responsible sourcing

APROVIZIONARE FĂCUTĂ RESPONSABIL

PIELEA TA. PLANETA TA. ÎNGRIJIREA TA.

APROVIZIONARE FĂCUTĂ RESPONSABIL

Noi, NIVEA, folosim ingrediente și materiale naturale pentru formulele de îngrijire a pielii și ambalaje. Este un pas important în încercarea de clădi un viitor sustenabil,  departe de o economie bazată pe combustibili fosili.

Contează însă foarte mult și modul în care sunt cultivate plantele din care se extrag ingredientele pentru formulele de îngrijire, dar și pentru materialele folosite la ambalare. Tocmai de aceea, din respect pentru planetă, contribuim la practici agricole ecologice, încearcăm să prevenim defrișările și sprijinim comunitățile și regiunile unde cresc aceste plante. 

 
sustainability

CUM GARANTĂM APROVIZIONAREA RESPONSABILĂ

Scopul nostru este de a preveni orice impact negativ asupra mediului. Prin urmare, vrem ca, până în anul 2025, 100% din ingredientele folosite de noi să provină din surse durabile, sprijinind astfel culturile agricole ecologice.

Astfel, suntem angajați în acest moment într-o economie durabilă a uleiului de palmier (nucleu) care nu susține defrișările pădurilor tropicale. De la sfârșitul anului 2020, folosim doar ingrediente pe bază de ulei de palmier (nucleu)-din surse certificate în mod durabil. Acest lucru se aplică la toate produsele noastre din întreaga lume.

 

Folosim hârtie și carton ca și materiale naturale de ambalare. Cu certificarea de la “Forest Stewardship Council” (FSC), ne asigurăm că produsele pe bază de lemn provin din păduri ce sunt gestionate în mod responsabil, a căror administrare oferă beneficii ecologice, sociale și economice. Din 2019, toate cutiile pliabile folosite de noi sunt fabricate din material certificat FSC.

Atenția asupra provenienței acestor materiale și ingrediente este esențial a fi acordată, mai ales pentru că astfel sprijinim oamenii care locuiesc și lucrează în acele regiuni. De cele mai multe ori în spatele cultivării și fabricării sunt întreprinderi mici, de familie, cărora le oferim suport. 

Colabărăm des cu astfel de întreprinderi mici și promovăm cultivarea făcută în mod sustenabil, fără alte defrișări, contribuind astfel la îmbunătățirea nivelului de trai și situației economice în aceste comunități.

 
sustainability

ÎNGRIJIRE NATURALĂ CU UNT DE SHEA DIN AFRICA DE VEST

Untul de shea este un hidratant puternic - și adesea un ingredient prezent în produsele naturale de îngrijire a pielii. Oamenii din Africa folosesc unt de shea de mii de ani pentru a-și proteja pielea de senzația de uscăciune, dată de expunerea la un climat cald, sub-saharian. Datorită proprietăților sale hidratante și nutritive natural, untul de shea a devenit indispensabil când vorbim de  îngrijirea corpului și de produse cosmetice din întreaga lume. Acest unt de înaltă calitate este, de asemenea, un ingredient important în multe produse ale noastre.

În calitate de membru al Alianței Globale pentru Shea (GSA), ne propunem să promovăm aprovizionarea durabilă cu shea, având grijă în același timp de sprijinirea persoanelor implicate în procesul de cultivare și  producție.

În proiectul nostru de mici exploatații din Ghana și Burkina Faso, de exemplu,sunt sprijinite 10.000 de femei. Lor li se asigură echipamente de lucru, instruire, condiții pentru plantare și preparare.

 

ÎNGRIJIREA CORECTĂ PE BAZĂ DE ULEI DE ARGAN DIN MAROC

Uleiul de argan este utilizat în mai multe produse NIVEA datorită proprietăților sale remarcabile de îngrijire a pielii. Locuitorii din Maroc folosesc de mii de ani  uleiul prețios obținut din argan. În zilele noastre, comerțul cu acesta oferă populației rurale un venit stabil și creează locuri de muncă, împiedicând astfel  depopularea rurală.

Cultivarea ajută, de asemenea, la prevenirea deșertificării, deoarece rădăcinile  adânci acționează ca niște rezervoare de apă. Acest lucru permite comunităților să recultiveze terenurile care anterior erau prea aride. Ne aprovizionăm cu ulei de argan de la un furnizor local din sud-vestul Marocului și contribuim la sprijinirea acestuia, a proiectelor sociale, economice , de mediu și a populației rurale locale.

organic ingredients

INGREDIENTE ORGANICE DE ÎNGRIJIRE: EXTRACT DE FRUCTE DE BURDOCK DIN GERMANIA

Ingredientele vegetale din agricultura organică contribuie la aprovizionarea responsabilă, deoarece sunt în echilibru cu procesele naturale și limitează utilizarea substanțelor sintetice. De aceea, alegem să folosim o gamă largă de ingrediente organice pentru îngrijirea pielii, de exemplu, extractul de fructe de brusture.

Mulți dintre noi știm brusturele  din copilărie. Fructele au țepi mici care se agață atunci când le arunci. Fructul spinos provine din Asia, unde este obișnuit uzul în scop medical. 

Experții în cercetare de la NIVEA au examinat efectele fructelor de brusture pe piele și au descoperit că extractul său stimulează producția de colagen. Folosim o varietate specială de brusture organic numită nuda, provenită din Saxonia-Anhalt din estul Germaniei. Extractul stimulează formarea de colagen în piele, prevenind pierderea acestei componente cheie și contribuind la reducerea considerabilă a aspectului ridurilor.

 

ÎNGRIJIRE PE BAZĂ DE INGREDIENTE ORGANICE

Naturally Good night cream

ULEI DE ARGAN ORGANIC: CREMĂ DE NOAPTE NATURALLY GOOD

Organic Chamomile: Naturally Good Day Cream for Sensitive Skin

ALOE VERA ORGANICĂ: CREMĂ DE ZI PENTRU TEN LUMINOS NATURALLY GOOD

Organic Green Tea: Naturally Good Cleansing Tonic

OVĂZ ORGANIC: LOȚIUNE DE CORP NATURALLY GOOD

cUM NE IMPLICĂM ÎN PROMOVAREA DREPTURILOR OMULUI ȘI RESPECTAREA ETICII

Susținem în mod activ drepturile omului în tot ceea ce facem. Ne angajăm să protejăm aceste drepturi și să nu tolerăm nicio formă de muncă forțată sau în rândul copiilor, de corupție sau discriminare. 

Crearea produselor NIVEA presupune un efort comun și suntem responsabili pentru toți cei implicați, indiferent dacă sunt angajați direct sau parteneri. Am implementat coduri interne și externe de conduită, care includ politici obligatorii de respectat. 

Practicile noastre urmează regulile și principiile recunoscute international, ca  Declarația Universală a Drepturilor Omului a Organizațiilor Națiunilor Unite sau convențiile fundamentale ale Organizației Internaționale a Muncii. Pe lângă acestea, respectăm desigur legile și organizarea specifică fiecărei țări.

 
shaking hands

PIELEA TA. PLANETA TA. ÎNGRIJIREA TA.

Vrem să fim 100% transparenți și să răspundem la toate întrebările tale despre sustenabilitate la NIVEA. Dacă nu ai putut găsi toate răspunsurile pe care le căutai pe acest site web sau cauți informații mai detaliate, te rugăm să vizitezi site-ul web de sustenabilitate al companiei-mamă a NIVEA, Beiersdorf.