Sfaturi pentru păr și scalp uscat

Cu sfaturile și trucurile noastre părul uscat va aparţine curând trecutului!

Spune „la revedere” părului uscat

Părul sănătos are o cuticulă intactă, închisă și plină de conuri tinere. Aceasta protejează interiorul părului, reflectă lumina și oferă strălucire. Factorii externi atacă permanent acest strat. Astfel, părul pierde din hidratare și devine uscat. Am cercetat problema şi îți vom arăta cum poţi, cu îngrijirea potrivită, să obţii păr moale şi hidratat!
Hidratarea parului

PĂRUL USCAT ARE NEVOIE DE HIDRATARE

Aerul cald al verii, frigul iernii, uscarea părului cu aer fierbinte, precum și șamponarea frecventă sau vopsirea părului sunt principalele cauze ale părului uscat. Aceşti factori privează părul de umiditate. Rezultatul: părul atârnă plat şi se simte nesănătos. În special femeile cu părul creț suferă din această cauză - și nu numai în timpul iernii.

Dacă părul tău nu are luciu, pare plictisitor şi cu aspect de pai atunci cu siguranţă este prea uscat, la fel şi scalpul. Scalpul uscat se manifestă, printre altele, prin mâncărime sau apariţia mătreţii. Cu toate acestea, părul uscat nu este același lucru cu părul deteriorat.

În cazul părului uscat, structura este intactă. Părul deteriorat în contrast cu părul uscat suferă modificări chimice (de exemplu, prin vopsire sau decolorare). Nucleul de păr deteriorat este de obicei poros și cu structura deteriorată.

Pentru a preveni părul uscat și a-l menține sănătos, este nevoie de o îngrijire intensivă, adaptată la nevoile părului. Prin urmare, asigură-te că alegi tratamentul potrivit. Acesta ar trebui să fie dezvoltat special pentru părul uscat. Şampoanele uşoare și balsamurile hidratante sunt un prim pas în obținerea unui păr sănătos și frumos. Dar există și alte sfaturi pentru îngrijirea părului care trebuie respectate pentru a evita uscarea părului - citeşte continuarea!

CAUZELE PĂRULUI USCAT

Cauzele care provoacă uscarea părului şi a scalpului sunt uşor de explicat: glandele sebacee produc prea puțin sebum și, în cazuri deosebit de grave, deloc. Acest lucru poate avea mai multe cauze:
 • Aerul cald uscat
 • Expunerea prelungită a capului la lumina directă a soarelui
 • Utilizarea frecventă a foehn-ului
 • Utilizarea frecventă a plăcii de păr sau a ondulatorului
 • Utilizarea șampoanelor și/sau săpunurilor agresive
 • Spălarea frecventă a părului
 • Clătirea părului cu apă fierbinte
 • În cazuri rare poate fi, de asemenea, simptomul unei boli, cum ar fi hipotiroidismul sau Anorexia nervosa.

CONSECINȚELE PĂRULUI ȘI SCALPULUI USCAT

Dacă nu sunt tratate, părul sau scalpul uscat pot avea consecințe grave. Prin urmare, trebuie să abordezi în mod serios simptomele şi să acţionezi în consecinţă. Dacă scalpul uscat nu este tratat, acesta poate duce la vârfuri despicate, apariţia mătreţii și, în cel mai rău caz, chiar la pierderea părului.

Dacă producţia sebumului este oprită, poţi periclita inclusiv mantaua acidă a scalpului. Sebumul creează la nivelul pielii un mediu acid, care ucide bacteriile și virusurile. Dacă acesta nu mai funcţionează pielea poate fi penetrată de agenții patogeni.
Cauzele parului uscat

Întreținere ușor de făcut: remediu pentru părul uscat

Remediu pentru par

CREAZĂ-ŢI SINGURĂ UN BALSAM

Poți utiliza ingrediente din propria bucătarie pentru a crea un tratament de păr. Acesta va ajuta pentru a preveni părul uscat, mai ales în timpul iernii. Incearcă!
Ai nevoie de: 150g iaurt natural, 1 ou bătut, 2 linguri de ulei de jojoba, 1 linguriţă de miere și 2 picături de ulei de germeni de grâu.

Lecitina din ou va înveli firul de păr, evitându-se astfel uscarea. Proteinele din iaurt hidratează intensiv. Pentru a obține efectul dorit, aplicați tratamentul de 1-2 ori pe săptămână.

IATĂ CUM:

 • Se amestecă toate ingredientele într-un castron cu o furculiță.
 • Se încălzește timp de câteva secunde în cuptorul cu microunde. Amestecul nu trebuie să fie prea cald, în caz contrar proteinele se vor coace!
 • Aplică tratamentul cu ajutorul unei pensule uniform pe lungimea părului. Părul trebuie să fie ușor umed, pentru a primi mai bine ingredientele.
 • Înfășoară o folie de plastic în jurul capului, pentru ca masca să acționeze mai intens. Alternativ, poți utiliza, de asemenea, o cască de înot sau poți sta într-un loc cald.
 • În plus, poți, de asemenea, înfășura un prosop în jurul capului pentru a potența efectul.
 • Se lasă să acționeze timp de aproximativ 10 minute, apoi se spală cu șampon. Părul uscat va deveni cât de curând de domeniul trecutului!
Produse NIVEA de ingrijire

Remedii naturale pentru părul uscat

În plus față de ouă, miere, iaurt, jojoba și uleiul de germeni de grâu, foarte util este și uleiul de arbore de ceai, deoarece acesta reglementează activitatea glandelor sebacee. Pur și simplu introdu două-trei picături în șampon și spală părul.

De asemenea, uleiul de măsline este o cale de atac testată împotriva părului uscat. După spălare, fă o cărare pe centru în păr cu un pieptene. Acum masează părul cu ulei de la bază până la vârfuri.

Înfășoară un prosop în jurul capului și lasă uleiul să acționeze cel puțin trei ore. Clătește cu un șampon blând.

Un alt instrument util este berea, pe care o poți utiliza pentru a clăti părul. Așteaptă câteva minute iar apoi clătește bine cu apă pentru ca mirosul tipic de bere să dispară. Substanțele conținute dau părului o strălucire matăsoasă și frumoasă.

Aceste produse de îngrijire naturale nu doar fac părul mai suplu, dar îl și hidratează!
Remedii naturale

Îngrijire adecvată: șampon pentru păr uscat

Sampon pentru par uscat
Când alegi un produs de îngrijire corespunzător ar trebui să fii atentă să nu alegi un şampon care conţine ingrediente multe de spumare (acestea au şi efect de uscare).

În contrast, ar trebui să conţină mulţi siliconi care favorizează o pieptănare uşoară.

În plus, şampoanele pentru păr uscat ar trebui să conţină uleiuri nutritive și ingrediente de hidratare.

În comparaţie cu părul uscat, cel deteriorat este fragil doar la vârfuri. Aceste diferențe joacă un rol important în alegerea șamponul corect.

Părul uscat nu are o producţie de sebum sănătoasă și echilibrată, care să hrănească părul.
Prin urmare, ai nevoie de un şampon care conţine uleiuri valoroase hidratante și protejează împotriva deshidratării.

Încearcă, de exemplu, NIVEA 2în1 Şampon şi Balsam cu extracte de acacia şi keratină lichidă. Acesta curăţă părul delicat, îl hrănește intens și oferă o strălucire radiantă - perfect pentru părul uscat!

Suferi de mâncărime de scalp? Îl simţi solzos și uscat? Motivele sunt similare ca în cazul părului uscat.

Stresul, clima sau o ciupercă pot fi, de asemenea, de vină, pentru apariţia mătreţii.

Pentru o curăţare temeinică a scalpului îți recomandăm noul Șampon NIVEA Balanced & Fresh Care. Lămâia răcoritoare și keratina lichidă hrănesc părul şi îl fac frumos şi strălucitor.

Pentru mătreaţă, le recomandăm bărbaţilor şamponul NIVEA MEN Pure Anti-Mătreață care, cu ajutorul formulei cu pH neutru cu extract de lămâie, va restabili echilibrul natural al scalpului.

NIVEA MEN Power Anti-Mătreață luptă împotriva mătreţei cu ajutorul sistemului Liquid Clear. Extractul de bambus asigură că părul este întărit și îngrijit continuu. Părul devine rapid neted din nou și plin de farmec.
Balsam NIVEA Long Repair

SIGILAREA CUTICULEI CU AJUTORUL BALSAMURILOR

În plus față de şampoanele şi măştile obișnuite, îți poți menține părul prin utilizarea unui balsam.

Balsamurile contractă părul, mulţumită pH-ului lor relativ acid, şi sunt foarte utile în special pentru părul uscat. Părul uscat provoacă deschiderea cuticulei vulnerabilizând suplimentar părul.

În mod ideal, cuticula ar trebui să fie închisă pentru ca factorii externi să nu atace firul în profunzime. Balsamurile reușesc să închidă aceste fisuri ale cuticulei.

Pentru părul lung, uscat cel mai potrivit este balsamul NIVEA Long Care & Repair cu ulei de Babassu și keratină lichidă. Aceste ingrediente repară adânc interiorul părului şi îl fac moale şi suplu.

Indicații generale pentru părul uscat

În plus faţă de o îngrijire corectă a părului, există câteva sfaturi și trucuri pentru a combate părul uscat.
 
 • Nu utiliza foehn-ul fierbinte, placa de păr şi ondulatorul. Stresul termic localizat usucă părul şi, de asemenea, îl fragilizează, deoarece cuticula este atacată. Usucă părul cât mai natural şi renunță la tratamentele termice.
 • Utilizează produse de styling, fără alcool. Alcoolul usucă rapid părul.
 • Evită să-ți speli părul prea des. Acest proces usucă scalpul și promovează formarea de mătreaţă. În plus, scalpul poate provoca mâncărime și iritaţie. Spală-ți părul cât de rar posibil și ori de câte ori este necesar! Spală-ți părul cu apă călduţă, deoarece apa fierbinte îi dăunează.
 • Folosește doar perii cu peri naturali. Acestea distribuie sebumul mai bine în păr și nu stresează cuticula.
 • Masează scalpul în mod regulat. Acesta promovează circulația sângelui și stimulează producția de sebum.
Indicatii generale