sfaturi practice relaxare pentru acasa

SFATURI DESPRE CUM SĂ TE RELAXEZI ACASĂ

Oferă-ți în fiecare zi mici momente de grijă, doar pentru tine!

TIPS & TRICKS PENTRU RELAXARE

Pe lângă activitățile casnice și lucrul de acasă, este important să îți oferi în fiecare zi mici momente în care să te relaxezi și răsfeți, astfel încât să te simți bine în pielea ta. Astfel, vei fi mereu în formă și vei avea o stare de bine, care te va motiva în fiecare zi!

 

Iată câteva idei pentru relaxarea zilnică!


Relaxare

Citește o carte

Să evadezi în lumea fascinantă a unei cărți este una dintre cele mai bune modalități de a te relaxa. Cititul este mult mai relaxant decât timpul petrecut în fața televizorului. În plus, este dovedit științific că te calmează și relaxează total, deci poate fi o activitate ideală înainte de somn.
Relaxare de acasa

Ascultă muzică

Când asculți muzică, pui toate grijile deoparte! Așa că apasă butonul de play și relaxează-te. Dintre toate genurile de muzică, cea clasică este recunoscută pentru faptul că ne ajută pe toți să avem o stare de spirit bună.
Relaxare zilnica

Bucură-te de spa la tine acasă

O baie călduță seara este o modalitate excelentă de a-ți relaxa mușchii și răsfăța simțurile. Alege un gel de duș delicat ca **Gelul de duș NIVEA Care & Roses** și bucură-te atât de clipe pentru tine, dar și de o piele curată și catifelată.
Sfaturi practice pentru acasa

Petrece timp în haine confortabile

Când ești acasă, e timpul tău, doar cu tine. Așa că după ce ți-ai terminat lista de sarcini zilnice, schimbă-te în niște haine mai confortabile. Astfel, te vei relaxa instant și vei avea o stare de bine.
Relaxare acasa zilnica

Răsfață-te

Un mic moment de răsfăț te va relaxa cu siguranță! Alege-ți o activitate de care în mod normal nu aveai timp: încearcă o coafură noua, fă-ți manichiura sau pur și simplu răsfață-ți pielea cu o cremă de corp delicată ca Loțiunea de corp cu flori de cireș și ulei de jojoba.
 

PREGĂTIREA PENTRU UN SOMN ODIHNITOR

Uneori, chiar dacă dormi 8h, te trezești cu o stare de oboseală. Asta pentru că înainte de somn, este recomandat să faci câteva lucruri care să-ți pregătească corpul și mintea. Iată câteva dintre ele!Yoga înainte de culcare

Mulți oameni nu reușesc să se relaxeze și să nu se mai gândească la nimic înainte să adoarmă. Ba chiar din contră: exact când ar trebui să doarmă, încep să se gândească la tot felul de situații care îi stresează. Aici intervine yoga!

Yoga înainte de culcare poate face o diferență enormă pentru oamenii care nu se pot deconecta, pentru că are un efect calmant puternic, atât pentru corp, cât și pentru minte.

Câteva exerciții timp de 15 minute într-o cameră puțin luminată îți vor ajuta corpul să înțeleagă că e timpul pentru relaxare și vor contribui la un somn odihnitor.

Yoga
Relaxare zilnica acasa yoga

Menține-ți serile libere

Asigură-te că ți-ai terminat toate sarcinile în timpul zilei, pentru ca seara să fie doar pentru tine. Astfel, te vei relaxa și vei fi mai pregătită de somn. Atunci când avem multe lucruri de făcut până seara târziu, devenim stresați și neliniștiți, lucruri care pot influența calitatea somnului.

5 lucruri care te vor ajuta să-ți relaxezi mintea înainte de culcare

  • Nu folosi laptopul în pat
  • Asigură-te că lumina din dormitor este redusă, iar temperatura confortabilă (prea multă căldură nu îți va permite să dormi bine)
  • Respiră adânc - asta te va ajuta să îți iei gândul de la alte lucruri
  • Evită consumul de cafeină și zahăr înainte de somn - corpul tău nu are nevoie de energie, ci de odihnă
  • Fă câteva exerciții fizice în timpul zilei

Fă un duș înainte de culcare

Dușul înainte de somn are numeroase beneficii legate de relaxare. Iată 4 dintre ele!

  • Îți oferă un moment perfect în care să te gândești la tot ce ți s-a întâmplat pe timpul zilei – astfel, nu va fi nevoie să faci asta când vei încerca să adormi
  • Vei intra în pat cu o senzație de revigorare și simțindu-te confortabil
  • Când intri în dormitor după ce ai făcut duș, temperatura corpului va coborî și astfel corpul își va încetini funcțiile metabolice, fapt care contribuie la un somn mai bun
  • Dacă ai făcut exerciții fizice seara, după duș vei fi fresh și gata de odihnă
Yoga relaxare