ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE DEODORANTE

 

CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE UN DEODORANT ȘI UN ANTIPERSPIRANT?

 

Deodorantele luptă împotriva bacteriilor responsabile pentru apariția mirosului neplăcut. Ele conțin substanțe deodorizante active care previn creșterea bacteriană sau chiar reduc numărul de bacterii din zona axilei. Antiperspirantele conțin substanțe antiperspirante active - de obicei săruri de aluminiu, care inhibă eliberarea transpirației din glandele sudoripare, formând dopuri de gel temporare în părțile superioare ale porilor sudoripari. Aceste dopuri sunt îndepărtate în timp, printr-o acțiune mecanică și prin procesul natural de reînnoire a pielii.

Antiperspirantele au de asemenea un efect de dezodorizare, deoarece inhibă dezvoltarea bacteriilor datorită unui pH mai mic și reduc umiditatea din zona axilei.

 

DE CE ANTIPERSPIRANTELE NIVEA CONȚIN SĂRURI DE ALUMINIU (DE EXEMPLU, ACH)?

 

Mulți oameni doresc un produs care pe lângă eliminarea mirosului să reducă și transpirația, pentru a preveni petele de transpirație de pe haine. Toate antiperspirantele eficiente conțin săruri de aluminiu (de exemplu, clorhidrat de aluminiu). Aceste săruri formează dopuri de gel temporare în părțile superioare ale porilor sudoripari. Astfel, se eliberează mai puțină transpirație.

Prin frecare și datorită procesului natural de reînnoire a pielii, aceste dopuri sunt îndepărtate în timp. Sărurile de aluminiu se folosesc în antiperspirante în condiții de siguranță de mai bine de un secol. În general, ingredientele folosite în produsele cosmetice sunt atent reglementate de Directiva Europeană privind produsele cosmetice și sunt supuse unor controale stricte de securitate și unor analize științifice la nivel european și național.

ESTE DĂUNĂTOR SĂ INHIBĂM TRANSPIRAȚIA PRIN UTILIZAREA ANTIPERSPIRANTELOR?

Termoreglarea corpului nu este afectată de utilizarea antiperspirantelor. Zonele de la subraț măsoară până la 200 cm2, ceea ce înseamnă aproximativ 1% din întreaga suprafață a corpului. Prin urmare, această zonă este mult prea mică pentru a interfera cu termoreglarea. Siguranța antiperspirantelor a fost demonstrată în multe studii și utilizarea lor în produsele cosmetice este aprobată.
 

DE CE TREBUIE SĂ AGIT SPRAY-UL ANTIPERSPIRANT SAU DEODORANT NIVEA?

 
Spray-urile antiperspirante (de exemplu spray-ul NIVEA DRY) trebuie agitate bine pentru a te asigura că pulberea activă din antiperspirant (sare de aluminiu) este distribuită uniform în ambalaj. În caz contrar, produsul poate fi pulverizat într-o formă concentrată și poate bloca valva sau poate lăsa pete albe pe piele sau pe haine. Spray-urile deodorante NIVEA pe bază de alcool (de exemplu, gama de produse NIVEA Fresh - Fresh Natural, Fresh Flower, Fresh Fruty și Fresh Comfort) nu trebuie agitate.

FOLOSIREA DEODORANTELOR POATE PROVOCA PETE GALBENE PE ȚESĂTURI?

Petele galbene se formează în urma unei interacțiuni complexe între lipidele pielii, sebum, detergent de rufe și antiperspirant. Din experiența noastră, în apariția petelor sunt implicați mai mulți factori: frecvența de aplicare și cantitatea de produs antiperspirant utilizat, frecvența de schimbare a hainelor, intensitatea spălării hainelor, compoziția individuală a transpirației, conținutul de minerale sau oligoelemente din apa de la robinet și compoziția materialului în sine. Cel mai bun mod de a reduce petele galbene de pe hainele tale este să lași produsul deodorant să se usuce complet înainte de a te îmbrăca.

Cu toate acestea, este important de menționat că petele galbene apar uneori și fără prezența unor ingrediente antiperspirante, ca în cazul unui guler îngălbenit, unde lipidele pielii împreună cu particulele de praf din aer cauzează formarea unor pete persistente care nu mai pot fi îndepărtate cu ușurință. În unele cazuri, petele pot fi generate și de vopseaua textilă. Cei care își doresc să reducă apariția petelor galbene pe haine ar putea fi interesați de produsele NIVEA Invisible for Black & White.

CÂT TIMP TREBUIE SĂ AȘTEPT DUPĂ EPILAT ÎNAINTE DE A FOLOSI ANTIPERSPIRANTUL CARE CONȚINE ALUMINIU?

Atunci când te razi, o mică parte din stratul exterior al pielii este îndepărtat, dar pielea și barierele sale nu sunt neapărat deteriorate. Cu toate acestea, pot totuși să apară mici leziuni. În acest caz, atât timp cât pielea este iritată sau rănită nu trebuie folosite deodorante care conțin aluminiu. Chiar dacă pielea de la axilă este iritată sau rănită din alte motive, trebuie evitată folosirea unui antiperspirant.

 

FOLOSIREA ANTIPERSPIRANTELOR POATE LĂSA PETE COLORATE (VERDE, MARO, ROȘU, ALBASTRU) PE TEXTILE?

 

Apariția petelor colorate pe textile este similară cu petele galbene. Culoarea concretă a petelor ar putea fi influențată de urme de metale în apa de la robinet (de exemplu, cupru, mangan, fier). În unele cazuri, urmele de culoare pot fi influențate și de agenți fluorescenți de albire (înălbitori optici). Petele colorate de pe hainele deschise la culoare s-ar putea să apară, de asemenea, și atunci când le porți pe sub sau peste alte haine colorate. Acest proces are loc de obicei în cazul în care materialul vopsit nu este rezistent la apă.