție pe munte.

remediu pentru arsuri
alergie solara

 

 

Factorul de protecție solară determină gradul de protecție pe care il oferă crema pe care o folosești când te expui la soare. FPS-ul se clasifică astfel: mic (6-10), mediu (10-25), ridicat (30-50), foarte ridicat (50+). Poți folosi o cremă de protecție solară cu FPS mic în anotimpul rece, iar odată cu creșterea temperaturilor și a radiațiilor solare, este indicat să crești gradul de protecție, pentru a-ți ajuta pielea să se obișnuiască cu radiațiile din ce în ce mai mari.

Este necesar să folosești un grad de protecție foarte ridicat atunci când mergi la plajă sau de bucuri de distracție în aer liber în zilele de vară. Chiar și în zilele mai înnorate sau atunci când stai la umbră, pielea ta poate fi afectată de radiațiile solare, de aceea este importat să aplici în continuare crema de protecție solară!


ARSURILE SOLARE

 

 

Arsurile solare apar atunci când te expui la soare fără protecție solară sau când folosești un factor de protecție solară mai mic decât este nevoie pentru puterea soarelui din ziua respectivă. Folosește protecția solară chiar dacă este înnorat, pentru că razele UV pot avea un efect pucternic și în astfel de zile! Arsurile solare sunt extrem de dăunătoare pielii, pot fi dureroase și pot duce la formarea unor alunițe noi.

Însă nu trebuie să te îngrijorezi! Pentru a preveni eficient arsurile solare, tot ce trebuie să faci este să aplici o cremă de protecție solară cu FPS-ul potrivit și să o reaplici în mod corect. Aceste reguli simple te pot ajuta să previi arsurile solare pentru distracție sub soare fără griji!

alergii solare

ALERGIA SOLARĂ

arsuri solare

 

 

Dacă suferi de alergie solară, aceasta se manifestă ca o erupție pe piele, fie în câteva ore de la expunerea la soare, fie chiar în câteva săptămâni de la ultima expunere prelungită la soare. Pielea va avea un aspect aspru, iritat și înroșit.

Alergia solară se mai numește și erupție polimorfă la lumină, însă sunt mai multe probleme de sănătate care îți pot face pielea să reacționeze la soare.

 

În general, femeile sunt mai afectate decât bărbații de alergiile solare, mai ales cele cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, cu pielea de o culoare foarte deschisă.

Alergia poate dispărea și reapărea de-a lungul tipului, de aceea este important să îți protejezi în permanență pielea pentru a o preveni.

Dacă dezvolți o alergie solară, ar trebui să limitezi pe cât posibil expunerea la soare și să folosești creme de protecție cu FPS foarte ridicat (50+). Dacă alergia continuă să îți cauzeze un disconfort, poți dicuta cu mediul tău dermatolog. 

crema protectie solara
fps crema cu protectie solara

 

 

Spre deosebire de alergia solară, sensibilitatea la soare are mai degrabă legătură cu ochii. Dacă ești o persoană sensibilă la soare, probabil nu poți suporta lumina puternică a soarelui fără ochelari de protecție solară ridicată, iar soarele puternic îți poate provoca și dureri de cap.

În această situație, asigură-te că oferi extra protecție zonei capului și încearcă să respecți cu atenție regulile de expunere la soare. Evită în special să stai la soare la orele amiezei! 


SFATURI

Protecția solară eficientă și regulile simple de expunere la soare te ajută să obții un look sănătos și un bronz radiant. Bucură-te relaxată de soare și de zilele minunate de vară alături de NIVEA SUN cu o gamă de protecție solară de încredere!

Descoperă mai multe sfaturi și informații despre protecția solară, razele UV, și specificul fiecărui tip de piele din articolele următoare:
DESPRE SOARE ȘI PROTECȚIA SOLARĂ

Află mai multe detalii și recomandările specialiștilor NIVEA SUN în legătură cu protecția solară!
remedii arsuri solare
crema protectie solara alergie solara
CUM FUNCȚIONEAZĂ FILTRELE UV

Află mai multe despre tipurile de filtre UV și cum funcționează acestea pentru protecția pielii tale!ÎNGRIJIREA SOLARĂ CORECTĂ PENTRU TOATE TIPURILE DE PIELE

Tu știi care este fenotipul tău? Oferă-i pielii tale îngrijirea solară potrivită pentru a te bucura de soare, indiferent de anotimp!
arsuri solare NIVEA