Băița perfectă pentru bebeluș

Baia este un moment special atât pentru tine, cât și pentru micuțul tău. De aceea, este important să ai grijă de pielea lui delicată în timpul băiței.

Baia bebelușului - îngrijire delicată pentru pielea celui mic

Când faci baie unui nou-născut, trebuie să ții cont de anumite lucruri ca să fii sigură că îi oferi grija de care are nevoie. Pielea bebelușilor are nevoi diferite față de cea a adulților și este mult mai sensibilă. De aceea, la băiță trebuie să ții cont de acest lucru pentru ca micuțul tău să aibă o piele sănătoasă și catifelată.

Pielea bebelușului tău merită tot ce e mai bun

Pielea nou-născuților are nevoie de îngrijire specială: Când îi faci baie micuțului tău, ai grijă să folosești produse special create pentru bebeluși.

De ce să folosesc produse speciale pentru baia bebelușului?

Pe lângă faptul că pielea bebelușilor este de cinci ori mai subțire decât cea a adulților, aceasta este încă în curs de dezvoltare. De aceea, băița bebelușului trebuie să fie foarte delicată pentru a-i proteja pielea sensibilă.

Este recomandat ca nou-născuții să facă baie în apă care conține doar câteva picături de ulei pentru bebeluși. Astfel, bariera naturală de protecție a pielii lor este protejată și se poate dezvolta în următoarele săptămâni fără a fi nevoită să lupte cu infecțiile sau iritațiile.

După ce bebelușul tău împlinește două luni, poți începe să-i pui în apa pentru băiță o spumă de baie delicată ca  Șamponul și spuma de baie NIVEA Baby pentru piele și păr, care pe lângă curățarea pielii, are o formulă specială care ajută la menținerea echilibrului natural al pielii.

Fie că este vorba de curățare sau îngrijire, bebelușii au nevoie de produse delicate, create special pentru pH-ul pielii lor. Șamponul Extra-Delicat NIVEA Baby curăță pielea capului și părul - nu conține alcool și are un pH potrivit pentru bebeluși, lăsând scalpul și părul micuțului tău curat și catifelat.

Ghidul pas cu pas pentru băița bebelușului

Cum așezi bebelușul în cadă

Folosește o mână ca să-i sprijini capul și gâtul și așează-l treptat în apă. Lasă-l să se acomodeze și ai grijă ca umerii să fie acoperiți ca să nu îi fie frig.
baby-in-bath
Ghidul pas cu pas pentru băița bebelușului

Cum speli bebelușul

Curăță delicat zonele sensibile ca ochii și gurița folosind un prosop din bumbac, iar apoi pentru restul corpului folosește un produs delicat ca Șamponul și spuma de baie NIVEA Baby și evită să freci prea tare pielea.
Ghidul pas cu pas pentru băița bebelușului

Lasă-l să se bălăcească!

Poate cel mai frumos lucru la băiță este că toată apa care îl înconjoară pe bebeluș îi amintește de timpul petrecut în burtica mamei.  Lasă-i bebelușului tău destul timp să se bucure de băiță și să se bălăcească în voie.

Ghidul pas cu pas pentru băița bebelușului

Cum scoți bebelușul din cadă

Susține spatele bebelușului cu o mână și fundulețul cu cealaltă. Ridică-l ușor din cadă și înfășoară-l cu un prosop cald și pufos.
Ghidul pas cu pas pentru băița bebelușului

Uscare și un plus de îngrijire

Tamponează ușor cu prosopul pielea bebelușului și ai grijă să usuci și zonele în care pielea formează cute. Pentru că imediat după băiță pielea este pregătită pentru hidratare și absoarbe rapid ingredientele, oferă-i un moment de răsfăț cu Crema NIVEA Baby Soft.
masaj delicat bebeluș
Ghidul pas cu pas pentru băița bebelușului

La final, un masaj delicat

Un masaj delicat este ideal pentru a calma bebelușul după băiță și pentru a vă apropia. Mai mult decât atât, masajul stimulează circulația sanguină, ajută digestia și întărește sistemul imunitar. 

Băița - un moment care vă apropie

Rutina băiței dinainte de culcare ar trebui să fie un moment de relaxare împreună, care întărește legătura dintre părinte și bebeluș.

O băiță relaxantă înainte de culcare

Băița, ca parte din rutina de seară a bebelușului, este o experiență liniștitoare care îl pregătește pentru somn. Iar pentru un final de zi perfect, după băiță răsfață bebelușul cu un masaj, folosind Uleiul de corp NIVEA Baby.

Care sunt beneficiile băiței de seară a bebelușului?

O baie relaxantă ca parte din rutina de seară a lui bebe poate fi modul ideal de a-l calma după o zi plină. Apa călduță și atmosfera confortabilă din baie îl calmează pe cel mic și îi induc starea de somn. Astfel, după o perioadă în care ai repetat acest obicei și devine deja un ritual, bebelușul va asocia momentul băiței cu somnul și va adormi mai ușor. Iar cu puțin noroc, efectul liniștitor al băiței îl va ajuta să doarmă mai adânc și pentru mai mult timp. O lumină blândă și o durată relativ scurtă a băițelor pot ajuta în acest sens.

De asemenea, băile înseamnă mai mult decât curățare. Ele vă apropie și strâng legătura dintre voi. Ce mod mai frumos să-i arăți bebelușului toată dragostea ta decât prin atingeri piele pe piele, într-un mediu plăcut și confortabil pentru el?

Apa ajută bebelușul să-și dezvolte simțurile și să învețe mai multe despre corpul și abilitățile sale. Și pentru că apa îi susține greutatea, va avea posibilitatea să descopere și să exerseze noi mișcări ale corpului. Astfel, băița este contextul perfect pentru dezvoltarea tuturor simțurilor bebelușului.

Sfaturi pentru o băiță în siguranță

Băița lui bebe poate fi o experiență frumoasă pentru amândoi, însă precauțiile ce țin de siguranță sunt esențiale dacă vrei ca și tu și bebe să vă simțiți relaxați și confortabil.

Cea mai importantă regulă este să nu lași bebelușul nesupravegheat nici măcar pentru o secundă. Ai grijă să ai la îndemână toate produsele de care ai nevoie înainte să pui bebelușul în apă, iar dacă pe parcurs îți dai seama că mai ai nevoie de ceva, ia-l și pe micuț cu tine.

În plus, cada trebuie să fie un mediu 100% sigur pentru bebelușul tău. Este indicat ca apa să fie călduță și nu foarte adâncă, iar temperatura camerei potrivită. De asemenea, e important ca apa să nu fie pornită când pui bebelușul în cadă - pentru că există riscul să curgă apă prea fierbinte sau să devină prea adâncă.

Ai grijă și ca micuțul tău să nu aibă în preajmă obiecte periculoase ca foarfece, aparate de ras și mai ales obiecte electrice, care pot fi foarte dăunătoare într-un mediu cu multă apă - sănătatea bebelușului tău e pe primul loc!

O băiță ca la carte

Este important să urmezi toți pașii pentru a-i oferi bebelușului o băiță sigură, care să fie o experiență plăcută și relaxantă atât pentru el cât și pentru tine.
product-stage-bg