CUM SE FACE CORECT DEMACHIEREA FEȚEI?

Demachierea este primul pas către o rutină de îngrijire a pielii corectă. Cu toate acestea, nu toți știm cum să o realizăm și ce fel de produse cosmetice să folosim. În funcție de tipul de ten trebuie să alegem produsele de demachiere potrivite, astfel vom afla împreună ce produse ți se potrivesc.

DE CE ESTE IMPORTANTĂ CURĂȚAREA FEȚEI?

Știm, știm, deja te-ai pus în pat și ești obosită, dar nu există o scuză destul de bună pentru a sări peste demachiere seara. Porii tăi au fost blocați toată ziua, iar dacă nu le oferi puțin ajutor, aceștia se vor dilata și vor forma sebum, puncte negre și coșuri. Starea pielii tale se va degrada rapid, așa că cele 5 minute de demachiere merită tot efortul, crede-ne. 

În momentul demachierii nu îndepărtezi doar machiajul, ci și sebumul format în timpul zilei, pielea moartă și semnele factorilor externi (spre exemplu poluarea). Asigură-te că îi oferi pielii tale îngrijirea de care are nevoie pentru a o păstra cât mai mult timp radiantă și tânără.

Însă nu doar sărind demachierea poate dăuna stării pielii. 
Demachierea necorespunzătoare poate aduce la fel de multe probleme pielii tale. Una dintre cele mai întâlnite greșeli este demachierea incompletă. Pentru a scăpa de machiaj și impurități, nu este suficient să folosești doar apă, ci este necesar un produs de demachiere care să pătrundă în piele și să elimine impuritățile.

La demachierea ochilor, nu frecați niciodată pielea. În caz contrar, pot apărea riduri inestetice pe față. În acest articol, vă prezentăm cum ar trebui să arate demachierea corectă a machiajului ochilor.

PAS CU PAS PENTRU O DEMACHIERE CORECTĂ

Cum se face demachierea feței pas cu pas?

Nu este un proces complex, doar că sunt câteva detalii cărora trebuie să le oferi mai multă atenție pentru o demachiere corectă.

Îndepărtarea corectă a machiajului feței ar trebui să înceapă cu ochii, adică îndepărtarea resturilor de machiaj, cum ar fi rimelul, creionul de ochi sau fardul de pleoape. 
Înmoaie o dischetă de bumbac în demachiantul pentru ochi ales și presează pe pielea din jurul ochilor pentru câteva secunde, astfel încât produsele să se dizolve și să se îndepărteze fără a se freca. Dacă porți produse cosmetice waterproof va trebui să folosești un produs special, cum ar fi apa micelară bifazică

Următorul pas este să curățarea feței care are mai multe straturi de machiaj (fondul de ten, bronzerul sau blush-ul de pe obraji, frunte, nas) așa că asigură-te că alegi un produs eficient, care poate elimina toate aceste straturi. De asemenea, nu trebuie să treci cu vederea gâtul și decolteul - aceste părți ale corpului au și ele reziduuri de machiaj și impurități care trebuie îndepărtate.
 

Cum ar trebui să arate pas cu pas un astfel de tratament de curățare a feței? Ei bine, o poți face în 3 moduri diferite:

  1. Folosind apă și un produs de curățare gel - udă-ți mai întâi fața, apoi masează gelul și clătește cu apă călduță. În cele din urmă, aplică un toner.
  2. Fără a folosi apă, folosind un de tip apă micelară- pune o cantitate mică de lichid micelar pe o dischetă de bumbac și masează ușor peste piele, făcând mișcări circulare. Dacă alegi acest tip de demachiere, nu uita să schimbi frecvent discheta.
  3. Folosind uleiul - aplică uleiul pe față, masează-l și așteaptă ca formula să dizolve machiajul și impuritățile. În pasul următor, spală-ți fața cu apă și apoi tonifiază-ți tenul.

DEMACHIEREA DIFERITELOR TIPURI DE PIELE

Cosmeticele pentru demachierea trebuie să fie potrivite corespunzător cu tipul de piele. Acesta este un mod dovedit de a avea grijă de starea ei și de a o pregăti pentru tratamentele ulterioare.

DEMACHIEREA TENULUI GRAS

Cum ar trebui să arate o demachiere adecvată pentru tenul gras? 

Cosmeticele precum spume, geluri sau loțiuni cu o consistență ușoară și proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare sunt cele mai bune pentru acest tip de ten. Atunci când alegi produse cosmetice pentru îndepărtarea machiajului pentru pielea grasă, asigură-te că printre ingredientele lor conțin zinc, retinol, sulf și acizi de fructe. 

Ce tipuri de produse nu sunt potrivite pentru îndepărtarea machiajului de pe pielea grasă?

Nu se recomandă utilizarea produselor cosmetice cu o consistență grasă sau uleioasă. Acestea ar putea contribui la înfundarea porilor, ducând la formarea punctelor negre.  Stai departe de produsele care conțin alcool deoarece pot perturba activitatea glandelor sebacee.DEMACHIEREA TENULUI USCAT

Demachierea pentru pielea uscată ar trebui să se bazeze pe produse cosmetice cu o consistență groasă, ușor uleioasă. Așa te vei proteja eficient împotriva senzației de arsură sau de strângere a feței. În plus, astfel de produse sunt foarte eficiente în întărirea barierei de protecție a pielii. Cel mai adesea conțin ingrediente precum glicerină, acid hialuronic și diferite tipuri de uleiuri vegetale. Pentru a îndepărta pielea uscată, poți folosi cu succes lapte demachiant sau spume de demachiere delicate.

DEMACHIEREA PIELII AFECTATE DE CUPEROZĂ

Demachierea pielii afectate de cuperoză trebuie să se bazeze pe produse cosmetice care conțin extract de castan, scoarță de stejar, ginkgo, arnica și vitamina K. Acestea calmează în mod eficient pielea și reduce capilarele. Poți utiliza atât apă micelară, cât și lapte demachiant.

DEMACHIEREA TENULUI ACNEIC

Demachierea tenului acneic se aseamănă cu cea pe care ar trebui să o facă femeile care au tenul gras, însă mai este nevoie de produse cu proprietăți antibacteriene. Când îndepărtezi machiajul de pe pielea predispusă la acnee, puteți utiliza o perie specială sau un burete de curățare - este o modalitate dovedită de a elimina impuritățile și îmbunătățește circulația sângelui.


DEMACHIEREA TENULUI SENSIBIL

Demachierea pielii sensibile trebuie să alegi produse cosmetice hipoalergenice cu o compoziție simplă. Formulele ideale pentru acest tip de piele nu trebuie să conțină parfumuri, coloranți și conservanți care ar putea irita pielea. De asemenea, nu este recomandat să folosești apă cu săpun pentru a îndepărta machiajul de pe pielea sensibilă.

DEMACHIEREA TENULUI MIXT

Demachierea pielii mixte poate fi puțin problematică datorită faptului că aceasta combină caracteristicile tenului gras și uscat. Așa-numita zonă T care acoperă fruntea, nasul și bărbia strălucește, iar punctele negre și cosurile pot apărea pe suprafața sa. Pe de altă parte, părțile rămase ale feței tind să se usuce excesiv, să se descuame și să se irite.

Deci, ce ar trebui să faci pentru curățarea tenului mixt? Produsele demachiante ar trebui să aibă atât proprietăți de exfoliere, cât și proprietăți de hidratare. Șervețelele umede NIVEA sunt perfecte pentru acest lucru. Formula lor delicată pe bază de vitamina E curăță în mod eficient pielea, lăsând-o hidratată și revigorată. Dacă ai piele mixtă poți alege, de asemenea, să cumperi 2 tipuri de produse cosmetice pentru îndepărtarea machiajului. Poți folosi un gel și un tonic matifiant pentru zona T și un lapte demachiant sau un apă micelară pe restul feței.

DEMACHIEREA PIELII ATOPICE

Pielea atopică este extrem de sensibilă și, prin urmare, necesită îngrijire specială. Atunci când alegi produse pentru îndepărtarea machiajului de pe pielea atopică, ar trebui să te concentrezi asupra produselor cosmetice care îți vor hidrata eficient pielea și vor avea grijă de bariera lipidică. Cel mai bine este să te demachiezi cu produse care conțin o cantitate mică de ingrediente active. Acestea nu trebuie să conțină detergenți și săpun și, în schimb, să aibă PH neutru și să ofere pielii o hidratare și hidratarea de care are nevoie.

DEMACHIERE PENTRU TENUL MATUR

Dacă ai piele matură ar trebui să alegi produse care se potrivesc nevoilor tenului tău, cum ar fi o apă micelară bogată în ingrediente cu proprietăți anti-îmbătrânire. Un astfel de produs va îndepărta efectiv machiajul fără a expune pielea la uscare excesivă, ceea ce ar putea duce la adâncirea ridurilor. Poți opta și pentru produse cosmetice pe bază de uleiuri, care garantează pielii elasticitatea și hidratarea corespunzătoare.