Curățarea tenului sensibil

Tenul sensibil are nevoie de îngrijire specială pentru a preveni roșeața și iritațiile. Descoperă de ce anumite tipuri de ten sunt predispuse la sensibilitate și cum să alegi un demachiant delicat pentru ten sensibil.

Cauzele tenului sensibil

Chiar dacă unele femei se nasc cu tenul sensibil, există o serie de factori legați de stilul de viață care pot agrava situația, iar tenul poate deveni chiar și mai sensibil.

Ce definește tenul sensibil?

Majoritatea oamenilor se confruntă cu tenul sensibil la un moment dat și tocmai de aceea este important să recunoști simptomele unui ten sensibil.

Dacă tenul tău are pete roșii, este foarte uscat și aspru, cel mai probabil este sensibil. Toate aceste simptome ale tenului sensibil pot fi însoțite de o senzație de disconfort de usturime, mâncărime, încordare sau ardere.

Astfel, tenul sensibil are nevoie de îngrijire specială, iar un demachiant hidratant este esențial pentru a calma zonele afectate și pentru a evita ca zonele deja sensibile să devină și mai uscate.

Pericolele exfolierii prea dese pentru ten

Chiar dacă exfolierea face tenul mai radiant datorită îndepărtării celulelor moarte, dacă o faci mai des decât o dată pe săptămână, poți îndepărta și celulele sănătoase și astfel apar zone iritate și roșii ale pielii.

9 posibile cauze ale tenului sensibil

 • Genetica
 • Hormonii
 • Stresul
 • Factorii de mediu ca razele ultraviolete și poluarea
 • Vântul și vremea rece
 • Încălzirea și răcirea de interior
 • Consumul redus de nutrienți și apă
 • Folosirea produselor care nu sunt potrivite cu tipul tău de ten
 • Curățarea prea aspră a tenului
rutina dușului

Sfaturi pentru tenul sensibil

Regândește rutina dușului

Chiar dacă dușurile lungi și fierbinți par fantastice, ele pot cauza roșeață și iritații la nivelul tenului. Încearcă să faci dușuri mai rapide și foloseșe apă călduță în loc de fierbinte, iar pielea ta îți va mulțumi.

Sfaturi pentru tenul sensibil

Ai încredere în Factorul de Protecție Solară

Tenul sensibil poate fi chiar și mai sensibil când vine vorba de razele UVA/UVB și căldură și de aceea este esențial să aplici regulat o cremă de protecție precum Crema de protecție solară și bronzare pentru față în lunile de vară.

Sfaturi pentru tenul sensibil

Hidratează-te

Fii mereu hidratată: consumă suficientă apă în fiecare zi. În plus, ai grijă să aplici și o cremă hidratantă pentru a menține ridicat nivelul de hidratare. Recomandarea noastră: Crema de zi nutritivă pentru ten uscat și sensibil, care are o formulă delicată și calmează pielea sensibilă.

Sfaturi pentru tenul sensibil

Acordă atenție produselor de îngrijire a tenului

Unele produse de îngrijire pot fi prea dure cu tenul sensibil și pot cauza o senzație de mâncărime și arsură. Este important să folosești produse special create pentru tenul sensibil, ca Apa micelară pentru ten sensibil, care are o formulă delicată și menține echilibrul natural al tenului.
background

Cum să alegi demachiantul potrivit pentru tenul sensibil

Dacă ai un ten sensibil, este esențial să găsești un demachiant delicat, care nu îți va irita pielea.

Puterea apei micelare pentru tenul sensibil

Tehnologia micelară a făcut senzație în domeniul curățării tenului datorită proprietăților sale. Apa Micelară de la NIVEA are o formulă inovatoare, care lasă tenul curat dintr-o singură mișcare - fără a fi nevoie să clătești sau să freci prea tare cu discheta.
demachiere to-go

Demachiere to-go pentru tenul sensibil

Dacă programul încărcat nu îți permite să îi oferi tenului tău un ritual de curățare complet în fiecare zi, bazează-te pe Șervețelele Micelare de la NIVEA, care curăță, demachiază și hidratează dintr-o singură mișcare!

Este obligatoriu să îmi curăț tenul și dimineața și seara?

Multe femei cred că nu este neapărat necesar să își curețe tenul și dimineața - pentru că odată ce te-ai demachiat seara înainte de culcare, tenul este încă perfect curat, nu-i așa? Din păcate, nu. Nu contează doar faptul că tenul tău continuă să producă uleiuri și transpirație în timp ce dormi, însă chiar și fețele de pernă pot avea celule de piele moartă, bacterii și alergeni - ca să nu mai menționăm și praful ce circulă în aer.

Dacă ai un ten sensibil, cel mai probabil vei fi afectată de toți acești factori și de aceea este esențial să îți cureți tenul în fiecare dimineață. În plus, acordă atenție produsului pe care îl folosești: acesta trebuie să aibă o formulă delicată, care să îți lase tenul hidratat, în niciun caz uscat și aspru.

Un produs de curățare care chiar are grijă de tenul tău

Apa micelară pentru ten sensibil curăţă delicat pielea, îndepărtează machiajul feței și al ochilor şi hidratează într-o singură mişcare. Astfel, poți spune adio tenului uscat, aspru la atingere.

La ce să fii atentă când alegi produsul de curățare pentru ten sensibil

 • Să aibă o formulă care calmează și hidratează tenul
 • Să îndepărteze impuritățile fără ca tu să freci cu discheta pe piele
 • Să mențină echilibrul natural al pielii pentru a preveni uscarea
 • Să aibă o formulă care să nu conțină săpun sau orice alte ingrediente dure