ACID HIALURONIC, Q10 ȘI VITAMINA C:

Când ar trebui să folosim creme anti-îmbătrânire?

CARE ESTE VÂRSTA LA CARE AR TREBUI SĂ FOLOSIM CREME ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE?

 

Dacă la vârsta de 20 de ani stai fără griji fiindcă tenul tău este încă glowy și hidratat, deja de la vârsta de 25 de ani ar trebui să ai în vedere o rutină care să includă creme hidratante ca să îți păstrezi aspectul tânăr.

În medie, la vârsta de 30 de ani apar deja primele semne de îmbătrânire ale tenului, cum ar fi - linii delicate pe frunte și riduri în jurul ochilor. În aceste momente vei realiza cât este de important să folosești zilnic formule anti-îmbătrânire cu Vitamina C, Acid Hialuronic sau Q10. Asigură-te că îți aplici cremă de față de zi și de noapte, iar cel mai important lucru este să nu le amesteci, cremele de zi îți oferă și factor de protecție de care nu ai nevoie în timpul nopții.

 

EXISTĂ UN „PREA DEVREME” PENTRU PRODUSELE ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE?

Nu este niciodată prea devreme să aduci un plus de hidratare tenului tău. Când ești tânără te interesează ca tenul tău să rămână hidratat și să te protejezi pe factorii UV, asta îți va asigura un ten sănătos până ce vei avea nevoie de extra îngrijire. Ingredientele anti-îmbătrânire, cum ar fi Q10 sau Acidul Hialuronic pot fi prea puternice pentru pielea ta, așa că dacă tenul tău nu dă semne de îmbătrânire încearcă să rămâi la produsele de bază.
 

DE LA 20 LA 40: CÂND PIELEA ARE NEVOIE DE MAI MULTĂ ÎNGRIJIRE

  • Îngrijirea feței de la vârsta de 20 de ani

În jurul vârstei de 20 de ani pielea își pierde ușor, ușor din hidratare, ceea ce face primele riduri să apară pe la 25 de ani din cauza pielii deshidratate și uscate. Nevoile pielii tale constau într-o bază bună de îngrijire prin protecție UV și o curățare profundă a tenului. Suntem siguri că una dintre cremele de față NIVEA din gama essentials va fi alături de tine până la vârsta de 30 de ani.

  • Îngrijirea feței de la vârsta de 30 de ani

De la vârsta de 30 de ani, glandele sebumului funcționează treptat mai încet. Primele riduri și linii devin acum mai evidente. Acest lucru înseamnă că va fi nevoie să te asiguri că vei introduce în ritualul tău de înfrumusețare creme de fata mai bogate în antioxidanți, cum ar fi Q10  sau vitamina C, cu siguranță vei găsi aliatul perfect în gama NIVEA Q10 Energy. De altfel asigură-te că nu îți neglijezi conturul ochilor, ai nevoie de o cremă specială care va lăsa zona respectivă la fel de fină ca și până acum.

  • Îngrijirea feței de la 40

Când vorbim despre vârsta de 40 de ani, ne referim la o piele care este mai puțin alimentată de substanțele nutritive și care se regenerează mai lent față de anii anteriori. De cele mai multe ori tenul poate arăta obosit, profunzimea ridurilor crește de la toate momentele de râs, îngrijorare sau mirare pe care le-ai trăit până acum. Este important să îți sprijini pielea și să o ajuți să funcționeze la fel de bine ca înainte, așa că asigură-te că îi oferi creme anti-îmbătrânire cu acid hialuronic și un boost cu ajutorul serurilor, uleiurilor faciale sau a fiolelor anti-îmbătrânire.

 

CUM FUNCȚIONEAZĂ CREMELE ANTI ÎMBĂTRÂNIRE?

Există o serie de ingrediente anti-îmbătrânire care ne ajută să ne ajută să ne păstrăm tenul tânăr și luminos pentru cât mai mult timp. Există o serie de ingrediente care activează celulele și pot stimula pielea să producă din nou mai mult acid hialuronic, colagen și elastină. Este demonstrat că antioxidanții au un efect protector împotriva deteriorării celulelor și a țesuturilor, astfel, cremele anti-îmbătrânire pot ajuta la menținerea tinereții pielii mai mult timp. Cu toate acestea, ridurile nu pot fi pur și simplu îndepărtate.

MAI BINE DEVREME DECÂT TÂRZIU: CUM NE PROTEJĂM PIELEA

Cu siguranță apariția ridurilor depinde de foarte multe aspecte, însă factorii externi sunt cei care accelerează procesul de îmbătrânire.

CE NE FACE SĂ ARĂTĂM BĂTRÂNI - ȘI CE NE ȚINE TINERI

Îmbătrânirea pielii este determinată de trei factori principali:

  1. Genele noastre determină procesul natural de îmbătrânire asupra căruia nu avem nicio influență.
  2. Componentele externe joacă un rol important, spre exemplu radiațiile UV și poluarea excesivă în orașul în care locuim.
  3. Al treilea factor este stilul de viață individual: în funcție de stilul de viață și stresul pe care îl trăim zilnic, duc la formarea mai rapidă a ridurilor.

Procesul de îmbătrânire poate fi încetinit printr-un stil de viață sănătos și o protecție UV adecvată. În acest context, este importantă și îngrijirea atentă a pielii.

Care este cea mai bună cremă anti-rid?

Ei bine, cea mai bună cremă anti-rid este cea aleasă în funcție de tipul de ten și de vârstă, așa că nu avem un răspuns general. În schimb, un aspect care se aplică tuturor cremelor de zi anti-îmbătrânire este ca acestea să conțină factor de protecție solară, deoarece filtrele UV nu mai protejează pielea de arsuri solare, iar asta duce la deteriorarea celulelor și a țesuturilor pielii și nu dorim riduri premature.

ȘTIAȚI CĂ?

Influențele externe acționează puternic asupra tenului nostru, dar putem da o mână de ajutor pentru a ne păstra cât mai sănătoase. Ne putem proteja de cel mai mare factor al ridurilor premature: radiațiile solare. Razele UV favorizează cu 80% apariția ridurilor premature, dar cu ajutorul unei protecții solare ridicate putem proteja pielea printr-o barieră protectoare.

PREVENIREA RIDURILOR: 5 SFATURI ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE

  • Mănâncă cât mai ordonat: în timp ce cremele hidratante susțin pielea din exterior, legumele, fructele, peștele, nucile și produsele din cereale integrale furnizează organismului nostru antioxidanți din interior. Pot captura radicalii liberi sau minimiza formarea lor din cauza influențelor mediului și, astfel, contribuie indirect la un ten sănătos.
  • Apa este prietena ta cea mai bună: Dacă dorești să previ liniile fine, care provin dintr-un ten uscat, ar trebui să vă hidratați pielea din interior. Beți suficientă apă zilnic, între 1,5 până la 2 litri de apă pe zi ajută organismul să funcționeze optim. Poți adăuga alte varietăți precum ceaiul sau sucul natural în cazul în care vrei să îți completezi după-amiezile.
  • Nu te stresa excesiv:  stresul are efect negativ asupra ta. Graba, agitația, lipsa somnului duce la îmbătrânirea tenului. Fă lucruri relaxante cât mai des, odihnește-te 8 ore pe noapte și pune-te pe primul loc, doar așa o să rămâi fresh.
  • Rămâi în formă: cu exerciții fizice bine dozate (poate chiar în aer curat)  îți poți stimula metabolismul. Acest lucru favorizează circulația sângelui și furnizează de substanțe nutritive către piele. Un stil de viață activ contribuie, de asemenea, la echilibrul interior, deci servește ca o metodă antistres.

ESTE INVIZIBIL, DAR NE AFECTEAZĂ: GAZELE DE EȘAPAMENT ȘI PRAFUL FIN

Nici măcar nu observăm, dar murdăria din aer ne afectează pielea în timpul zilei. Praful fin și gazul de eșapament contribuie la o concentrație crescută de radicali liberi în organism și, prin urmare, ajung să ne afecteze pielea și să o îmbătrânească . Soluția pe care vi-o dăm este să încercați în fiecare seară să vă spălați pe față cu un cleanser pentru a păstra pielea curată până dimineața.