ten sensibil crema ten sensibil

ÎNGRIJIREA PIELII SENSIBILE

Stresul, frigul, vântul sau chiar folosirea produselor de îngrijire nepotrivite pot irita pielea sensibilă imediat. Tocmai de aceea, pielea sensibilă are nevoie de produse de îngrijire special create pentru ea. Descoperă-le pe toate de la NIVEA!

PIELE SENSIBILĂ: CAUZE ȘI EFECTE

Iritarea pielii sensibile poate avea multe cauze - stresul cotidian, dușul, parfumurile sau chiar expunerea la soare sunt doar câteva dintre ele. Astfel, alegerea cremei potrivite pentru pielea sensibilă este esențială.

Iată cum recunoști pielea sensibilă

În primul rând, sunt vizibile roșeața, umflăturile, zonele foarte uscate și descuamate. În plus, acestea sunt însoțite de alte senzații, cum ar fi tensiunea la nivelul pielii, mâncărimea, arsura sau chiar usturimea. Pielea sensibilă poate afecta toate zonele corpului, dar apare mai frecvent pe față. Astfel, o rutină adecvată de îngrijire pentru pielea sensibilă este crucială pentru gestionarea acesteia.

Există unele similitudini cu alte afecțiuni ale pielii, în special cu pielea uscată. Eficacitatea funcțiilor pielii depinde de activitatea enzimei, care deseori se reduce la nivelul pielii sensibile. Drept urmare, bariera naturală a pielii este afectată, ducând la pierderea hidratării și la penetrarea crescută a iritanților.

Stratul cornean este, de asemenea, adesea mai subțire, iar terminațiile nervoase sunt mai sensibile. Alegerea produselor potrivite pentru îngrijirea pielii, cum ar fi cremele hidratante concepute pentru pielea sensibilă, poate ajuta la evitarea iritării celui mai mare organ al pielii.

ingrijire piele sensibila piele sensibila

FACTORI DECLANȘATORI PENTRU PIELEA SENSIBILĂ

Factori externi precum:

 • Vânt rece
 • Radiații UV, ozon
 • Aer uscat, schimbarea climei
 • Curățarea prea agresivă, în special cu săpun obișnuit
 • Anumite medicamente

Factori interni ai corpului, cum ar fi:

 • Vârsta (atât foarte tânără, cât și mai matură)
 • Stresul psihologic
 • Modificări hormonale
 • Tendința la alergii

ALEGEREA PRODUSELOR POTRIVITE PENTRU ÎNGRIJIREA PIELII SENSIBILE

Asigură-te de fiecare dată că loțiunile și cremele hidratante sunt potrivite pentru pielea sensibilă.

Dacă pielea ta are tendința să fie sensibilă, ar trebui să te asiguri că utilizezi produse de curățare a pielii sensibile cu formule ușoare și delicate.

Nu folosi săpun obișnuit, care afectează stratul acid protector al pielii. În schimb, alege mereu produse care au fost dezvoltate pentru pielea sensibilă. Mai ales când vine vorba de produsele de hidratare. Acestea trebuie să conțină doar ingrediente care protejează pielea - adică nu trebuie să conțină alcool și parfumuri. Componentele eficiente care pot preveni simptomele pielii sensibile sau pot atenua semnele pielii sensibile sunt de asemenea importante, de exemplu, extractul de lemn dulce sau dexpantenolul.

ingrijire piele sensibila crema ten sensibil

INGREDIENTE: CE AJUTĂ PIELEA SENSIBILĂ?

În ceea ce privește pielea sensibilă, sunt necesare ingrediente care mențin pielea hidratată, întăresc bariera de protecție și au un efect calmant pentru a reduce sensibilitatea pielii.

Ingredientele foarte recomandate sunt:

 • Dexpanthenol, precursorul vitaminei B5. Întărește funcția naturală de protecție a pielii și contribuie la reducerea pierderii de hidratare a acesteia.
 • Glicerina, un agent de hidratare natural care susține nivelul de hidratare optim al pielii.
 • Uleiul din semințe de struguri, care este bogat în acid linoleic, este o componentă importantă a lipidelor naturale, care întăresc bariera de protecție.
 • Extractul de lemn dulce din rădăcina plantei de lemn dulce chinezesc, care are proprietăți antioxidante, calmează pielea iritată și atenuează roșeața pielii.
 

CEA MAI SENSIBILĂ ZONĂ: FAȚA TA

Pielea sensibilă apare cel mai des la nivelul feței. Acest lucru se datorează faptului că pielea feței este foarte expusă la influențe externe. Prin urmare, protecția corectă este deosebit de importantă aici.

SFATURI DE ÎNGRIJIRE PENTRU TENUL SENSIBIL

 • Machiaj pentru tenul sensibil: folosește fonduri de ten și anticearcăne create special pentru tenul sensibil
 • Folosește produse de curățare a feței cu formule delicate. Cel mai bine este să folosești demachiante sau șervețele de curățare special dezvoltate pentru tenul sensibil (cum ar fi Uleiul de curățare cu pompiță pentru ten sensibil sau Șervețelele demachiante cu aloe vera organică)
 • Mai ales iarna, asigură-te că aplici în mod regulat produse de îngrijire a feței dimineața și seara. Acest lucru va preveni uscarea pielii.
 • Folosește produse de îngrijire special dezvoltate pentru pielea sensibilă. Îți mențin pielea hidratată, îi întăresc bariera de protecție și ameliorează simptomele pielii sensibile.
 • Protejează-ți fața de soare: folosește o cremă de zi cu factor de protecție solară ridicat, care-ți oferă atât hidratare, cât și protecție împotriva efectelor nocive ale expunerii la soare. Recomandarea noastră: crema de protecție solară pentru ten sensibil cu FPS 50.
 
ten sensibil ingrijire piele sensibila piele sensibila

PIELEA DE PE CORP PARE SĂ FIE SENSIBILĂ?

Pielea corpului poate fi sensibilă din diferite motive. Factorii de mediu, cum ar fi frigul sau căldura, precum și procesele interne, cum ar fi modificările hormonale, sunt unele dintre cele ma frecvente cauze.
ten sensibil roseata

ÎNGRIJIREA PIELII SENSIBILE: CELE MAI BUNE 5 SFATURI

 • Evită expunerea pielii la apă pentru perioade lungi de timp: alege un duș în loc de baie, dar nu mai mult de o dată pe zi, timp de maximum 10 minute și, de preferință, cald în loc de fierbinte.
 • Folosește produse de curățare prietenoase cu pielea - nu te baza pe săpunuri obișnuite. Produsele ideale sunt gelurile de duș ușoare, cu pH neutru și uleiurile de duș rehidratante, cum ar fi gelul de duș NIVEA Creme Aloe sau gelul de duș Naturally Good cu ulei bio de argan. Și încă ceva important: nu freca foarte tare cu prosopul atunci când te ștergi.
 • Nu uitați să îți hidratezi pielea: aplică întotdeauna o cremă după duș, cum ar fi crema hrănitoare NIVEA Care Soothing.
 • Evită textilele și hainele strânse din materiale cu „zgârieturi”. Acest lucru duce la iritarea pielii.
 • Cel mai indicat este să alegi un deodorant fără săruri de aluminiu, cum ar fi NIVEA Magnesium Dry.
 

PROGRAMUL DE RELAXARE PENTRU PIELEA SENSIBILĂ

Stresul afectează pielea. Mintea și personalitatea noastră au un impact major asupra aspectului pielii noastre. Astfel, exercițiile de detensionare relaxează pielea sensibilă și îți oferă o stare de bine.

Un corp sănătos are nevoie de o minte sănătoasă - numai atunci când reușim să menținem echilibrul în viața noastră putem găsi relaxarea și echilibrul nostru interior. Și acest lucru se reflectă atât în stările noastre interioare, cât și în aspectul exterior.

Un obicei sănătos pentru o piele și o minte echilibrată: exercițiile de relaxare. Mișcarea ne menține în formă și sănătoși și reduce stresul. Fie că este vorba de yoga clasică sau de antrenamentul la modă „Nia”: exercițiile de relaxare creează un echilibru interior și te ajută să fii în pace cu tine însuți.

Viața de zi cu zi este agitată și plină de stres? Simți uneori că nu știi dacă vii sau pleci? Atunci este timpul să spui „stop”! Stai într-o postură dreaptă și respiră încet și rat. În timp ce faci asta, ascultă-ți respirația și simte cum începi să te calmezi. Află mai multe despre cum să-ți iei rămas bun de la stres aici.

 
ingrijire piele sensibila ten sensibil

ADIO STRES

Mintea noastră are un impact major asupra pielii noastre: sporturile de relaxare precum yoga contribuie la echilibrul interior.