Deodorant cu aluminiu sau fără - Află diferențele!

Deodorantul potrivit îți oferă îngrijire delicată și protecție îndelungată împotriva mirosurilor neplăcute. Există diferite formule de deodorant și antiperspirant cu sau fără săruri de aluminiu, care țin pasul cu activitățile tale zilnice, fie că ești la birou sau mergi la sală.

Află cum funcționează, care sunt diferențele și care dintre ele se potrivește mai bine stilului tău de viață!Un proces natural!

Transpirația este normală. Fie că faci mișcare, te afli într-o situație stresantă sau te bucuri de un preparat picant, în mod firesc poți să transpiri. Dar nu trebuie să te îngrijorezi, pentru că deodorantul potrivit te poate ajuta să te simți fresh și protejată de efectele neplăcute ale transpirației în fiecare zi! 
antiperspirant
NIVEA deo

Deodorante VS. Antiperspirante

Deodorantele sunt cele care previn mirosurile neplăcute și reduc numărul de bacterii din zona axilei. Acestea sunt potrivite pentru un efort redus, de zi cu zi. Ele ajută la îngrijirea subrațului și oferă un  parfum plăcut, fără să inhibe producerea traspirației.

Antiperspirantele poartă acest nume datorită substanțelor antiperspirante active pe care le conțin, precum sărurile de aluminiu. Acestea inhibă producerea transpirației de către glandele sudoripare. Antiperspirantele sunt eficiente și ca deodorante și previn dezvoltarea bacteriilor și umiditatea în zona axilei. Antiperspirantul poate oferi protecție de până la 48 de ore împotriva transpirației. 

sărurile de aluminiu: ingredientul activ al celor mai eficiente antiperspirante

Sărurile de aluminiu ajută la reducerea vizibilă a transpirației și te scapă de grija petelor inestetice de transpirație de pe haine. Antiperspirantele cele mai eficiente conțin acest ingredient activ puternic, care acționează precum dopurile de gel care acoperă temporar porii sudoripari. 

Antiperspirantele pe bază de aluminiu te vor ajuta să transpiri mai puțin și să te simți protejată atunci când depui un efort fizic mai mare, cum ar fi atunci când faci o activitate fizică intensă sau în zilele toride de vară. 
antiperspirant NIVEA
deo

Când ar trebui să folosești un antiperspirant cu aluminiu?

Dacă ești o persoană foarte activă și faci multă mișcare în decursul unei zile, un antiperspirant spray sau un antiperspirant roll-on cu aluminiu te va proteja în mod eficient de petele de transpirație din zona axilelor și de mirosurile neplăcute. Chiar și în zilele călduroase de vară sau în timpul activităților solicitante, pielea ta va fi protejată! 

cum acționează un antiperspirant fără aluminiu?

Sărurile de aluminiu sunt folosite în unele produse ale gamei deo pentru a oferi o variantă cu cel mai ridicat grad de protecție. Însă, dacă îți dorești să optezi pentru o variantă de antiperspirant fără aluminiu, iată ce trebuie să știi:

Gradul său de protecție va fi similar cu cel al unui deodorant, prevenind mirosurile neplăcute, dar fără să stopeze producerea transpirației.

Când poți să folosești un antiperspirant fără aluminiu?

Fie că alegi antiperspirant spray sau roll-on, în funcție de preferințele tale, un antiperspirant fără aluminiu pate face diferența, în urmăroarele situații:

  • Dacă ai pielea sensibilă, un antiperspirant fără aluminiu și alcool te poate ajuta să previi iritațiile pielii subrațului.
  • După epilare, va ajuta la hidratarea și refacerea pielii.
  • Dacă nu transpiri mult în general, un antiperspirant fără aluminiu ar trebui să fie suficient ca tu să te simți fresh. 
  • În zilele mai răcoroase dacă nu te expui unor situații care te-ar putea face să transpiri, vei fi bine protejată cu un antiperspirant fără aluminiu. 

Aceste antiperspirante nu blochează porii și nu îți pătează hainele.

piele catifelata
deodorant

Piele catifelată după epilare

Pielea subrațului este o zonă specială, care necesită îngrijre delicată. O regulă importantă pentru o piele a subrațului frumoasă este hidratatarea de după epilare. După ce te epilezi, folosește un antiperspirant fără aluminiu, care va ajuta la refacerea pielii subrațului, prevenind iritațiile. 

Încearcă deodorantele NIVEA Deo Beauty Elixir cu o formulă special creată pentru îngrijirea delicată a pielii subrațului după epilare, îmbogățită cu  extract din lapte și vitamine. Acestea îți vor lăsa pielea subrațului frumoasă și catifelată, cu un parfum delicat și feminin.

Convinge-te chiar tu de efectele acestui elixir pentru pielea ta!

În gama deo NIVEA găsești o varietate de produse pentru o îngrijire delicată. Indiferent ce alegi: deodorante, antiperspirante cu aluminiu sau antiperspirante fără aluminiu, vei găsi produsele potrivite pentru tine!

Află mai multe detalii despre efectele diferitelor tipuri de deodorante din gama deo NIVEA articolul acesta: https://www.nivea.ro/sfaturi/faq/deodorante