TIPS & TRICKS PENTRU UN PĂR SĂNĂTOS

Află secretele de îngrijire a părului care te vor ajuta să îți menții părul frumos, strălucitor și sănătos!

ÎNGRIJIREA PĂRULUI

Părul tău este influențat de stilul tău de viață. De aceea, indiferent de felul în care alegi să îl coafezi sau ce produse pentru păr alegi să folosești, un stil de viață sănătos și echilibrat îi va oferi părului tău sprijinul de care are nevoie pentru o regenerare sănătoasă.

Pentru un păr frumos și sănătos este foarte important să respecți câteva reguli simple care te vor ajuta să previi deteriorarea și căderea părului. Iată câteva recomandări pentru îngrijirea părului:

  • Evită să îți speli părul foarte des: este suficient să îl speli de două ori pe săptămână.
  • Aplică șamponul de la rădăcină și distribuie-l ușor înspre vârfuri pentru a evita uscare vârfurilor.
  • Încearcă să folosești un pieptene pe părul ud, în loc de perie – aceasta este una dintre principalele cauze ale ruperii părului. 
  • Lasă-ți părul să se usuce în mod natural ori de câte ori poți, pentru că uscătorul, placa de păr, ondulatorul și alte instrumente pentru styling pot deteriora părul și pot cauza despicarea vârfurilor.

SĂNĂTATEA PĂRULUI

Părul tău se hrănește din substanțele nutritive pe care le consumi și are nevoie de vitamine și minerale pentru a crește puternic și sănătos și pentru a-și menține strălucirea naturală. O dietă sănătoasă, exercițiile fizice în mod regulat și suficientă odihnă sunt primii pași pe care îi poți urma pentru a obține părul frumos, sănătos și strălucitor pe care ți-l dorești! 

Când vine vorba de alimentele indicate pentru un păr sănătos, este foarte important să urmezi o dietă echilibrată, cu suficiente proteine, fier și vitamine. 

Iată câteva alimente minunate pentru un păr sănătos:

Fructele de pădure

Afinele, murele și zmeura sunt foarte bogate în antioxidanți și acționează împotriva  radicalilor liberi. Doar presară câteva în micul tău dejun pentru un plus de energie și vitamine pentru părul tău. În plus, sunt delicioase!

Nucile și alunele

Categoria de nuci și alune este foarte bogată în proteine și zinc. Aceste alimente se numără printre grăsimile bune pentru organism, ideale pentru o gustare sățioasă atunci când ești grăbită. Părul tău va fi mai puternic datorită nutrienților pe care îi consumi din nuci și alune.

Avocado

De asemenea din categoria grăsimilor bune pentru organism face parte avocado, foarte bogat în vitaminele B și E și în antioxidanți, ajutând la refacerea celulară. Fructul de avocado este bun pentru păr și atunci când îl cosumi, dar și în remedii pentru păr. Aplică un avocado zdrobit pe părul curat, lasă-l să acționeze timp de 15 minute, iar apoi clătește-ți părul! Vei avea un păr strălucitor și hrănit în profunzime!

Portocalele

Portocalele sunt printre fructele cele mai bogate în nutrienți, fiind o minunată sursă de vitamina C și antioxidanți. Aceste fructe au un rol important în sănătatea organismului și a celulelor tale. Consumă portocale în mod regulat pentru un păr sănătos!


MIȘCAREA TE AJUTĂ SĂ AI UN PĂR SĂNĂTOS

Mișcarea este, de asemenea, foarte importantă! Nu doar că te ajută să îți menții o stare bună de sănătate și de spirit, dar ajută și la reducerea stresului, ceea ce poate avea efecte foarte importante asupra ritmului de creștere a părului tău.

Activitatea fizică în aer liber este foarte utilă pentru un corp sănătos și pentru a-ți pune sângele în mișcare. Plimbările prin parc, mersul pe bicicletă sau alergarea ușoară sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți include în programul tău zilnic pentru un corp sănătos. Fii activă, iar părul tău va resimți din plin efectele sportului asupra organismului tău!RELAXEAZĂ-TE ȘI SCAPĂ DE STRES

Stresul poate avea multe efecte negative asupra sănătății tale, iar părul tău îl resimte din plin. Încearcă să reduci stresul și să îți faci timp pentru relaxare în fiecare zi. Exercițiile fizice, Yoga și plimbările sunt ideale pentru o minte sănătoasă într-un corp sănătos. 

Atunci când te simți relaxată ești mai încrezătoare și îți pui în evidență frumusețea naturală. Indiferent dacă ai părul scurt sau lung, drept sau buclat, un stil de viață sănătos te va ajuta să ai grijă de părul tău!
FĂ-ȚI SOMNUL DE FRUMUSEȚE

Renumitul somn de frumusețe nu este doar o expresie, ci este momentul în care are loc refacerea celulară a pielii și părului tău. Atunci când dormi, substanțele nutritive din corp circulă către foliculii părului tău, pentru a-l lăsa hrănit și revitalizat. În timpul somnului corpul tău se reface, nivelul stresului scade, iar tu te simți mai revigorată.