plants in the sun

OBIECTIVUL NOSTRU: NEUTRALITATEA CLIMATICĂ

PIELEA TA. PLANETA TA. ÎNGRIJIREA TA.

OBIECTIVUL NOSTRU: NEUTRALITATEA CLIMATICĂ

Lupta împotriva schimbărilor climatice este cea mai importantă provocare de mediu a omenirii. De aceea, NIVEA a stabilit obiective climatice ambițioase la nivel de companie,  în concordanță cu cele mai recente date. Acestea presupun reducerea semnificativă a emisiilor de CO2 la sediile noastre de producție și se extind și la emisiile indirecte asociate cu ingredientele și materialele de ambalare pe care le folosim.

 

CUM DEZVOLTĂ NIVEA PRODUSE PRIETENOASE CU MEDIUL?

Procesele din spatele producției, cum ar fi amestecarea ingredientelor, umplerea recipientelor, reprezintă doar o parte din amprenta de carbon a produselor noastre. Pentru a deveni cu adevărat sustenabili, la NIVEA am analizat mai atent multe dintre aceste procese.  Am luat în considerare emisiile care sunt eliberate, de exemplu, în timp ce extragem materii prime pentru ingredientele noastre și producem materialele folosite la ambalare.

Selectăm ingredientele cu atenție și căutăm soluții de ambalare care să aibă o amprentă redusă de CO2. Utilizăm ingrediente certificate ecologic sau încorporăm plastic reciclat în ambalaje. Rezultă astfel produse de îngrijire a pielii mai durabile, cu emisii de CO2 reduse.

Prin reducerea emisiilor noastre globale, de-a lungul întregului nostru lanț valoric ,cu 30% până în 2025, comparativ cu 2018, încercăm să contribuim la încetinirea încălzirii globale. Această țintă este în conformitate cu recomandările oamenilor de știință independenți privind evitarea consecințelor dezastruoase ale creșterii temperaturii globale cu peste 1,5 ° C până în 2100.

climate friendly skin care

CE ÎNSEAMNĂ UN „PRODUS CARE CONTRIBUIE LA ATENUAREA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE?"

Principiul nostru de îndrumare este să continuăm să măsurăm, să reducem și să compensăm.

Pentru a ne asigura că dezvoltăm produse de îngrijire a pielii mai ecologice, măsurăm amprenta de CO2 a lor. Facem analize ale ciclului lor de viață,  în cooperare cu experți externi și în conformitate cu standardele științifice.

Pe baza acestor informații, alegem ingrediente și soluții de ambalare care contribuie la reducerea emisiilor noastre de carbon. Reducerea la zero a amprentei de CO2 a unui produs este însă imposibilă, deoarece vor exista mereu emisii inevitabile, greu de controlat.

NIVEA merge însă dincolo de asta și compensează emisiile de CO2 rămase prin proiecte climatice. Un exemplu sunt eforturile de împădurire făcute. 

Copacii absorb CO2 din atmosferă prin fotosinteză, iar carbonul este stocat în biomasă, cum ar fi trunchiurile de copaci, rădăcinile, frunzele și solul.

În general, selectăm doar proiecte climatice care sunt certificate și auditate în mod regulat pe baza standardelor internaționale externe, cum ar fi Standardul de carbon verificat (VCS) sau Standardul de aur. Acest lucru asigură faptul că impactul nostru asupra climei este real, măsurabil, permanent și verificat de terți.

Rezultatul acestei abordări este un echilibru între CO2 emis și CO2 absorbit de natură. 

GAMA PENTRU ÎNGRIJIREA FEȚEI – NATURALLY GOOD FACE CARE

NIVEA îți prezintă prima gamă de produse care contribuie la atenuarea schimbărilor climatice -Naturally Good.

Ne-am asigurat că produsele din această gamă nu doar că sunt bune pentru pielea ta, pentru că  au 99% ingrediente de origine naturală, ci și pentru că sunt sustenabile, blânde cu mediul. 

 
  • Cutiile pliabile pe care le folosim sunt fabricate din până la 89,6% hârtie reciclată, ceea ce ajută la conservarea resurselor naturale prețioase.
  • Formulele noastre conțin 99% ingrediente derivate natural, precum și uleiuri de îngrijire și extracte din agricultura organică.
  • 100% din energia electrică pe care o folosim pentru a produce formulele noastre de îngrijire a feței provine din surse regenerabile.
naturally good product range

PROIECT CLIMATIC SPRIJINIT DE NOI

Pentru a compensa emisiile rămase din gama noastră Naturally Good Face Care, NIVEA finanțează împădurirea în provincia chineză Guizhou. Plantarea copacilor este una dintre cele mai simple contribuții la atenuarea schimbărilor climatice.

China este una dintre țările cele mai afectate de deșertificare prin defrișări. În regiunea în care se află acest proiect, pornit în  aprilie 2016, terenul este deținut în mod colectiv de săteni. Cu toate acestea, pentru majoritatea dintre ei este dificil  să coordoneze proiectele de împădurire sau să întrețină pădurile nou plantate în mod eficient, fără sprijin financiar. Proiectul finanțat de NIVEA acoperă un total de 30.000 de hectare de teren steril în Qiandongnan Miao și prefectura autonomă Dong din provincia Guizhou.

Toate activitățile de împădurire se desfășoară în colaborare cu fermierii locali, oferindu-le oportunități de generare a veniturilor.Este certificat cu Standardul de carbon verificat (VCS),  unul dintre cele mai importante standarde globale pentru validarea și verificarea reducerilor voluntare ale emisiilor de carbon. Pentru a afla mai multe, te rugăm să vizitezi  FirstClimate.

 

OPERAȚIUNI NEUTRE CLIMATIC PÂNĂ ÎN 2030

Angajamentul nostru de a ne proteja planeta și comunitățile se extinde și la modul în care organizăm locurile de producție NIVEA.

 De la sfârșitul anului 2019, toate instalațiile noastre de producție NIVEA funcționează complet cu energie electrică din surse regenerabile. Această măsură a redus semnificativ emisiile noastre de CO2 legate de energie.Vrem să ne reducem și mai mult amprenta de carbon cu obiectivul general de a realiza operațiuni neutre din punct de vedere climatic până în 2030.

 
heart shaped earth

PROGRES RECUNOSCUT DE PROIECTUL DE DIVULGARE CARBONIC (CDP)

Compania mamă a NIVEA, Beiersdorf, a fost recompensată pentru eforturile sale: în cel mai recent clasament CDP, suntem listati ca o companie Climate A-List, ceea ce reprezintă o recunoaștere excelentă a obiectivelor noastre ambițioase privind acțiunea climatică și transparența mediului în 2020.

PIELEA TA. PLANETA TA. ÎNGRIJIREA TA.

Vrem să fim 100% transparenți și să răspundem la toate întrebările tale despre sustenabilitate la NIVEA. Dacă nu ai putut găsi toate răspunsurile pe care le căutai pe acest site web sau cauți informații mai detaliate, te rugăm să vizitezi site-ul web de sustenabilitate al companiei-mamă a NIVEA, Beiersdorf.