COSMETICE CU APĂ DE TRANDAFIRI – MERITĂ SĂ LE ÎNCERCI?

Regina florilor. Nobil, delicat, cu petale catifelate și o culoare frumoasă. Nu e de mirare că visăm o piele cu caracteristici similare. În căutarea tenului ca petalele de trandafir, am realizat deja multe, iar una dintre realizări este ... apa de trandafiri! Ce este și în ce produse cosmetice o putem găsi?

APA DE TRANDAFIRI - CE ESTE?

Apa de trandafiri este utilizată în cosmetice de foarte mult timp. Încă din Antichitate au fost observate proprietățile benefice pentru sănătate și frumusețe ale trandafirului. În acea perioadă, apa de trandafir era folosită ca medicament pentru orice. De exemplu, era utilizată pentru combaterea răcelii, a infecțiilor bacteriene, pentru a îmbunătăți activitatea inimii sau pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. De atunci, s-au descoperit multe alte proprietăți benefice ale trandafirului, pe care le folosim activ și în prezent.

 

Apa cosmetică de trandafiri este un produs secundar al procesului de distilare cu abur a uleiului de trandafiri. Deși există multe soiuri de trandafir, uleiul de trandafir este cel mai adesea obținut din trandafirul de Damasc, uneori și din Centifolia și trandafirul francez. Uleiul de trandafir - la fel ca majoritatea uleiurilor esențiale din plante - este produs pentru aromoterapie și pentru utilizare în parfumuri și alte produse cosmetice. Cu toate acestea, întrucât este o substanță foarte valoroasă (sunt necesare 5 tone de petale de trandafir pentru a produce 1 kg de ulei!), s-a decis, de asemenea, verificarea subprodusului format în timpul distilării petalelor de trandafir, adică a apei de trandafiri. Rezultatele au dovedit că proprietățile cosmetice ale apei sunt impresionante!



APĂ DE TRANDAFIRI ȘI HIDROLAT DE TRANDAFIRI

Recent, a devenit populară utilizarea așa-numiților hidrolați. Hidrații sunt obținuți din diferite plante, cum ar fi arborele de ceai, soc, mentă, lavandă sau trandafir. Este o substanță obținută prin procesarea unei plante sau a unei părți dintr-o plantă prin distilare. Sună cunoscut? O să înțelegi exact care este legătura dintre apa de trandafiri și hidrolatul de trandafiri atunci când o să-ți spunem că hidrolatul nu este altceva decât apă florală. Hidrolatul de trandafiri este, prin urmare, egal cu apa de trandafiri. Sunt sinonime!

 


APA DE TRANDAFIRI ÎN PRODUSE COSMETICE - DE CE SE FOLOSEȘTE?

Apa de trandafiri a fost folosită în cosmetică deoarece are un pH apropiat de cel al pielii. În plus, conține o serie de substanțe benefice, inclusiv quercetina, care este un bioflavonoid. Quercetina este un antiinflamator care luptă împotriva radicalilor liberi, motiv pentru care ajută la menținerea unui aspect tineresc . Are, deasemenea, un efect antialergic, deoarece inhibă eliberarea de histamină responsabilă de reacțiile alergice. Pe lângă quercetină, apa de trandafiri conține vitamine B valoroase pentru piele și beta-caroten care protejează pielea împotriva radiațiilor UV. Apa de trandafiri conține și vitaminele C și E. Mai ales prima, în combinație cu quercetina, amplifică potențialul de întinerire al pielii.  Proprietățile apei de trandafiri sunt apreciate în producția de produse cosmetice pentru pielea sensibilă, deoarece vitamina C și quercetina întăresc vasele de sânge, prevenind formarea venelor păianjen. De asemenea, apa de trandafir are și proprietăți de îmbunătățire a fermității pielii și un efect aromaterapeutic (parfumul apei de trandafiri este mai subtil decât cel al uleiului de trandafiri, afectând simțurile mai delicat).
 

APĂ DE TRANDAFIRI - APLICARE

Pentru ce este apa de trandafiri? În primul rând pentru îngrijirea zilnică a tenului. Se găsește cel mai des în produsele cosmetice de față, tonice și creme. Dacă apa de trandafiri utilizată în formulă provine din trandafirul de Damasc despre care vorbeam, aceasta va fi descrisă în compoziția chimică a produsului cosmetic drept Apa de trandafiri Rosa Damascena . Tonerele cu apă de trandafiri au proprietăți calmante, redau echilibrul și reglează culoarea. Și pentru ce se folosește apa de trandafiri în cremele de față ? Cremele calmează, de asemenea, pielea hiperactivă și ajută la combaterea imperfecțiunilor. În plus, la cremele antirid se adaugă apă de trandafiri deoarece acest ingredient are un potențial antioxidant ridicat. Vitamina C și beta-carotenul sunt, de asemenea, capabile să stimuleze producția de colagen.

 

APĂ DE TRANDAFIRI PENTRU FAȚĂ

Apa de trandafiri se regăsește atât în produsele pentru curățarea tenului, cât și în produsele cosmetice pentru îngrijirea feței . Primul produs cosmetic demn de menționat este apa micelară bifazică NIVEA Rose Touch Micellar cu apă de trandafiri organică. Acesta este un exemplu de produs care este și eficient, și blând. Datorită formulei micelare, apa micelară NIVEA cu apă de trandafiri îndepărtează machiajul foarte bine, iar apa de trandafiri din compoziție ajută la calmarea pielii și previne deshidratarea acesteia. Nu lasă o peliculă grasă pe piele, deci nu trebuie să te speli pe față după utilizare.

Cu apa micelară bifazică NIVEA cu apă de trandafiri, îți îndepărtezi complet machiajul – nu mai trebuie să folosești cosmetice suplimentare. Cu toate acestea, dacă îți place să te speli pe față,  îți recomandăm să folosești gelul micelar de curățare NIVEA MicellAIR Rose Touch. Este perfect pentru demachiere, chiar și pentru produse cosmetice waterproof. Ca și în cazul apei micelare bifazice, formula micelară îți permite să îndepărtezi cu ușurință machiajul fără să freci puternic pielea. Gelul micelar de curățare cu apă de trandafiri te va face să te simți extrem de proaspătă și radiantă după ce te-ai spălat pe față!

Poți găsi, de asemenea, apă de trandafiri pentru fața ta ... și în șervețele demachiante! Mai exact șervețelele demachiante micelare cu apă de trandafiri NIVEA Rose Touch. Este un produs universal, deoarece este potrivit pentru toate tipurile de piele și poate fi folosit pentru curățarea feței, ochilor și gurii. Datorită acestor batiste, chiar și o îndepărtare din mers a machiajului se face cu precizie și fără iritare!

După curățare, este timpul pentru o cremă. Reprezentantul nostru în categoria cremelor cu apă de trandafiri este  sunt cremele de apă de trandafiri este Nivea Rose Touch Gel Cremă hidratant. Pe lângă apa de trandafiri, formula include și acid hialuronic, renumit pentru proprietățile sale de hidratare și întinerire. Această cremă cu apă de trandafiri poate fi o folosită de femeile tinere care doresc să înceapă o rutină anti-îmbătrânire cât mai curând posibil.

Și apă de trandafiri pentru acnee? Da, ea poate fi găsită și în produsele cosmetice pentru tenul acneic. Este foarte interesant, deoarece, deși este prezentă de obicei în contextul hidratării și calmării tenului uscat, apa de trandafir poate fi recomandată și pentru diferite tipuri de piele, cum ar fi tenul gras, cu tendință acneică. Desigur, trebuie amintit că apa de trandafiri din produsele cosmetice anti-acnee acționează doar ca un auxiliar (normalizează secreția de sebum și calmează inflamația), dar nu se poate spune că tratează cauza problemei.

APA DE TRANDAFIRI CA LOȚIUNE TONICĂ

Un tonic este probabil primul produs cosmetic care amintește de hidrolatul pur. Asocierea este perfect corectă. La urma urmei, hidrolatul arată ca un tonic și se comportă foarte similar. Are capacitatea de a restabili echilibrul pielii, deoarece pH-ul său este similar cu cel al pielii noastre. Apa de trandafir spray poate fi folosită chiar pentru a reîmprospăta pielea de multe ori pe zi. Cu toate acestea, apa de trandafiri poate fi găsită și în formulele diferitelor loțiuni tonice.


ALTE PRODUSE COSMETICE CU APĂ DE TRANDAFIRI

Apa de trandafiri se găsește și în cremele de ochi și în compresele pentru pleoape. Astfel de produse cosmetice sunt de obicei concepute pentru a calma iritarea ochilor și roșeața conjunctivală. Există, de asemenea, gargara cu apă de trandafiri datorită proprietăților antiinflamatorii și antiseptice ale acestei substanțe. Din aceleași motive, apa de trandafiri este adăugată la produsele cosmetice de igienă intimă. Hidrolatul de trandafir pur poate fi, de asemenea, utilizat sub formă de comprese pentru ameliorarea durerilor de cap, de exemplu.

Și apă de trandafiri pentru păr? Suvițele pot fi tratate cu ea în moduri diferite. Cel mai des este folosită la clătirea părului, pentru a-l hidrata, netezi, și pentru a-i conferi strălucire și elasticitate. E o idee bună să diluezi hidrolatul cu apă călduță, și apoi să-l aplici la sfârșitul spălării, ca ultimă parte a clătirii. Pulverizarea cu apă de trandafiri poate fi utilizată independent de balsam, adică folosește-le pe ambele (nu ar trebui să aplici doar hidrolatul în loc de balsam). Apa de trandafiri pentru păr poate fi prezentă și în măști – folosește-o în loc de apă, împreună cu tratamentul tău. 

Apa de trandafiri pentru păr este, de asemenea, benefică pentru recondiționărea scalpului și stimularea creșterii părului. Unele femei folosesc apă pură de trandafiri pentru păr – această practică are un mare avantaj, deoarece după ce este folosită, părul rămâne curat și neîncărcat  (reziduurile din păr și grăsimea apar uneori când se utilizează produse cosmetice în exces). Cu toate acestea, o astfel de acțiune poate să nu fie întotdeauna eficientă. Multe șervețele conțin alcool, ceea ce asigură o penetrare mult mai bună a substanțelor active în piele. Pe măsură ce alcoolul încălzește pielea și stimulează circulația sângelui, crește eficiența loțiunii cu apă de trandafiri. Desigur, atunci când alegi o loțiune (cu sau fără alcool), ar trebui să ții cont de propriile preferințe și starea pielii. Pielea puternică, care nu este iritată, va răspunde perfect la frecarea cu alcool, dar pielea delicată (de ex. predispusă la matreață sau alte probleme ale pielii) nu trebuie tratată cu alcool. Pentru pielea sensibilă, folosește scrub-uri în care hidrolatul de trandafir va face echipă cu alte ingrediente care hrănesc pielea (de exemplu, cafeaua, deoarece cofeina se dizolvă în apă și, ca și alcoolul, stimulează circulația sângelui). 

 

APA DE TRANDAFIRI ÎN PRODUSELE COSMETICE PENTRU CORP

Proprietățile apei de trandafiri sunt bune nu numai pentru piele, ci și pentru corp în general. Deci, de ce să nu adaugi hidrosol de trandafiri în loțiunile de corp sau gelurile de duș ? Nu există niciun impediment în folosirea apei de trandafir în produsele cosmetice destinate corpului. Un exemplu este gelul de duș NIVEA Naturally Good cu ulei bio de argan și apă de trandafir sălbatic. În timp ce faci baie cu acest gel, te vei simți ca într-o cadă plină cu petale de trandafir! Gelul NIVEA Naturally Good te va atrage mai ales dacă ești aproape de natură și de formulele cosmetice pe bază de ingrediente de origine naturală.



APA DE TRANDAFIRI - CUM SE FOLOSEȘTE?

Datorită faptului că apa de trandafiri are un efect delicat asupra pielii și are un pH similar cu pH-ul natural al pielii, poate fi folosită chiar și în forma sa pură. Cu toate acestea, îți recomandăm să o folosești împreună cu alte produse cosmetice - creme de față, loțiuni micelare, geluri de curățare pentru față sau geluri de duș. Includerea apei de trandafiri în formula cosmetică nu numai că ajută la transportarea adâncă în piele a ingredientelor active, dar le întărește și acțiunea, asigurând o durabilitate și stabilitate mai mari ale hidrolatului.

Caracteristicile menționate mai sus ale apei de trandafiri o fac, de asemenea, o substanță universală, motiv pentru care este adesea adăugată la produsele cosmetice potrivite pentru toate tipurile de piele. Deoarece apa de trandafiri are capacitatea de a regla nuanța pielii, merită să folosești în timpul zilei creme care o conțin. 

 

APA DE TRANDAFIRI - EFECTELE UTILIZĂRII

Efectele utilizării apei de trandafiri sunt vizibile și resimțite aproape imediat. După utilizarea produselor cosmetice care conțin apă de trandafir, veți simți pielea răcorită, hidtratată și catifelată. Utilizarea regulată a cremei cu apă de trandafiri va ajuta la eliminarea depigmentărilor pielii și la încetinirea apariției semnelor de îmbătrânire. Deoarece apa de trandafiri conține o serie de ingrediente cheie benefice pentru piele (beta-caroten, vitaminele E și C, bioflavonoide), utilizarea produselor cosmetice cu apă de trandafiri va contribui la sănătatea și la aspectul radios al pielii.

Vrei tenul tău neted și strălucitor ca un trandafir? În loc să te compari cu el, folosește seva care curge direct din petalele sale și include produsele cosmetice cu apă de tradafiri în rutina ta de îngrijire!  

 

SFATURI INTERESANTE PENTRU TINE