nuca de macadamia beneficii ulei de macadamia

ULEI DE MACADAMIA PENTRU PĂR ȘI PIELE: SFATURI DE UTILIZARE ȘI BENEFICII

Nucile de macadamia nu numai că sunt delicioase, dar au o multitudine de beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Mai mult, uleiul de macadamia obținut prin presarea nucilor de macadamia, folosit în măști și peeling-uri, răsfață pielea și hidratează părul.

BENEFICIILE ULEIULUI DE MACADAMIA: RĂSFĂȚ PENTRU PIELE ȘI PĂR

Nucile de macadamia sunt cunoscute ca o gustare sănătoasă și bogată în nutrienți și energie. Ce e mai puțin cunoscut este că uleiul de macadamia este, de asemenea, valoros în îngrijirea pielii, ideal pentru masaje și pentru întărirea firului de păr. 

CE ESTE ULEIUL DE MACADAMIA?

Uleiul de nucă de macadamia galben auriu este extras prin presare la rece din pulpa nucii de macadamia. Acestea sunt de două ori mai mari decât alunele, sunt foarte ușoare, moi ca untul la interior și cu miros plăcut de nucă.

CUM POT FOLOSI ULEIUL DE NUCI DE MACADAMIA?

Cu un conținut de grăsime de aproximativ 73%, nuca de macadamia este foarte consistentă, dar și extrem de sănătoasă, deoarece majoritatea grăsimilor din compoziție sunt acizi grași mononesaturați, inclusiv acid oleic. Consumată ca aliment, nuca de macadamia ajută la îmbunătăţirea nivelelor de hidratare a pielii, iar vitamina E protejează celulele.

În plus, uleiul obținut din nuca de macadamia este extrem de benefic pentru piele și păr:

Ulei de macadamia pentru păr: Poți folosi uleiul de nuci de macadamia pur ca ulei de păr pentru repararea și hidratarea vârfurilor despicate. Alternativ, îl poți aplica pe păr și lăsa să acționeze peste noapte, urmând ca dimineața să-ți speli părul. Pro tip: un prosop îți va proteja perna de petele de ulei.

Ulei de macadamia pentru stălucire și finisare: Dacă dorești să-i oferi părului mai multă strălucire, freacă 1-2 picături de ulei de macadamia între degete și trece-le prin lungimea părului. Părul tău va străluci până la următoarea spălare.

Ulei de macadamia pentru masaj: Pentru că se absoarbe lent în piele, uleiul de macadamia este ideal pentru masaj. Mai mult, aromade nuci favorizează relaxarea.

Uleiul de macadamia ca demachiant pentru ochi: Cea mai bună modalitate de a îndepărta machiajul rezistent la apă este cu ulei, ceea ce înseamnă că și cu ulei de macadamia. Pune câteva picături pe o dischetă și aplică-o pe pleoape. Lăsă să acționeze pentru o perioadă scurtă de timp, iar apoi demachiază-te ușor.

Uleiul de macadamia ca ulei de baie: Pur și simplu adăugă o doză generoasă de ulei de macadamia în apa caldă și relaxează-te! 

 
ulei de macadamia

RETETE DE COSMETICE HOMEMADE CU ULEI DE MACADAMIA

Uleiul de macadamia este un ingredient excelent pentru cosmeticele DIY. În doar câțiva pași simpli și cu câteva ingrediente din bucătărie, poți face cu ușurință un tratament pentru păr, o mască de față sau un peeling.
ulei de macadamia penru par ulei de macadamia
SFATURI CA SĂ-ȚI FACI SINGURĂ: COSMETICE DIY CU ULEI DE MACADAMIA

REȚETA 1: TRATAMENT PENTRU PĂR CU ULEI DE MACADAMIA

Ingrediente: 1 linguriță de ulei de macadamia, ½ avocado, 1 lingură suc de lămâie

Mod de preparare și utilizare: Pisează jumătatea de avocado și adaugă uleiul și sucul de lămâie. Amestecă-le. Aplică pe părul umed. Lasă să acționeze 30 de minute, iar apoi spală părul cu un șampon delicat și clătește bine.

 
nuci de macadamia beneficii nuca de macadamia beneficii ulei de macadamia
SFATURI CA SĂ-ȚI FACI SINGURĂ: COSMETICE DIY CU ULEI DE MACADAMIA

REȚETA 2: MASCĂ DE FAȚĂ CU ULEI DE MACADAMIA

Ingrediente: 2 linguri de quark cu conținut scăzut de grăsimi, 1 linguriță de ulei de macadamia, 1 lingură miere.

Mod de preparare și utilizare: Amestecă toate ingredientele. Apoi întinde masca pe față cu ajutorul unei pensule sau cu degetele. Clătește cu apă după aproximativ 15 minute.

 
ulei de macadamia beneficii
SFATURI CA SĂ-ȚI FACI SINGURĂ: COSMETICE DIY CU ULEI DE MACADAMIA

REȚETA 3: PEELING CU ULEI DE MACADAMIA

Ingrediente: 1 lingură cafea măcinată, 1 lingură ulei de cocos și 1 lingură de ulei de macadamia.

Mod de preparare și utilizare: Încălzește uleiul de cocos până devine lichid și adaugă ingredientele rămase. Aplică peeling-ul DIY cu mișcări circulare și clătește bine cu apă. Apoi aplică o cremă hidratanta.

 

DE CE ESTE ULEIUL DE MACADAMIA ATÂT DE VALOROS

Nuca de macadamia se numără printre cele mai scumpe tipuri de nuci din lume. În consecință, și uleiul de macadamia este prețios. Nu e de mirare, pentru că atât cultivarea cât și prelucrarea sunt asociate cu multă muncă manuală și un timp lung de coacere.
macadamia ulei de migdale nuci de macadamia

NUCA DE MACADAMIA: COAJA TARE, MIEZ MOALE

Asemănător castanelor, nucile de macadamia cresc într-o coajă groasă de culoare verde. Nucile în sine au o coajă tare, lemnoasă și un miez moale, de culoarea fildeșului.

CUM SE FACE ULEIUL DE MACADAMIA?

Nucile de macadamia provin inițial din pădurile tropicale ale Australiei. Au fost descoperite de aborigeni, care le-au recunoscut ca fiind o sursă valoroasă de proteine și grăsimi, iar astăzi ele se bucură de o mare popularitate în întreaga lume.

Arborii de macadamia dau primele roade după șapte până la zece ani și pot produce o recoltă de până la 50 kg pe an. Pentru a satisface cererea mare, nucile de macadamia sunt acum cultivate și în unele părți ale Africii și în Hawaii, iar apoi sunt uscate și prelucrate printr-un proces complex:

  • Pasul 1: Nucile de macadamia nu sunt culese din copac. Atunci când sunt coapte ele cad şi sunt strânse de jos, în mai multe etape, iar această operațiune se face adesea manual.
  • Pasul 2: Coaja și partea superioară verde sunt îndepărtate mecanic.
  • Pasul 3: Apoi nucile de macadamia se usucă în aer liber câteva luni, în timp ce sunt întoarse de mai multe ori. Conținutul lor de apă scade, ceea ce crește durata minimă de valabilitate la 24 de luni.
  • Pasul 4: Nucile de macadamia sunt sparte cu ajutorului dispozitivelor automate speciale.
  • Pasul 5: Miezurile sunt apoi presate pentru a extrage uleiul valoros.

BUNĂTĂȚI CU MULTIPLE UTILITĂȚI

ulei de macadamia beneficii cocos ulei de par beneficii

REȚETE CU ULEI DE COCOS PENTRU PIELE

Uleiul de nucă de cocos nu numai că are un gust bun, dar îl poți folosi de minune și ca să-ți faci singură produse cosmetice. Aici găsești idei de rețete, dar și sugestii despre cum să folosești uleiul de cocos în rutina ta de îngrijire. 
macadamia ulei de migdale

ULEI DE MIGDALE: BENEFICII VALOROASE

Află de ce uleiul de migdale este atât de benefic pentru piele și păr și cum îl poți folosi pentru în ritualurile tale de înfrumusețare.
macadamia ulei de argan

CUM FOLOSEȘTI ULEIUL DE ARGAN

Uleiul de argan, cunoscut și sub denumirea de argan oil sau ulei din Maroc, este un ingredient cel puțin spectaculos. Află cum îl poți folosi  în îngrijirea pielii tale.