cosuri

SCAPĂ DE ACNEE ȘI PUNCTE NEGRE

Descoperă care sunt cauzele care duc la apariția coșurilor și cum le poți preveni. Cu îngrijirea potrivită pentru tenul tău, cu un stil de viață sănătos și cu tratament pentru coșuri, vei avea un ten curat și luminos!

CAUZE

Iată care sunt cele mai frecvente 5 cauze ale apariției coșurilor și a punctelor negre:
acnee

1. Folosirea unor produse agresive cu tenul tău

Când ai tenul acneic, ai nevoie de produse care să îți ofere îngrijire delicată. Evită produsele agresive care îți usucă atât coșurile, cât și tenul. 

cum scapi de punctele negre

2. Schimbările hormonale

Glandele sebacee sunt sensibile la schimbările hormonale. Altfel spus, în adolescență, odată cu schimbările ce au loc în corpul tău, tenul tău poate produce sebuum în exces și astfel pot apărea coșuri.

cum sa scapi de cosuri

3. Evită tutunul

Fumatul are multe efecte negative, printre care se numără și deshidratarea tenului. Substanțele conținute de țigări irită tenul, făcându-l predispus la apariția coșurilor. 

masca hidratanta

4. Exfolierea în exces

Chiar dacă exfolierea este de mare ajutor în lupta cu coșurile, asigură-te că nu îți exfoliezi tenul în profunzime mai des de o dată sau de două ori pe săptămână, pentru a evita deshidratarea tenului.

crema hidratanta

5. Cauze genetice

Acneea se transmite genetic, însă nu trebuie să te îngrijorezi dacă ești predispusă să ai un ten acneic. Efectele acneei pot fi combătute prin stilul tău de viață și îngrijirea potrivită.


DESPRE COȘURI

Glandele sebacee sunt cele care secretă uleiuri care previn deshidratarea tenului și a părului. Însă în perioada adolecenței aceste glande produc sebuum în exces și astfel multe persoane se confruntă cu acnee și puncte negre în această perioadă. Principala zonă a feței afectată de coșuri și puncte negre este „zona T”, care cuprinde fruntea, nasul și bărbia.  

Cum să scapi de coșuri?

Urmează aceste 5 sfaturi simple pentru un ten frumos și fără coșuri:

puncte negre

1. Evită să îți atingi fața

Chiar dacă mâinile tale sunt curate, evită să îți atingi fața, pentru a preveni strângerea impurităților pe ten. 

masca hidratanta NIVEA

2. Nu îți ține părul pe față

Părul poate aduce uleiuri și impurități pe ten, așa că nu îți purta părul pe față. Spală-și părul în mod regulat și prinde-l într-un coc șic, pentru un ten curat.

tratament acnee

3. Fă mișcare în mod regulat

Sportul este benefic pentru ten pentru că îți pune sângele în mișcare și astfel ajută la oxigenarea tenului tău. După ce faci sport, curăță-ți bine tenul cu un produs special pentru tenul acneic.

tratament cosuri

4. Urmează o dietă sănătoasă

O dietă bogată în antioxidanți te poate ajuta să combați efectele acneei. Fructele de pădure, avocado și peștele sunt alimente foarte benefice pentru tenul tău.

crema de zi

5. Evită machiajul excesiv

Încearcă să nu te machiezi în perioadele în care ai probleme cu acneea. Dacă te machiezi, asigură-te că îndepărtezi bine peliculele de machiaj. Poți încerca uleiul de curățare cu pompiță pentru ten sensibil, care atrage impuritățile, lăsându-ți tenul curățat în profunzime.


RUTINA PENTRU COȘURI

O rutină eficientă de îngrijire a feței este esențială pentru tratarea tenului cu tendință acneică. Asigură-te că îți cureți bine tenul de două ori pe zi pentru a elimina impuritățile. Folosește gel exfoliant pentru a-ți curăța porii în profunzime.

Încearcă Pore Purifying 3în1 Mască Exfoliere Cu Argilă Kaolin 150ml pentru a-ți deschide porii și a-ți curăța tenul cu ajutorul particulelor sale micro-exfoliante. Tenul tău va rămâne catifelat și frumos și astfel vei elimina coșurile și punctele negre. 

După curățare, este foarte important să folosești cremă hidratantă pentru a reface echilibrul tenului tău. Folosește o cremă de zi și o cremă de seară în fiecare zi pentru o rutină puternică împitriva coșurilor și delicată cu tenul tău. 

O dată sau de două ori pe săptămână poți folosi o mască hidratantă pentru a-ți menține tenul curat și protejat de acnee. 


6 TIPS & TRICKS PENTRU UN TEN CURAT ȘI FRUMOS

  • Bea suficientă apă și rămâi bine hidratată.
  • Folosește apă călduță pentru a-ți curăța tenul, apa foate caldă stimulează glandele sebacee.
  • Șterge-ți tenul ușor cu un prosop moale.
  • Relaxează-te mai mult, pentru că stresul îți poate irita tenul!
  • Spală fețele de pernă în mod regulat pentru a preveni răspândirea bacteriilor.
  • Foloseşte săptămânal o mască pentru coşuri care să prevină acneea.
crema de fata