hidratare

VERGETURILE POT FI ELIMINATE SAU REDUSE?

Descoperă de ce apar vergeturile, cum să le previi, dar și cum să reușești să le reduci aspectul ca să ai mereu încredere în tine!

CE SUNT VERGETURILE

 

Mai multe femei decât ai crede au au vergeturi mai mult sau mai puțin vizibile. Acestea sunt linii de culoare care se formează în paralel pe suprafața pielii tale. Ele pot apărea oriunde pe corp, deși cel mai des apar pe burtă, brațe, șolduri și picioare. Culoarea lor inițială este de obicei roșie sau rozalie, dar pe măsură ce trece timpul se estompează și ajung la un ton albicios sau roz. Asta se datorează ruperilor structurii fibrilare a pielii, de obicei ca urmare a creșterii rapidă sau a scăderii  volumului corpului.

Deși vergeturile sunt „severe”, ele nu sunt periculoase pentru sănătate, ci doar „inestetice”. Pentru a le minimiza, este esențial să ai o rutină de îngrijire care să includă o cremă cu capacitate mare de regenerare, precum NIVEA Creme sau cu ingrediente specifice, cum ar fi crema de corp pentru fermitate și remodelare pe bază de Q10.

rutina de ingrijire a corpului

crema anticelulitica


CINE ESTE MAI PREDISPUS SĂ AIBĂ VERGETURI?

  • Oameni cu predispoziție genetică: dacă ai membri în familie care au vergeturi
  • Persoanele supraponderale
  • Femeile gravide
  • Persoanele care au suferit o creștere bruscă sau o scădere a volumului corpului
  • Adolescenții în plină creștere

SUNT ÎNSĂRCINATĂ – ASTA ÎNSEAMNĂ CĂ VOI AVEA VERGETURI?

Vergeturile sunt frecvente în sarcină și afectează 80% dintre femeile gravide. În timpul sarcinii, sunt produși hormoni care înmoaie ligamentele pelvine pentru a facilita nașterea provocând și înmuierea țesuturilor fibroase ale pielii, ceea ce stimulează apariția vergeturilor.

DE CE APAR VERGETURILE?

Vergeturile apar atunci când pielea se întinde rapid. Acest lucru face ca stratul mijlociu al pielii să se rupă ușor, favorizând ca straturile mai profunde să ajungă la suprafață. Motivul pentru care vergeturile sunt adesea roșii sau violete se datorează faptului că aceste „lacrimi” sau „linii” permit vaselor de sânge să fie vizibile. Practic, atunci când volumul corpului crește sau scade rapid (prin diete agresive sau sarcină, de exemplu), pielea este supusă unei mari tensiuni și nu mai poate să producă noi celule ale pielii. Astfel, ea se întinde rapid și apar vergeturile.


CUM REDUCI VERGETURILE

Să elimini vergeturile este practic imposibil, însă prin câteva obiceiuri simple, le poți preveni. Iată câteva dintre ele!
hidratare corp nivea

BEA SUFICIENTĂ APĂ

Hidratarea este esențială pentru a avea o piele catifelată și frumoasă. În plus, ea contribuie la elasticitatea pielii, prevenind astfel apariția vergeturilor.

hidratare corp

ÎNCEARCĂ SĂ AI UN STIL DE VIAȚĂ CÂT MAI SĂNĂTOS

Nu există o formulă secretă prin care poți evita total vergeturile, însă poți încerca să le previi prin alimentație sănătoasă, mișcare fizică și prin controlul greutății. În plus, dacă îți hidratezi și exfoliezi pielea în mod regulat, vergeturile au șanse mai mici să apară.

CE PRODUSE AR TREBUI SĂ FOLOSESC PENTRU A REDUCE VERGETURILE?

În cele mai multe dintre cazuri, vergeturile se estompează în timp și devin aproape invizibile. Cu toate acestea, este important să păstrezi zonele în care ai avut vergeturi hidratate. Poți face asta prin folosirea unei creme de corp cu o formulă intensivă care stimulează regenerarea pielii, cum ar fi gelul-cremă anticelulitic Q10 Plus. Aplică-l printr-un masaj ușor și astfel vei stimula circulația sanguină în zona afectată de vergeturi și le vei ajuta să se estompeze mai rapid.

Un alt produs care te poate ajuta să reduci aspectul vergeturilor este uleiul pentru fermitate Q10 Plus. Formula îmbogățită cu coenzima Q10 proprie pielii îmbunătățește aspectul pielii din interior spre exterior, oferind rezultate vizibile:

  • O piele vizibil mai fermă în 2 săptămâni
  • Hidratare intensivă
  • Formula de îngrijire conferă o senzație de catifelare a pielii în timpul masajului zonelor afectate, cum ar fi vergeturile

crema impotriva vergeturilor nivea


crema de corp

ULEIUL DE MĂSLINE

Dacă aplici ulei cald de măsline pe zonele afectate vei îmbunătăți circulația sanguină și vei reduce aspectul vergeturilor.

vergeturi

ALBUȘ DE OU

Albușurile spumă sunt foarte bogate în proteine și aminoacizi, fiind astfel un foarte bun ajutor în reducerea vergeturilor. Aplică-le pe zonele afectate, lasă-le să se usuce, iar apoi clătește cu apă.

crema impotriva vergeturilor

SUC DE LĂMÂIE

Acidul citric din sucul de lămâie poate îmbunătăți și aspectul vergeturilor. Aplică sucul proaspăt curs pe zonele cu vergeturi, lasă-l câteva minute să acționeze, iar apoi clătește cu apă călduță.