SFATURI UTILE PENTRU O EPILARE CORECTĂ

CUM SĂ ÎȚI PĂSTREZI PIELEA SĂNĂTOASĂ ȘI DUPĂ EPILARE

Peste 90% dintre femei folosesc una din metodele clasice de epilare (ceară, lamă sau epilator) pentru a scăpa de părul nedorit de pe corp. Nu toate metodele sunt însă aplicate corect și ca atare, pielea are destul de mult de suferit în urma procesului de epilare, fiind ulterior predispusă la iritații și deshidratare excesivă.

Când vine vorba de epilare, specialiștii din domeniul dermato-cosmetic atrag atenția asupra faptului că îngrijirea și curățarea zonei subrațului, înainte și după epilare, sunt esențiale în evitarea iritațiilor sau a altor probleme.

Iată câteva sfaturi pentru o epilare corectă și eficientă:

  • Înainte de epilare, zona trebuie curățată de toate rezidurile de deodorant.
  • rebuie să te asiguri că produsele folosite pentru îndepărtarea părului (de exemplu ceară lichidă, benzi epilatoare etc.) nu pot provoca reacții adverse.
  • Dacă folosești pentru epilare lama de ras, aceasta să fie una curată, pe care să o manevrezi cu atenție pentru a evita tăieturile.
  • Folosește un produs de curățare blând cu pielea ta și un prosop moale și curat.
  • După ce ai îndepărtat părul nedorit, clătește cu apă clăduță sau rece zona respectivă. Apa fierbinte irită și mai mult pielea proaspăt epilată. 
  • Indiferent de metoda de epilare aleasă, este recomandată o exfoliere a pielii pentru a te asigura că nu rămân ascunse eventuale fire de păr crescute sub piele

 

În jur de 97% dintre femei își rad sau epilează părul din zona axilei. Zona poate rămâne după epilare cu iritații pentru că în timpul unui astfel de proces este înlăturat și stratul superficial al pielii, iar aceasta devine foarte sensibilă. Ca atare îngrijirea după procesul de epilare este la fel de importantă pentru a putea avea mereu o piele sănătoasă, frumoasă și catifelată.

Dacă este absolut necesar să folosești un deodorant imediat după epilare, asigură-te că acesta nu conține alcool care să provoace iritații pielii, deoarece pielea subrațului devine deosebit de sensibilă după procesul de epilare. Ideal este ca deodorantul utilizat să conțină și agenți de hidratare, care să asigure pielii tale îngrijirea necesară.

Poți să încerci deodorantul Black & White Invisible Silky Smooth, un produs NIVEA creat special spre a fi folosit fără griji după epilarea pielii subrațului.

Formula sa hidratantă calmează și hidratează intens pielea subrațului tău, imediat după epilare, și îi oferă îngrijirea delicată de care are nevoie.

DEODORANTE BLACK AND WHITE SILKY SMOOTH

SFATURI INTERESANTE PENTRU TINE