Par coafat par fragil

PĂR DESPICAT?

AFLĂ CUM SĂ PREVII USCAREA PĂRULUI ȘI VÂRFURILE DESPICATE!

ADIO, PĂR USCAT ȘI DESPICAT

ADIO, PĂR USCAT ȘI DESPICAT

Când părul este deja foarte uscat și are vârfurile despicate, singura soluție este să îl tunzi. Însă, până a ajunge în acest punct, există o multitudine de obiceiuri pe care le poți urma pentru a preveni această situație.
Par despicat NIVEA

Îngrijirea potrivită, care previne vârfurile despicate

Cea mai ”îmbatranită” parte a părului, vârfurile, sunt foarte sensibile și de asemenea foarte expuse la despicare pentru că zilnic se freacă de umeri, eșarfe sau bluze. Ca să previi asta, primul pas este o rutină corectă de îngrijire a părului:

Șamponul: Folosește un șampon pentru păr deteriorat sau lung. Acesta conține substanțe delicate care curăță, dar oferă și îngrijire părului. Sfat: șamponează doar în zona rădăcinilor, nu și pe vârfuri. Lungimea firelor de păr și vârfurile primesc automat îngrijire atunci când te clătești.

Balsamul: După ce îți speli părul, stratul superior al firului de păr este afectat. Balsamul îl protejează din a pierde hidratare și oferă strălucire.

Uscarea părului: Dacă vrei să eviți vârfurile despicate, nu freca părul cu prosopul după ce l-ai spălat. În schimb, tapetează-l ușor folosind un prosop absorbant din bumbac.

Îngrijirea suplimentară: o dată pe săptămână, răsfață-ți vârfurile cu o mască nutritivă. Poți folosi și tratamente de păr sau uleiuri de păr, care oferă firelor de păr protecție împotriva ruperii și o strălucire delicată până la următoarea spălare.

Cât de des trebuie să te tunzi?

În mod normal, părul trebuie tuns o dată la fiecare 6-8 săptămâni – poate chiar mai des dacă este foarte degradat. Și chiar dacă ai părul uscat, după ce îți tunzi câțiva centimetri, va arăta mai sănătos. Așa că rețeta pentru un păr cu aspect frumos e simplă: îngrijirea potrivită, alături de tunsul regulat al vârfurilor!

Varfuri despicate NIVEA

Sampon pentru varfuri despicate NIVEA

Folosirea aparatelor de styling: 5 sfaturi care te vor ajuta

 1. Uscătorul usucă părul. Așa că lasă-ți părul să se usuce natural de fiecare dată când e posibil. Iar când nu poți face asta, usucă-l cu aer mediu spre rece.
 2. De asemenea, ondulatoarele și plăcile de păr afectează părul și favorizează despicarea vârfurilor. Așa că încearcă să le folosești cât mai rar și aranjează-ți părul cu o perie și un uscător de păr.
 3. Echipamentul de calitate este de asemenea important pentru un păr sănătos. De exemplu, periile cu peri naturali și pieptenii din lemn sunt făcuți astfel încât să alunece foarte ușor pe firul de păr și să nu agațe.
 4. Dacă ai părul degradat și cu fire rupte, este indicat să folosești o perie rotundă în locul celei rotative. În acest mod, vei obține volum într-o manieră delicată, fără să agresezi și mai mult părul.
 5. Atunci când lungimea părului tău este până la umeri, vârfurile se ating foarte des de bluze sau eșarfe. Și în acest mod, se despică. Ca să eviți asta, încearcă să îți prinzi părul în cozi împletite sau coafuri lejere.

Părul fragil are nevoie de îngrijire specială

Spre deosebire de părul cu vârfuri despicate, cel fragil nu are doar vârfurile despicate, ci o structură deteriorată pe toată lungimea. Și astfel, e foarte predispus să se rupă. Însă dacă îi oferi îngrijirea potrivită, poți preveni asta. Iată câteva lucruri de care să ții cont:

 • Razele ultraviolete afectează părul. Cea mai bună protecție: pălăria de soare. În plus, poți folosi produse hidratante de îngrijire a părului și chiar unele care conțin protecție UV.
 • Gamele de îngrijire pentru părul deteriorat au formule intensive și sunt special create pentru a avea grijă de părul fragil.
 • Folosește balsam de păr: pentru că descurcă părul, pieptănatul va fi mai ușor, fără să rupi firele de păr încercând să îți descurci părul.
 • Bazează-te pe produsele de îngrijirea leave-in. Nu necesită clătire și formulele de îngrijire protejează firul de păr de factorii externi până la următoarea spălare. Spre exemplu poți folosi șamponul uscat.
 • Nu îți spăla părul extrem de des, iar când o faci folosește apă călduță, nu fierbinte. Astfel, eviți pierderea de hidratare.

Par fragil Varfuri despicate

5 sfaturi despre cum să eviți ruperea părului

 • Vopselurile chimice de păr atacă structura firului de păr și îi afectează nivelul de hidratare. Astfel, părul își pierde rezistența și se va rupe mai repede. De aceea, dacă părul tău este deja deteriorat, evită decolorarea și vopsirea, cel puțin până îi aplici un tratament de hidratare intensă.
 • Descurcă-ți părul ușor: începe întotdeauna cu vârfurile și apoi piaptănă lungimea părului.
 • Ești fana plăcii de îndreptat și a ondulatorului? Dacă ai părul foarte deteriorat, ia o pauză de la ele. Însă dacă chiar este nevoie să le folosești, aplică neaparat o soluție termică înainte și utilizează aparate de styling care au un strat ceramic protector, pentru că ele distribuie căldura uniform.
 • Integrează în rutina ta produse de styling care oferă atât fixare de durată, cât și îngrijire intensivă. Recomandarea noastră: gama NIVEA Care & Hold, care regenerează și fortifică firul de păr în timp ce îi oferă și fixare.
 • Dacă obișnuiești să îți prinzi părul în coadă, este recomandat să schimbi periodic înălțimea. Practic, nu ar trebui să prinzi părul în aceeși zonă, pentru a nu pune presiune pe aceleași fire de păr.