Știința din spatele produselor pentru bebeluși

Ca mamă, principala ta grijă este siguranța bebelușului tău și de aceea este esențial să știi că produsele pe care le folosești au ieșit pe piață după numeroase teste.

Cercetarea și dezvoltarea Beiersdorf

Descoperă cum Beiersdorf reușește să mențină cele mai înalte standarde de calitate pentru produsele de îngrijire pentru bebeluși.
cercetarea de bază

Cheia succesului nostru: cercetarea de bază

În ultimii 130 de ani, Beiersdorf s-a concentrat pe descoperirea și cercetarea efectelor anumitor substanțe pe pielea umană pentru a dezvolta noi formule de îngrijire. Acesta este un proces esențial în lansarea produselor pentru pielea delicată a bebelușilor.

O rețea globală de cercetare

Departamentul nostru de Cercetare și Dezvoltare a avut un rol important încă de la început și ne-a condus spre calitatea ridicată, compatibilitatea excelentă și inovația din fiecare produs NIVEA existent acum pe piață.


În prezent, peste 570 de profesioniști lucrează în departamentul de Cercetare și Dezvoltare Beiersdorf  - aproximativ 450 dintre ei la Centrul de Cercetare Dermatologică din Hamburg. În plus, Beiersdorf beneficiază de o rețea internațională de cercetare bazată pe mai mult de 500 de parteneriate încheiate cu universități, centre de cercetare și start-up-uri.


Prin simpla aderare la cele șase stadii ale unei lansări de produs, care include un stadiu de pre-dezvoltare și unul de dezvoltare în trei etape, ne asigurăm că produsele NIVEA Baby au trecut toate testele necesare pentru a-ți oferi siguranța că le poți folosi pentru îngrijirea celui mic.

Învățăm de la pielea ta, din grijă pentru pielea ta

Motto-ul ”învățăm de la pielea ta, din grijă pentru pielea ta” rezumă abordarea Beiersdorf asupra cercetării. Aceasta implică decodificarea proceselor complexe care apar prin înțelegerea proceselor metabolice care au loc în piele  - privită atât ca un organ în ansamblu, cât și la nivelul fiecărei celule.

Astfel, cercetători noștri dezvoltă ingrediente active eficiente, care pornesc de la cele proprii pielii, dar și din alte surse naturale.

Iar ce face ingredientele din produsele pentru bebeluși atât de eficiente este faptul că ele stimulează și susțin procesele naturale ale pielii, astfel încât aceasta să rămână sănătoasă pentru mai mult timp.

lotiune masaj bebelusi

Îngrijire de la prima atingere

Datorită ingredientelor care stimulează procesele naturale ale pielii, îngrijirea de la vârste fragede nu mai este doar un factor pentru buna dispoziție - ci joacă un rol important în îngrijirea preventivă a pielii.

Stadiile de lansare a unui produs, pe scurt

 • Ideea unui nou produs
 • Evaluarea și selecția
 • Stabilitatea produsului din punct de vedere toxicologic și microbiologic
 • Teste de compatibilitate și eficiență la nivelul pielii
 • Studii clinice cu bebeluși și copii aflați sub supervizare dermatologică
 • Lansarea produsului

Fazele dezvoltării unui nou produs

Înainte ca produsele NIVEA Baby să fie lansate pe piață, ele sunt subiectul numeroaselor teste care demonstrează dacă sunt sigure.
Importanța jocului

Faza de predezvoltare - 1. Ideea de produs

Ideile noi sunt discutate și dezvoltate în colaborare strânsă cu dermatologi, pediatri, moașe, asistente și mame cu experiență. De asemenea, se iau în considerare și ultimele descoperiri științifice, concluziile conferințelor importante din domeniu și cercetările de piață.

Faza de predezvoltare - 2. Evaluarea și selectarea ingredientelor

După ce ideea produsului a fost aprobată și dezvoltată complet, se realizează prima verificare a materiilor prime și se efectuează testele de siguranță pe baza tuturor ingredientelor potențiale și necesare. Astfel, se iau în considerare următoarele:

 • Siguranța toxicologică
 • Siguranța fiziologică
 • Testul de utilizare
 • Toleranța la nivelul pielii și al mucoaselor
 • Eficiența

Ingredientele cu standarde înalte de puritate, dar și limitele de concentrație ale acestora sunt supervizate de Comitetul de evaluare a siguranței Beiersdorf pe baza a 130 de ani de expertiză în îngrijirea pielii.

Stabilitatea produsului

Faza de dezvoltare - 3. Stabilitatea produsului

Acesta este momentul în care produsul este testat pentru stabilitate fizică, chimică și microbiologică, pentru a-i garanta stabilitatea timp de 30 de luni în condiții normale de utilizare. În plus, este testată compatibilitatea produselor finale în raport cu materialele de ambalare.
Fața bebelusului

Faza de dezvoltare - 5. Studiile clinice în timpul utilizării

Aceste studii sunt efectuate în colaborare cu părinții și copiii lor aflați sub supraveghere dermatologică pentru a evalua condițiile fiecărui tip de piele. Produsul NIVEA Baby este aplicat timp de patru săptămâni în condiții normale de utilizare și evaluat în toată perioada.

Faza de dezvoltare - 4. Compatibilitate la nivelul pielii și teste de eficiență

În primul rând, se efectuează teste in vitro pentru a determina potențialul iritant al produselor pe piele, pe membranele mucoase și pe ochi. După ce s-au dovedit siguranța și compatibilitatea, studiile sunt efectuate pe voluntari sănătoși, aflați sub atentă supraveghere medicală.

După ce și aceste teste de compatibilitate s-au dovedit de succes, eficacitatea produsului trebuie să fie dovedită. Pentru a se asigura că rezultatele sunt fiabile și reproductibile, se utilizează condiții standard de testare.

Lansarea internațională a produsului - 6. Lansarea produsului

Odată ce un produs a trecut cu succes toate etapele de testare și studiu, este gata să meargă pe piață și să-și demonstreze compatibilitatea excelentă la nivelul pielii, eficiența și puterea de a se adapta pe pielea a milioane de copii din întreaga lume.


Apoi, orice feedback venit din partea profesioniștilor din domeniul sănătății și din partea mămicilor este înregistrat și luat în considerare pentru dezvoltarea noilor produse pentru bebeluși.


Astfel, numeroasele etape de testare dovedesc că în fiecare produs NIVEA Baby se investește timp, cercetare și dragoste. Iar dacă iei în calcul și experiența noastră de 130 de ani, poți avea încredere că îngrijirea pe care i-o oferi copilului este 100% sigură.

 

logo Nivea Baby

Produse de încredere pentru bebeluși

După ce au trecut prin toate aceste faze de testare, toate produsele de îngrijire NIVEA Baby, de la creme până la uleiuri și loțiuni sunt gata de folosire, iar voi, părinții, puteți fi siguri că îngrijirea pe care o oferiți celor mici respectă cele mai înalte standarde de siguranță.

product-stage-bg