crema pentru pielea uscata

PIELEA FOARTE USCATĂ: CAUZE, SIMPTOME ȘI ÎNGRIJIRE

Află cum să întărești bariera naturală de protecție a pielii și cum să previi uscarea și crăparea acesteia. În plus, dacă pielea ta este aspră, poate fi un semn al lipsei hidratării. Descoperă care e rutina potrivită pentru a-ți menține pielea sănătoasă și suplă!

SIMPTOME ȘI CAUZE: DETECTAREA PIELII FOARTE USCATE

Tensiune, mâncărime, roșeață - pielea uscată prezintă o mare varietate de simptome. Acestea pot fi de obicei atenuate cu produse hidratante și calmante. Cu toate acestea, dacă pielea este foarte uscată, dermatologul trebuie uneori să ajute.

CARACTERISTICILE PIELII FOARTE USCATE

Pielea uscată este foarte aspră și sensibilă. Prin urmare, are nevoie de multă îngrijire. Bariera de protecție -adică acel film format dintr-un amestec de grăsime și apă, care protejează pielea de uscare și de pătrunderea germenilor - este extrem de subțire și uneori chiar neuniformă.

Sebumul și glandele sudoripare sunt responsabile pentru acest lucru. Pentru că ele eliberează prea puțină grăsime și hidratare în epidermă, fisurile și golurile microscopice apar între celule, iar pielea pierde constant hidratarea prin ele.

Senzația de pielea care ține, pielea descuamată, ridurile premature, precum și zonele aspre, înroșite și mâncărimea pielii sunt semne tipice ale pielii uscate. Pielea foarte uscată este, de asemenea, predispusă la alergii, neurodermatită sau psoriazis și este sensibilă la stimulii externi.

Tipul individual de piele este determinat genetic și, prin urmare, este moștenit. Dar bolile, modificările hormonale - de exemplu în timpul sarcinii - precum și îngrijirea incorectă a corpului pot duce brusc la uscarea pielii.

Important: Dacă ai simptome pronunțate ale pielii extrem de uscate, solicită sfatul medicului înainte de a-ți crea rutina de îngrijire. Un dermatolog va folosi diferite proceduri de testare pentru a determina ce substanțe de îngrijire are nevoie de pielea ta și astfel, veți decide împreună cum să îți recapeți hidratarea pielii.

tratament piele uscata
piele uscata pe maini

USCAREA: ZONELE PIELII AFECTATE FRECVENT

Unele părți ale corpului sunt mai predispuse la deshidratare:

 • Mâinile și picioarele - în special zonele de piele dintre degete, spațiile dintre degetele de la picioare și câlcâiele
 • Coatele și antebrațele
 • Genunchii și tibiile
 • Obrajii și zona delicată a ochilor

În toate aceste zone, pielea are un țesut adipos subcutanat foarte subțire și este alimentată cu grăsime a pielii doar de câteva glande sebum.

În plus, alți factori cresc riscul de deshidratare. Fața este expusă constant la elemente precum vântul, căldura, frigul și lumina UV.

Coatele și genunchii, pe de altă parte, suferă de frecare constantă pe cămăși, pulovere, bluze sau pantaloni. Poți evita asta purtând haine largi și confortabile.

FACTORI CARE INFLUENȚEAZĂ DESHIDRATAREA PIELII

Bei prea puțină apă și mănânci prea puțin: pielea foarte uscată poate fi cauzată de lipsa de lichide și substanțe nutritive.

De asemenea, stresul, supraîncărcarea mentală și lipsa somnului accelerează regenerarea pielii.

Pielea foarte uscată vara: corpul începe să transpire când este cald. Pierderea pe termen scurt a umezelii poate favoriza senzație de asprime a pielii.

Lumina soarelui: razele UVA pot deteriora celulele și subția și usca pielea (epiderma).

Piele foarte uscată iarna: Când este frig, glandele sebum își reduc producția de grăsime a pielii și eliberează mai puțină la suprafață, afecând astfel în mod direct hidratarea.

Camere încălzite: cu cât aerul ambiant este mai uscat, cu atât pierderea de umiditate prin suprafața pielii este mai mare.

Îmbrăcăminte: Lâna aspră și materialele cu aditivi chimici pot irita, de asemenea, suprafața pielii.

piele uscata

BUCURĂ-TE DE O PIELE CATIFELATĂ: SFATURI DE ÎNGRIJIRE ÎMPOTRIVA PIELII USCATE

Dacă pielea ta este foarte uscată și aspră, are nevoie de sprijin extern. Ingredientele speciale de îngrijire și o rutină personală potrivite sunt suficiente în majoritatea cazurilor și ajută la redobândirea hidratării.
crema pentru pielea uscata NIVEA

CE SE POATE FACE ÎMPOTRIVA PIELEI USCATE?
SFATURI PENTRU RUTINA DE ÎNGRIJIRE

 • Este mai bine să faci un duș scurt și călduț decât un duș lung și cald. Evită băile fierbinți dacă îți dorești să ai pielea fină și catifelată, pentru că acestea stimulează uscarea pielii.
 • Folosește un gel de duș fără parfum, special adaptat nevoilor pielii foarte uscate.
 • Clătește cu atenție gelul de duș, pentru a nu irita pielea sensibilă suplimentar cu reziduuri ale produsului de îngrijire.
 • Loțiunile de corp și cremele cu, de exemplu, acid hialuronic sau dexpanthenol sunt recomandate pentru pielea foarte uscată.
 • Completează rutina de îngrijire cu un ulei hidratant – ideal pentru un masaj relaxant și hidratare intensivă.
 • Pentru curățarea feței, utilizează un gel de spălare special creat pentru pielea uscată și sensibilă, care curăță ușor și hidratează în același timp.
 • Răsfață-te din când în când cu o mască de răsfăț, care conține uleiuri hidratante, cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de jojoba, uleiul de migdale sau uleiul de argan.
 • După duș, tamponează ușor pielea cu un prosop moale, în loc să o freci energic sau agresiv. Așa vei proteja epiderma sensibilă.