Bucurați-vă de soare - chiar dacă aveți piele sensibilă!

Ah, vară! În sfârșit, ne putem bucura de căldura soarelui! Oamenii sunt fericiți, parcurile sunt pline și vacanța la mare se apropie. Sunteți totuși puțin mai precauți; vă place soarele la fel de mult ca oricui, dar pielea voastră poate fi afectată. După primele zile cu soare, pielea începe să reacționeze: aveți senzație de mâncărime, simțiți un disconfort, poate aveți chiar și pete roșii inestetice și dureroase. Și știți că această senzație se va intensifica cu trecerea timpului, pe măsură ce soarele devine mai puternic.

Pielea sensibilă este caracterizată, de obicei, prin simptome neplăcute, cum ar fi senzația de “piele care strânge”, mâncărime, usturime, roseața. Acest tip de piele tinde să reacționeze la anumiți alergeni – uneori la material textile, alimente sau produse parfumate - și, în unele cazuri, la soare.

Alergiile solare sunt cauzate, în special, de schimbări ce au loc la nivelul pielii, atunci când aceasta este expusă la soare. Pentru persoanele cu piele sensibilă, organismul recunoaste această schimbare ca ceva care nu ar trebui sa fie acolo și activează sistemul imunitar ceea ce rezultă într-o reacție alergică. Nu este clar de ce anumite persoane ajung să aibă alergii solare și altele nu. Este clar că orice persoană poate suferi de alergii solare, însă pielea deschisă la culoare este mai predispusă la acest tip de alergii. 

Persoanele cu piele sensibilă și alergii solare adesea nu acordă atenția necesară de care pielea are nevoie atunci când este vorba de expunerea la soare. Ele evită să stea prea mult la soare sau acceptă fără a încerca să remedieze reacțiile adverse. Alergiile solare pot avea forme mai ușoare sau mai grave - dar vestea bună este că vă puteți proteja pielea de reacțiile agresive la soare.

Una dintre cele mai bune soluții pentru a vă bucura de soare, chiar dacă aveți pielea sensibilă, este să utilizați produse special create pentru pielea sensibilă. În acest fel vă puteți bucura de zilele însorite mai mult. Lumina soarelui este bună și pentru dumneavoastră: sporește producția de vitamină D și declanșează eliberarea naturală a serotoninei, hormonul "fericit".

Așadar, soluția este alegerea protecției solare potrivite. Trebuie să fiți atenți ca protecția solară pe care o alegeți nu doar că protejează pielea de razele UV, ci conține și ingrediente care protejează pielea sensibilă. Noua gamă NIVEA Sun Sensitive Immediate Protect are la bază o formula creata special pentru persoanele cu piele sensibilă; produsele conțin pantenol și aloe vera naturală, au o consistență ușoara, non-grasă, fără parfum.

Produsele de protecție solară NIVEA Sun Sensitive Immediate Protect sunt disponibile în două game: 

  • NIVEA Sun Sensitive Immediate Protect Soothing cu aloe vera naturală și ulei de jojoba, ce calmează pielea sensibilă. Aceste produse oferă un efect calmant pentru cei care percep pielea lor ca fiind sensibilă și se tem că aceasta ar putea fi iritată de lumina solară.  
  • NIVEA Sun Sensitive Immediate Protect Sun-Allergy Protection împotriva alergiilor solare - îmbogățite cu ingrediente precum extract de lemn dulce ce protejează împotriva alergiilor la soare. 

Produsul pe care îl alegeți ar trebui să aibă, de asemenea, un nivel ridicat de protecție, de cel puțin FPS 30 - iar dacă aveți predispoziție alergie solară, este mai bine să utilizați FPS 50+, astfel încât și mai puține raze UV să ajungă la nivelul pielii. Cu cât factorul de protecție solară este mai mare, cu atât pielea este protejată pentru o perioadă mai lungă de timp. Nu uitați să reaplicați protecția solară la fiecare două ore și în mod special după ce înotați, după ce vă ștergeți cu prosopul sau dacă transpirați, pentru a menține protecția.

Cu produsele de protecție solară potrivite vă bucurați și mai mult de zilele calde și de soarele de afară.