O intrare maiestuoasă pentru părul buclat

Cu aceste sfaturi de îngrijire pentru părul creț acesta va redeveni rapid sănătos și frumos. Permanent sau natural, vei fi surprinsă de pofta de viață și volumul părului!

Bucle spectaculoase

Bucle jucăuşe, voluminoase, catifelate şi strălucitoare, mai mari și mai mici. Toți bărbați întorc capul și toate femeile te invidiază. Asta este teoria. Cu sfaturile noastre pentru îngrijirea părului, visul tău de a avea bucle frumoase devine realitate! Naturale sau artificiale, află cum să obţii cât mai mult din buclele tale!
Bucle naturale

AŞA SUNT FORMATE BUCLELE NATURALE

Buclele se formează atunci când secţiunea transversală părului este ovală, în contrast cu părul drept care are o secţiune rotundă. În cazul părului creț cu bucle foarte mici secțiunea transversală este eliptică.

Toate tipurile de păr au în conţinut keratină - o proteină fibroasă din care este format firul de păr în mare parte. Dacă ai sau nu părul ondulat natural decid în proporţie de 90% genele. Substanțele din păr sunt distribuite diferit în părul creţ comparativ cu părul drept. În plus, rădăcina părului este biochimic diferită la persoanele cu părul ondulat.

BUCLELE NU SUNT UȘOR DE ÎMBLÂNZIT

Părul cu bucle naturale are tendinţa de a se usca repede şi de a deveni poros. De ce? Răspunsul este simplu: buclele nu sunt la fel de aproape de scalp ca părul drept – şi sunt alimentate cu mai puțin sebum de pe scalp. Acest lucru face ca textura părului să fie moale şi suplă.

În părul cu bucle cuticula este de multe ori ruptă, ceea ce înseamnă că influențele externe pătrund în interiorul părului mai uşor şi pot dăuna pe termen lung. La fel de dăunătoare pentru părul cu bucle este căldura de la uscătorul de păr. Prin urmare, multe femei se întreabă: "Cum pot să mențin cel mai bine părul creț? "

Avem aici câteva sfaturi și trucuri pentru îngrijirea părului cu bucle naturale sau făcute cu ajutorul ondulatorului.

Cele trei reguli de bază pentru părul natural ondulat

PERIA CU PERI NATURALI CRUŢĂ PĂRUL

Periaţi sau pieptănaţi părul înainte de spălare pentru a evita formarea de noduri. Utilizaţi o perie cu peri naturali sau un pieptene cu dinţi mari, de preferabil din lemn, pentru a proteja cuticula buclelor.

EVITĂ STRESAREA MECANICĂ

Evită, pe cât posibil, să freci părul energic cu prosopul, mai ales că buclele sunt foarte sensibile dacă sunt ude. Tamponează mai degrabă cu atenție până se usucă, sau înfăşoară prosopul în jurul capului pentru a absorbi umezeala.

PROTECȚIA TERMICĂ ESTE IMPORTANTĂ

Nu utiliza căldura puternică direct pe păr. Utilizează cât de rar posibil placa de păr sau uscătorul de păr. Lasă buclele să se usuce natural!
Sfatul nostru: Înainte de utilizarea uscătorului utilizează protecţie termică în buclele naturale astfel încât să poată rezista la caldură! De exemplu, Spuma NIVEA Diamond Gloss Care cu protecție cu keratină şi fără alcool.
Reguli de baza pentru parul ondulat

Rutina de îngrijire

În plus, față de aceste măsuri preventive, îngrijirea adecvată joacă un rol important! Descoperă aici îngrijirea corectă pentru bucle naturale.
Rutina de ingrijire
Buclele naturale au nevoie de mai multă atenţie decât părul drept, fiind practic imposibil să îţi supraîngrijeşti părul! Cu îngrijirea potrivită buclele tale vor fi jucăuşe şi vor avea volum. Cu cât sunt mai bogate în ingrediente produsele pe care le foloseşti, cu atât mai bine.

Prin urmare, pune mâna pe ulei de jojoba, unt de shea şi ulei de macadamia. Acestea formează un "scut de protecție" în jurul buclelor şi le oferă mai multă putere. Şamponul NIVEA Repair & Targeted Care cu ulei prețios de Macadamia și Eucerit reduce deteriorarea părului şi despicarea vârfurilor. Acest aspect este vizibil în special în cazul părului uscat, care după câteva aplicări va redeveni moale și mătăsos.


Complementar, îți recomandăm Balsamul NIVEA Repair & Targeted Care deoarece în părul buclat se formează des noduri. Spălarea facilitează pieptănarea și regenerează părul din interior. Ambele produse produc efectul cel mai bun dacă sunt utilizate în combinație!

Evită produsele de îngrijire care conțin alcool, deoarece acestea usucă părul rapid și îl fragilizează.

NIVEA Diamond Gloss Care

TĂIEREA PĂRULUI BUCLAT CONFORM CALENDARULUI LUNAR

Multe femei și bărbați jură că există anumite zile în care este mai bine să meargă la coafor/fizer pentru a-și tunde părul. Se presupune că atât Luna cât și semnele zodiacale au o influență mare.

Deoarece tăierea părului este o parte importantă a ingrijirii părului am găsit pentru tine momentele optime din calendarul lunar: părul ondulat se tunde cel mai bine când luna este în creştere şi în zodia Berbec. În plus, acesta va creşte mult mai rapid.
Taierea parului cret
Permanent

SFATURI ȘI TRUCURI PENTRU UN PĂR FRUMOS

  • Nu spăla părul foarte des, deoarece acesta a fost deja stresat destul de procesul chimic. 
  • Periază părul cât mai rar posibil pentru ca buclele să-şi păstreze forma cât mai mult. 
  • O dată pe săptămână apelează la un tratament intensiv pentru a oferi părului hidratare şi îngrijire.
  • Combină un şampon bogat în ingrediente cu un balsam hidratant! Fără hidratare părul pare plictisit și lipsit de viață.
  • Evită să-ţi vopseşti părul, deoarece îl vei stresa suplimentar. Apelează mai degrabă la produse de vopsire blânde de la farmacie!

AŞA ÎȚI MENŢII PĂRUL ONDULAT

Cei care nu sunt binecuvântați de natură cu bucle frumoase, pot apela la stilist.

În domeniu s-au schimbat multe de-a lungul timpului: cosmeticienii folosesc doar bigudiuri mari pe care nu le aplică pe tot părul ci doar şuviţe individuale pentru a conferi coafurii naturalețe. Cu toate acestea, lichidul utilizat afectează puternic părul și îl fragilizează și usucă.

Din aceste motive, o îngrijire intensivă este esenţială!
NIVEA Diamond Gloss Care

HIDRATARE ŞI STRĂLUCIRE PENTRU PĂRUL CREŢ:

NIVEA DIAMOND CARE

Buclele tale sunt uscate și fragile? Ai nevoie urgent de o îngrijire adecvată!

Şamponul NIVEA Diamond Gloss Care cu ulei prețios de Macadamia și Eucerit reface structura sănătoasă a părului tău. Particulele de diamant fine conținute oferă părului reflecții de lumină și revigorează strălucirea acestuia.

Pentru un păr curat, moale și strălucitor.