familie fericită pe plajă

Cum să găsești cele mai bune creme de protecție solară pentru copii

Protejează pielea copilului tău cu NIVEA

Cum să găsești cele mai bune creme de protecție solară pentru copii

Când cei mici merg să se joace afară, este important să te asiguri că pielea lor delicată este protejată de razele dăunătoare UV ale soarelui. Dar cu atât de multe produse pe piață, poate fi greu să știi ce protectie solara copii să alegi. Iată ghidul nostru pentru a găsi cele mai bune creme de protecție solară pentru copii.
 Copii care se joacă în apă

Care este cea mai bună protectie solara copii?

Păstrarea copiilor în timp ce se joacă în soare este foarte importantă pentru a-i proteja de arsurile solare - care pot duce mai târziu la complicații de sănătate și, pe lângă asta, sunt foarte dureroase atunci când pielea este expusă inițial la soare.

 

În ceea ce privește găsirea celor mai bune creme de protecție solară pentru copii, răspunsul poate varia în funcție de câțiva factori, precum formulele și diferitele niveluri de protecție.

La ce să fii atentă atunci când alegi cea mai bună protectie solara bebelusi?

Înțelegerea tipurilor de activități zilnice pe care copilul tău le va face te poate ajuta să cumperi produsul potrivit pentru nevoile sale. Când cauți online cremă de protectie solara bebelusi, îți recomandăm să iei în calcul următoarele lucruri:
mother and daughter, laughing

Formula

Există atât de multe tipuri diferite protecții solare pentru copii pe piață încât este ușor să găsești una care să fie potrivită copilului tău.

Unii preferă o textură cremoasă, cum ar fi loțiunea (care este grozavă pentru a te asigura că nu ai ratat nicio zonă), iar alții ar preferă un ulei spray-on care se usucă rapid și este ușor de aplicat. Acest lucru poate fi util în special pentru copii atunci când le stă gândul doar la joacă!

Nu există un răspuns unic, așa că alege protecția solară care funcționează cel mai bine pentru tine și copilul tău.
baby playing on the beach

Rezistența la apă

O cremă de soare rezistentă la apă este esențială în cazul în care copilul tău va înota în ocean, într-o piscină la hotel sau doar în piscina din grădina din spatele casei. Asta însemna că poți să reaplici mai rar protecția solară copiilor, deoarece aceștia vor fi protejați de soare pentru o perioadă mai lungă de timp.

De exemplu, Loțiunea de protecție solară pentru copii FPS 50+ a fost formulată pentru a fi foarte rezistentă la apă și nisip. Asta înseamnă că nu va ceda atunci când copiii se vor bălăci! Deși unele creme de protecție solară sunt rezistente la apă, asta nu le împiedică să se spele de pe piele atunci când sunt expuse la apă. Având în vedere acest lucru, este întotdeauna important să aplici din nou crema o dată ce copilul iese din apă.
Nivea Sun Kids Sensitive Unperfumed Roll-On

UVA

Pe multe sticle de cremă de protecție solară pentru copii, este posibil să vezi termeni precum „protecție UVA”. Pe scurt, UVA (ultravioleta A) are „lungime de undă lungă” - este un tip de radiație UV care provoacă îmbătrânirea prematură și alte probleme ale pielii. Poate pătrunde prin mai multe straturi ale pielii și poate duce la daune de lungă durată, așa că asigură-te că ai la îndemână cremă solară pentru a te protejea împotriva acestor tipuri de raze.

Destul de des pe cremele de protecție solară pentru copii vei vedea un rating cu steluțe pentru razele UVA. Acest lucru arată cât de multă protecție ai în fața razelor UVA, în același mod în care funcționeaă și nivelurile SPF. Evaluările cu steluțe UVA sunt ordonate astfel:

- O stea - Protecție minimă
- Două stele - Protecție moderată
- Trei stele - Protecție bună
- Patru stele - Protecție superioară
- Cinci stele - Ultra protecție

Desigur, este normal să optezi pentru o cremă de protecție solară pentru copii care are cinci steluțe - nu există niciun motiv să alegi un produs cu un nivel de protecție mai scăzut. Și asta este cel mai bine combinat cu un SPF de nivel ridicat.
little girl using Nivea sun cream roll-on

FPS

FPS înseamnă Factor de Protecție Solară. Ceea ce mulți oameni nu știu este că FPS îți protejează pielea de un alt tip de radiații UV, cunoscut sub numele de UVB - sau „lungime de undă scurtă”.

Razele UVB sunt responsabile pentru senzația de arsură a pielii atunci când ești expus la soare prea mult timp, ceea ce poate duce la unele complicații grave de sănătate mai târziu în viață. Se poate să fii expus la razele UVB chiar și într-o zi înnorată, motiv pentru care există multe produse de îngrijire a pielii, cum ar fi cremele hidratante, care au FPS integrat.

Ce FPS ar trebui să aleg pentru copiii mei?

După cum am menționat mai sus, cu cât FPS este mai mare, cu atât ai mai multă protecție împotriva razelor UVB ale soarelui - ceea ce este important atunci când încerci să protejezi pielea copilului tău.

Majoritatea cremelor de protecție solară pentru copii sunt disponibile cu FPS 15, 30 și 50; dar care este diferența dintre ele? Pe scurt, diferența este procentul de protecție pe care îl obți:

  • SPF15 - blochează aproximativ 93% din razele UVB
  • SPF30 - blochează în jur de 97% din razele UVB
  • SPF50 - blochează aproximativ 98% din razele UVB

Ar trebui să folosesc factor 50 sau factor 30 pentru copilul meu?

Nu există niciun motiv să alegi un FPS mai mic pentru o cremă de protecție solară pentru copii - este întotdeauna cel mai bine să selectezi cel mai mare FPS posibil, astfel încât copilul să aibă cel mai înalt nivel de protecție împotriva soarelui. Având în vedere acest lucru, cel mai bine este să alegi FPS50, oricând este posibil.

Este important de reținut că, doar pentru că FPS-ul este mai mare, nu înseamnă că durează mai mult decât o protecție solară cu un FPS mai scăzut. Va trebui totuși să reaplici protecția solară pentru copii la fel de des pentru a te asigura că beneficiază de cel mai bun nivel de protecție împotriva soarelui.

fată care se joacă în apă

Cremă de protectie solara copii cu piele sensibilă

Desigur, nu toți copiii sunt la fel și, ca atare, pot avea nevoi diferite atunci când vine vorba de alegerea unei creme de protecție solară pentru copii - mai ales dacă ai un copil cu piele sensibilă sau afecțiuni precum eczema.


Când cumperi o cremă solară pentru copii, fii atentă la orice ingrediente care le-ar putea irita pielea sensibilă - precum cele puternic parfumate.

 

Crema solară NIVEA Kids Sensitive FPS50 este alegerea perfectă pentru copiii cu piele sensibilă, deoarece formula blândă nu conține parfum!

Cremă solară NIVEA Kids Sensitive Roll-On SPF50

Care este diferența dintre crema de protecție solară pentru copii și cea pentru adulți?

Copii aleargă pe plajă

Când ieși în oraș, s-ar putea să ai la îndemână doar propria cremă solară, în loc de una specială pentru copilul tău. Deși poți folosi asta ca o alternativă, este important să înțelegi că protecția solară pentru copii este special formulată astfel încât să nu includă ingrediente care ar putea irita pielea delicată a copilului.

Copiii au pielea mai subțire și mai absorbantă decât adulții, ceea ce face pielea lor deosebit de susceptibilă la deteriorare.

De aceea, este important să alegi o cremă de protecție solară care a fost dezvoltată special pentru copii.