vitamina E

VITAMINA E
INGREDIENT ESENȚIAL PENTRU O PIELE FRUMOASĂ

Află de aici rolul și beneficiile vitaminei E în corpul tău și ce efect pozitiv are ea asupra pielii.

Care este legătura dintre vitamina E și riduri?

Vitamina E este un antioxidant ce protejează pielea în mai multe moduri: ajută celulele să se apere în fața  radicalilor liberi, întărește bariera de la nivel celular. 
 
vitamina E

BENEFICIILE VITAMINEI E ÎN PROBLEMA RIDURILOR

CE SUNT ANTIOXIDANȚII ȘI CUM FUNCȚIONEAZĂ

Vitamina E face parte din categoria antioxidanților, alături de vitamina C, A și betacaroten. Aceștia sunt considerați ajutoare importante pentru celulele corpului tău, fiind mici eliminatori de efecte ale factorilor nocivi ca  radiații UV, poluare, stres, fumat. Pot proteja corpul de boli , apără de  stresul oxidativ și  susțin creșterea sănătoasă a celulelor pielii. Sunt studii care arată că folosirea vitaminei E reduce și estompează ridurile,dacă este aplicată direct pe zonele afectate. 

 

vitamina E beneficiu

BENEFICIILE VITAMINEI E ÎN PROBLEMA RIDURILOR

ÎNTĂREȘTE BARIERA PIELII

Folosirea ei contribuie la conservarea funcției naturale de barieră. Accelerează producția de colagen și elastină a pielii. Protejează de daunele pe care le-ar putea produce radicalii liberi. Astfel, vitamina E este ingredient perfect pentru menținerea sănătății și frumuseții pielii, indiferent de tipul ei.

 

vitamina E ingredient

BENEFICIILE VITAMINEI E ÎN PROBLEMA RIDURILOR

MENȚINE UMIDITATEA PIELII

Prezența vitaminei E în corp este importantă pentru a preveni uscarea pielii. Prin întărirea barierei naturale de protecție, păstrează umiditatea din interior și astfel ajută ca pielea să rămână hidratată. Aspectul de piele uscată poate fi dat adesea de cauze externe: parfumuri, produse cosmetice sau razele solare.


VITAMINA E PENTRU PIELE: DIN MÂNCARE SAU CREME?

Cu rol de protecție a celulelor, vitamina E are o mare importanță - nu numai pentru pielea noastră, ci pentru întregul organism. Are însă efect asupra pielii dacă o iei din mâncare? În ce alimente găsești vitamina E?
 

BENEFICIILE VITAMINEI E ASUPRA CORPULUI

Vitamina E este importantă pentru circulația normală a sângelui, ajutând astfel la prevenirea bolilor vasculare. Fiind vitamina de protecție a celulelor, ea contribuie la menținerea și creșterea masei musculare în cazul celor care practică sport. Corpul tău are nevoie de ea atât pentru beneficii la nivel de fizic, cât și mental. 

 

vitamina E alimente

VITAMINA E NATURALĂ – UNDE O GĂSEȘTI?

Nucile, migdalele, semințele și laptele conțin vitamina E. O porție de cereale cu lapte la micul-dejun este ideală pentru ca tu să îi dai organismului antioxidanții de care are nevoie. 

 

vitamina E ulei

SURSE DE VITAMINA E

ULEIURI VEGETALE

Uleiurile vegetale sunt printre cele mai importante surse de vitamina E din alimentație. Consumul lor furnizează acizi grași vitali pentru sănătatea pielii și protejarea celulelor.

vitamina E nuci migdale

SURSE DE VITAMINA E

NUCI ȘI MIGDALE

Nucile și migdalele sunt o bună sursă de acizi grași și proteine. O porție din cele două asigură aproape 40% din necesarul zilnic recomandat de vitamina E.

 

vitamina E cereale

SURSE DE VITAMINA E

CEREALE

Vitamina E se regăsește cel mai mult în cerealele integrale. Consumate în special la micul-dejun ele sunt ingredientul ideal pentru tine.

 

CONSUMUL DE VITAMINA E AJUTĂ ÎMPOTRIVA RIDURILOR?

Există dovezi că dacă consumi alimente bogate în vitamina E îți protejezi pielea în fața radiațiilor UV.În practică însă este mai greu de echilibrat o dietă zilnică bogată pentru ca efectul să fie vizibil. Pentru a susține propriile mecanisme de protecție ale organismului, este util să susții aportul de vitamina E necesară pielii aplicând din exterior creme și seruri. Dacă alegi să folosești vitamina E uleioasă, este bine să o pui  seara, textura ei fiind una grasă.

Aplicarea în mod regulat pe piele este mai importantă odată cu înaintarea în vârstă. În această etapă continutul de vitamina E din piele scade din cauza proceselor naturale de îmbătrânire, dar și a factorilor externi precum stresul, radiațiile UV. 

 


SFATURI DE ÎNGRIJIRE PENTRU PIELE

Află cum serurile și cremele anti-îmbătrânire ajută la îngrijirea optimă a pielii și cum formulele pe bază de vitamina C și acid hialuronic pot reduce formale ridurilor.
vitamina E ser

CUM AJUTĂ UN SER?

Serul facial are în compoziția sa ingrediente active cu rol de regenerare și protecție pentru ten.Fiind extrem de concentrat, ai nevoie de doar câteva picături zilnic pentru a da pielii tale îngrijirea de care are nevoie.

vitamina E antirid

DE CE ESTE VITAMINA C BUNĂ PENTRU PIELE

Datorită proprietăților sale de protecție a celulelor, vitamina C ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii și este ideală și pentru pielea tânără.

vitamina E acid hialuronic

CUM AJUTĂ ACIDUL HIALURONIC

Aplicat pe pielea udă,are capacitatea unică de a reține până la 1000 de ori greutatea sa în apă , acest lucru înseamnă că atrage umiditatea, fapt ce își adduce hidratare și luminozitate pielii.

CITEȘTE ȘI: