Cum să scoți petele de deodorant de pe haine

Ești mai încrezătoare când te simți bine în pielea ta. În același timp, știm că nu ai vrea să ai parte de asta cu prețul hainelor pătate. Află cum poți rămâne fresh în timp ce îți păstrezi hainele ca noi.

Cum să scoți petele de pe haine - alege produsul perfect

Deodorantele și antiperspirantele sunt concepute pentru a te face să te simți mai bine în pielea ta - la propriu și la figurat! Hainele fără pete sunt primul pas.

De ce anumite deodorante lasă urme?

De cele mai multe ori, produsele considerate a fi deodorante sunt de fapt antiperspirante care conțin săruri de aluminiu.

Află răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre deodorant aici.

Acest ingredient activ reduce transpirația în zona subrațului prin construcția părții superioare a glandelor sudoripare. Totodată, antiperspirantele contribuie la reducerea bacteriilor care provoacă mirosurile neplacute.

Petele pot apărea din mai multe motive. De obicei, ele apar ca urmare a unei interacțiuni complexe între sebum, detergent de rufe și săruri de aluminiu. Totuși, petele galbene se pot forma și în lipsa unui antiperspirant, din cauza lipidelor pielii care se amestecă cu particule de murdarie.

Cum ajuți hainele albe să rămână albe

Pregătirea de dimineață poate fi stresantă pentru unele femei. Tocmai de aceea, cu NIVEA Invisible for Black & White Clear Roll-On economisești timp înainte de a merge la serviciu. Acest roll-on este creat pentru a reduce petele galbene și pentru a menține hainele albe pentru mai mult timp.
haine negre

Cum faci hainele negre să rămână negre

Fiecare dintre noi are o piesă neagră pe care o iubește, fie că vorbim despre o rochie ce scoate în evidență formele sau un top de vară. NIVEA Invisible for Black & White Antiperspirant Clear Stick a fost conceput pentru a nu lăsa urme pe piele sau pe îmbrăcăminte. Totodată, ajută la prevenirea apariției petelor galbene de pe haine.

Cum să scoți mai ușor petele de pe haine

Află cum poți elimina petele de pe haine simplu și rapid și descoperă sfaturile noastre pentru a-ți proteja ținutele preferate.

Trucuri de îndepărtare a petelor

  • Întotdeauna îndepărtează pata imediat ce apare
  • După curățarea petei, spală articolul de îmbrăcăminte în mașina de spălat (urmează instrucțiunile de spălare)
  • Spală separat hainele negre de cele albe
  • Lasă antiperspirantul să se usuce pe piele înainte de a te îmbrăca pentru a preveni formarea petelor
  • Nu purta hainele prea multe ori - când folosești mult deodorant e bine să le speli mai des

Cum să scapi de urmele de deodorant

1. Metoda rapidă
Știm că nu te-ai gândit la asta, dar dacă după ce te îmbraci observi pete de deodorant pe haine, le poți îndepărta ușor cu ajutorul materialului din care sunt confecționați colanții și dresurile. 

2. Metoda tradițională
În cazul în care pata de deodorant este mai greu de îndepărtat, e cazul să apelezi la o soluție specială pentru pete.

3. Un truc special
Pisează două tablete de aspirină într-o jumătate de ceașcă cu apă fiartă. Aplică amestecul peste pată și lasă-l să acționeze câteva ore. Înainte de toate, încearc-o pe o porțiune separată a materialului, pentru a te asigura că nu are o reacție adversă la amestec.

Agită produsul înainte de folosire!

Asigură-te că agiți bine produsul înainte de folosire pentru ca pulberea de clorhidrat de aluminiu să fie distribuită uniform pe piele. Pentru a evita formarea urmelor albe, antiperspirantul trebuie să fie complet absorbit în piele înainte de a te îmbrăca.
Exfoliere

Pe lângă pielea ta, și hainele au nevoie de protecție

Culoarea petelor de pe îmbrăcăminte poate fi influențată de urmele metalelor din apa de la robinet sau din agenții de albire ai detergentului de rufe. În plus, materialele din care sunt confecționate hainele ar putea să nu fie rezistente la transpirație, transferându-și culoarea pe articolele mai deschise.