femeie cu pălărie

Petele solare

Tot ce trebuie să știi despre petele solare și despre cum să le îndepărtezi.

CE SUNT PETELE SOLARE ȘI CUM SĂ LE ÎNDEPĂRTEZI

Petele solare pot fi destul de enervante – în special petele solare de pe față. Dar ce sunt petele solare? Vom discuta pe îndelete despre ele, despre cum le obții, cum le poți preveni și cum să scapi de petele solare.

PETELE SOLARE PE PIELE - ȘI CUM SĂ LE ÎNDEPĂRTEZI

Ai observat pete mici, maro, plate pe piele? În special pe față sau pe dosul mâinilor? Acestea sunt probabil pete solare. Uneori se numesc pete hepatice, deși nu au nimic de-a face cu ficatul. Unele persoane le numesc pete de îmbătrânire, ceea ce este mai potrivit, deoarece au destul de mult de-a face cu vârsta. Dermatologii se referă oficial la petele solare drept lentigine solare. Oricum ai vrea să le numești, aceste pigmentări pot fi pete deranjante pe pielea ta – și pot fi greu de acoperit.

Să aruncăm o privire mai atentă la petele solare de pe față, petele solare de pe piele, ce le-ar putea cauza și cum le-am putea elimina. Vom vorbi și despre tratamente preventive.

Să începem cu cea mai populară întrebare: ce sunt petele solare?

femeie în picioare la soare

CE SUNT PETELE SOLARE DE PE PIELE?

Deci, ce sunt petele solare? Petele solare de pe piele sunt pete plate de decolorare a pielii, de obicei maro, de la maro deschis la maro închis. 
Produse Nivea Luminous

 Acestea variază ca mărime, la început sunt mai mari decât pistruii și, de cele mai multe ori, vor mai crește. Spre deosebire de pistrui, cu care sunt uneori confundate, petele solare nu se vor estompa fără ajutorul unui tratament.

PETELE SOLARE DE PE FAȚĂ

Petele solare apar frecvent pe fața ta. De ce? Deoarece pielea feței este delicată și predispusă la deteriorări care ar putea fi cauzate de razele UV.
Vestea bună este că, știind acest lucru, poți lupta împotriva lor folosind produse țintite care pot ajuta la inversarea daunelor și prevenirea altor probleme.

PETELE HEPATICE DE PE GÂT

Petele solare pot apărea pe gât - adesea un loc pe care îl neglijăm atunci când aplicăm crema solară dimineața. Petele solare din această zonă sunt uneori denumite pete hepatice sau pete de îmbătrânire.


ÎN CE ALTE ZONE POT APĂREA PETELE SOLARE?

Petele solare se pot dezvolta cel mai adesea pe pielea care este adesea expusă la soare, cum ar fi umerii, gâtul, spatele și pe dosul mâinilor.

CE POATE CAUZA PETELE SOLARE PE PIELE? 

Pielea ta conține o substanță numită melanină, un pigment al pielii care determină culoarea pielii și a părului. Când este expusă la lumina UV, pielea produce mai multă melanină în încercarea de a repara daunele. Creșterea nivelului de melanină în organism întunecă pielea - acesta este bronzul tău. Cu alte cuvinte, melanina este modalitatea corpului de a proteja pielea de arsuri. Petele solare apar atunci când melanina este produsă în concentrații mari, unde pielea este expusă la doze mari de lumină UV, cum ar fi fața sau mâinile. Acest lucru creează pete de piele mai închisă la culoare, denumite hiperpigmentare - mai frecvent, pete solare.

 

CÂND ÎNCEP SĂ APARĂ PETELE SOLARE

Majoritatea oamenilor încep să dezvolte pete solare în jurul vârstei de 40 de ani, în funcție de cantitatea de expunere pe care au avut-o la soare de-a lungul anilor. Le vei vedea adesea pe față, gât și mâini. Cu cât ai petrecut mai mult timp la soare cu protecție UV mică sau deloc, cu atât este mai probabil să ai pete solare. Pielea deschisă la culoare este, de asemenea, mai expusă riscului de a dezvolta pete solare. Deși inofensive, ele pot deveni mai mari în timp. Deci, dacă petele solare de pe piele te îngrijorează, cel mai bine este să abordezi situația mai devreme decât mai târziu. Așteptarea ar putea face ca eliminarea petelor solare să necesite ceva mai mult timp.

femeie cu pete solare pe față

REMEDII NATURALE

CUM POȚI ÎNDEPĂRTA PETELE SOLARE DE PE FAȚĂ: REMEDII NATURALE

Mulți oameni se întreabă cum să scape de petele cauzate de soare. Din fericire, există tratamente pe care le poți face acasă și care pot ajuta la estomparea lor. Le poți încerca și pentru îndepărtarea petelor solare. Acestea includ:


Aloe Vera

Aloe Vera


Aloe vera este o plantă minune care conține compuși activi, inclusiv aloina și aloesina, care s-a dovedit că deschid la culoare în mod eficient hiperpigmentarea, inclusiv petele solare de pe piele.
portocale

Vitamina C


Proprietățile antioxidante ale vitaminei C oferă mai multe beneficii, inclusiv un efect protector împotriva razelor UVA și UVB. Aplicarea locală a vitaminei C este, de asemenea, o modalitate eficientă de a lumina diferitele pete întunecate care pot fi cauzate de soare.
Ulei de corp Nivea Firming Q10Plus

Vitamina EStudiile au arătat că vitamina E obținută din dietă și uleiul topic de vitamina E protejează pielea împotriva fotosensibilității (sensibilitatea la razele ultraviolete UV) care te pot expune mai mult la riscul de deteriorare a pielii.
femeie cu pete solare

Oțet de mereAcidul acetic din oțetul de mere poate ajuta la luminarea petelor solare atunci când este aplicat în mod regulat.

ceai verde

Ceai verde


Fară a fi folosit în exces, s-a descoperit că ceaiul verde poate reduce și apariția petelor solare pe piele. Pune zilnic puțin ceai verde rece pe zona afectată.

femeie care folosește loțiune de corp Nivea

LapteAcidul lactic din lapte poate lumina pielea pigmentată și poate chiar acționa asupra petelor solare.


CUM POȚI PREVENI PETELE SOLARE?

Cu cât ai mai multă grijă de pielea ta când este expusă la soare, cu atât este mai puțin probabil să dezvoltați pete solare. Și dacă, din întâmplare, dezvolți aceste pete, ele vor apărea mai târziu și vor fi puține și la o distanță mai mare.

Expunerea neprotejată la soare poate dăuna pielii din cauza radiațiilor ultraviolete (UV). Există două tipuri de raze UV care au efecte diferite asupra pielii, dar ambele sunt foarte dăunătoare:

* UVA sunt asociate cu îmbătrânirea pielii
* UVB sunt asociate cu arsurile pielii
Cea mai bună modalitate de a preveni petele solare de pe față este să te obișnuiesti să folosești zilnic o cremă facială cu SPF ridicat – chiar și în zilele răcoroase și înnorate – peste sau în locul cremei hidratante obișnuite. Caută un SPF cu cel puțin factor 30 pentru cele mai bune rezultate. Vestea bună este că în zilele noastre există formule SPF specifice pentru față care oferă toată protecția UV de care ai nevoie, păstrând în același timp machiajul perfect. Așa este, protecția solara nu trebuie să-ți lase fața grasă.

Luminous630® este cea mai eficientă gamă de creme de față pentru petele întunecate. Gama ajută la reducerea aspectului celor mai comune trei forme de pete întunecate, inclusiv petele întunecate cauzate de expunerea la soare, îmbătrânire și modificări hormonale. Există opțiuni pentru tratarea petelor solare de pe față, cum ar fi TRATAMENTUL CELLULAR LUMINOUS630 SERUM ÎMPOTRIVA PETELOR DE PIGMENTARE.

Pentru mai multe produse NIVEA utile, dă click mai jos pentru a explora gama noastră de produse Luminous630® și pentru a găși cele mai bune creme pentru petele întunecate de pe față.

Nivea Cellular Luminous Anti-Spots