Descoperă NIVEA

Caut informații sau produse pentru

Curățarea tenului sensibil - NIVEA

Curățarea tenului sensibil

Cum să-ți cureți tenul sensibil pentru a evita iritațiile

Tenul sensibil are nevoie de îngrijire specială pentru a preveni roșeața și iritațiile. Descoperă de ce anumite tipuri de ten sunt predispuse la sensibilitate și cum să alegi un demachiant delicat pentru ten sensibil.

Cauzele tenului sensibil

Chiar dacă unele femei se nasc cu tenul sensibil, există o serie de factori legați de stilul de viață care pot agrava situația, iar tenul poate deveni chiar și mai sensibil.

Ce definește tenul sensibil?

Majoritatea oamenilor se confruntă cu tenul sensibil la un moment dat și tocmai de aceea este important să recunoști simptomele unui ten sensibil.

Dacă tenul tău are pete roșii, este foarte uscat și aspru, cel mai probabil este sensibil. Toate aceste simptome ale tenului sensibil pot fi însoțite de o senzație de disconfort de usturime, mâncărime, încordare sau ardere.

Astfel, tenul sensibil are nevoie de îngrijire specială, iar un demachiant hidratant este esențial pentru a calma zonele afectate și pentru a evita ca zonele deja sensibile să devină și mai uscate.

Pericolele exfolierii prea dese pentru ten

exfolierea tenului

Chiar dacă exfolierea face tenul mai radiant datorită îndepărtării celulelor moarte, dacă o faci mai des decât o dată pe săptămână, poți îndepărta și celulele sănătoase și astfel apar zone iritate și roșii ale pielii.

9 posibile cauze ale tenului sensibil

 • Genetica
 • Hormonii
 • Stresul
 • Factorii de mediu ca razele ultraviolete și poluarea
 • Vântul și vremea rece
 • Încălzirea și răcirea de interior
 • Consumul redus de nutrienți și apă
 • Folosirea produselor care nu sunt potrivite cu tipul tău de ten
 • Curățarea prea aspră a tenului

Cum să alegi demachiantul potrivit pentru tenul sensibil

Dacă ai un ten sensibil, este esențial să găsești un demachiant delicat, care nu îți va irita pielea.

Este obligatoriu să îmi curăț tenul și dimineața și seara?

Multe femei cred că nu este neapărat necesar să își curețe tenul și dimineața - pentru că odată ce te-ai demachiat seara înainte de culcare, tenul este încă perfect curat, nu-i așa? Din păcate, nu. Nu contează doar faptul că tenul tău continuă să producă uleiuri și transpirație în timp ce dormi, însă chiar și fețele de pernă pot avea celule de piele moartă, bacterii și alergeni - ca să nu mai menționăm și praful ce circulă în aer.

Dacă ai un ten sensibil, cel mai probabil vei fi afectată de toți acești factori și de aceea este esențial să îți cureți tenul în fiecare dimineață. În plus, acordă atenție produsului pe care îl folosești: acesta trebuie să aibă o formulă delicată, care să îți lase tenul hidratat, în niciun caz uscat și aspru.

Un produs de curățare care chiar are grijă de tenul tău

ten sensibil

Apa micelară pentru ten sensibil curăţă delicat pielea, îndepărtează machiajul feței și al ochilor şi hidratează într-o singură mişcare. Astfel, poți spune adio tenului uscat, aspru la atingere.

La ce să fii atentă când alegi produsul de curățare pentru ten sensibil

 • Să aibă o formulă care calmează și hidratează tenul
 • Să îndepărteze impuritățile fără ca tu să freci cu discheta pe piele
 • Să mențină echilibrul natural al pielii pentru a preveni uscarea
 • Să aibă o formulă care să nu conțină săpun sau orice alte ingrediente dure

Puterea apei micelare pentru tenul sensibil

puterea apei micelare

Tehnologia micelară a făcut senzație în domeniul curățării tenului datorită proprietăților sale. Apa Micelară de la NIVEA are o formulă inovatoare, care lasă tenul curat dintr-o singură mișcare - fără a fi nevoie să clătești sau să freci prea tare cu discheta.

Demachiere to-go pentru tenul sensibil

demachiere to-go

Dacă programul încărcat nu îți permite să îi oferi tenului tău un ritual de curățare complet în fiecare zi, bazează-te pe Șervețelele Micelare de la NIVEA, care curăță, demachiază și hidratează dintr-o singură mișcare!

Recomandările noastre petru tine