ingrijirea buzelor

CUM SĂ AI GRIJĂ DE MÂINILE USCATE IARNA
AFLĂ CUM SĂ PREVII PIELEA USCATĂ DE PE MÂINI

Pielea mâinilor suferă foarte mult în timpul iernii, iar temperaturile scăzute o pot lăsa adesea crăpată și deshidratată.

DE CE SE USUCĂ MÂINILE ÎN TIMPUL IERNII?

Descoperă de ce în perioada rece a anului pielea de mâini este mai predispusă la crăpare și deshidratare și află cum poți combate asta.

CE EFECT ARE IARNA ASUPRA MÂINILOR NOASTRE?

Anotimpul rece este un moment greu pentru mâinile noastre și nu este de mirare că tind să devină mai uscate când temperaturile scad. Combinația dintre condițiile de îngheț exterior și aerul cald din interior afectează nivelul optim de hidratare al pielii și adesea o lasă aspră și uscată. Mai mult, atunci când temperatura scade, corpul nostru produce mai puține lipide, care sunt importante pentru pielea noastră pentru a construi o barieră puternică de protecție.

Există însă și alți factori de luat în considerare în lunile de iarnă. De exemplu, avem tendința să ne spălăm pe mâini cu apă mai caldă ca de obicei. Iar aceasta, în combinație cu un săpun dur poate deteriora stratul protector exterior al pielii, provocând pierderea a și mai multă hidratare. Asigură-te că folosești întotdeauna o cremă de mâini după ce te-ai spălat pe mâini pentru restabili nivelul de hidratare și pentru a crea o barieră de protecție. 

maini uscate

CUM SĂ ÎNGRIJEȘTI MÂINILE USCATE IARNA

Află cum să previi și să scapi de mâinile uscate și crăpate din timpul zilelor cu temperaturi scăzute.

4 TRUCURI CARE TE VOR AJUTA SĂ AI MÂINI CATIFELATE IARNA

crema de maini

FOLOSEȘTE ULEIURI

Uleiurile pot oferi hidratare intensivă și sunt foarte eficiente mai ales pentru pielea uscată și aspră de pe mâini. Tot ce trebuie să faci este să masezi câteva picături din uleiul tău preferat (poate fi oricare, măsline, jojoba, cocos) și să le masezi pe mâini, fără să uiți de unghii și cuticule. Piele ta îți va mulțumi.

crema pentru maini

NU UITA DE EXFOLIERE

Încearcă să îți faci un exfoliant acasă din avocado, zahăr și suc de lămâie. Aplcă-l pe mâini, lasă-l puțin să acționeze și apoi clătește bine. Celulele moarte vor fi îndepărtate, iar pielea va rămâne fină, catifelată și hidratată.

tratament pentru maini NIVEA

APĂRĂ-TE DE FRIG

Mâinile sunt cel mai mult predispuse la uscare când ești afară în timpul iernii. Așa că protejează-le purtând mânuși tot timpul - cele mai bune materiale sunt lâna sau bumbacul gros, care permit pielii să respire, fără să-și piardă hidratarea.

hidratare pentru maini

OFERĂ MÂINILOR MASAJ DELICAT

Știai că prin masaj stimulezi circulația sanguină a mâinilor și le ajuți să se încălzească? Nici măcar nu trebuie să fie ceva complicat. Doar masează fiecare deget cu cel de la cealaltă mână și apoi aplaudă de câteva ori. Poți folosi și o cremă sau un ulei, pentru a intensifica efectul masajului.


SCAPĂ DE MÂINILE USCATE IARNA CU AJUTORUL CREMELOR DE MÂINI EFICIENTE

Utilizarea regulată a unei creme de mâini pentru pielea uscată este esențială în condițiile de frig și vânt din lunile de iarnă. Multe femei aleg să folosească o loțiune pentru corp în loc de cremă pentru mâini, dar este important să reții că pielea mâinilor are nevoi individuale, iar cremele pentru mâini au fost special formulate pentru a satisface aceste nevoi.

 

De exemplu, crema intensivă de mâini NIVEA cu ulei de migdale este un tratament excelent pentru mâini uscate, pentru calmarea și hrănirea intensă a mâinilor uscate și crăpate în lunile mai reci. Pentru o cremă de mâini care se absoarbe imediat cu o formulă ușoară și non-grasă, încearcă NIVEA Express Care.

crema de maini NIVEA


MODURI SIMPLE PRIN CARE POȚI PREVENI MÂINILE USCATE ÎN IARNA

  • Amintește-ți întotdeauna să bei suficiente lichide pentru a hidrata pielea din interior spre exterior. Ceaiurile sunt excelente în sezonul rece!
  • Evită uscătoarele de mâini cu aer cald și optează pentru hârtie sau un prosop.
  • Nu folosi săpunuri care afectează hidratarea pielii – alege mereu săpunuri delicate pentru mâini, precum săpunul lichid NIVEA Creme Care.