snorkel coral reef

ANGAJAMENTUL NOSTRU CU PRIVIRE LA PLASTIC

PIELEA TA. PLANETA TA. ÎNGRIJIREA TA.

„Până în 2050, va exista mai mult plastic decât pește în mare”. – Raportul Fundației Ellen MacArthur 2016.

 

Această perspectivă, pe lângă imaginile cu mări și oceane poluate, ne-a făcut pe toți profund preocupați de ceea ce lăsăm în urmă pentru generațiile viitoare. Iar creșterea exponențială a producției de plastic nu numai că poluează mediul; amplifică, de asemenea, schimbările climatice. În același timp, există câteva motive întemeiate pentru utilizarea plasticului: este foarte ușor, durabil și sigur pentru a fi aplicat în multe industrii. Astfel că omenirea se confruntă acum cu întrebarea cum să rezolve problema globală a plasticului.

 

Noi, NIVEA, avem misiunea de a folosi plasticul în mod responsabil în ambalajul produselor noastre, ghidându-ne permanent după principiile economiei circulare. Abordarea noastră este simplă: reducem plasticul ori de câte ori este posibil, îl reciclăm cât putem, îl înlocuim atunci când are sens să facem acest lucru și îți permitem să refolosești ambalajul. Pentru a sublinia angajamentul nostru, urmărim obiective ambițioase.

 

Până în 2025, dorim să reducem cu 50%  plasticul realizat din materii prime pe bază de fosile pe care îl folosim în ambalajele noastre (anul de bază 2019).
Implementăm acest obiectiv prin reducerea greutății ambalajelor noastre, integrarea conținutului reciclat și înlocuirea plasticului pe bază de fosile cu alternative pe bază de plante. 

Până în 2025, vom avea 30% material reciclat în ambalajele noastre din plastic.
Folosirea de conținut reciclat este esențială în contracararea utilizării excesive a resurselor naturale și a poluării cu plastic. Oferind materialelor de ambalare o a doua viață, prevenim extracția suplimentară a resurselor fosile pentru producția de plastic , precum și poluarea mediului.

Până în 2025, ne vom asigura că 100% din ambalajele noastre din plastic pot fi reîncărcabile, reutilizabile sau reciclabile.
Lucrăm pentru ca toate ambalajele să fie realizate astfel încât să poată fi reciclate, reumplute sau refolosite. Așa pot avea o a doua viață sau chiar multe altele.

 

Toate eforturile noastre pentru a avea ambalaje din plastic mai durabile contribuie nu numai la prevenirea poluării, ci și la reducerea emisiilor de CO2 și, prin urmare, la combaterea schimbărilor climatice.

REDU PLASTICUL ALĂTURI DE NOI

less plastic

Desigur, soluția cea mai simplă pentru a nu avea deșeuri este să avem produse fără ambalaje. Din păcate, cu o astfel de decizie, produsele noastre nu ar fi sigure pentru transport. Totuși, când vine vorba de plastic, mai puțin este mai mult! Pentru a reduce consumul total de plastic, ne uităm la fiecare tip de ambalaj pe care îl producem și ne impunem să folosim doar atât material cât este necesar. Acesta este cel mai eficient mod de reducere a emisiilor de CO2 asociate ambalajelor.

Mai mult decât atât, ambalarea mai compactă înseamnă că mai multe produse se încadrează pe un palet pentru transport, ceea ce duce la mai multe produse într-un singur camion, mai puține camioane pe stradă și reducerea emisiilor de CO2.

RECICLEAZĂ PLASTIC CU NIVEA

Folosirea de material reciclat este esențială în contracararea utilizării excesive  a resurselor naturale și a poluării cu plastic. Oferind materialelor de ambalare o a doua viață, prevenim folosirea excesivă a resurselor fosile pentru producția de plastic , precum și poluarea mediului.

În funcție de tipul de plastic utilizat (PET, PE sau PP), integrarea materialului reciclat poate fi o provocare tehnică, deoarece disponibilitatea plasticului reciclat de înaltă calitate este încă scăzută. Este foarte important pentru noi ca materialul de ambalare reciclat să nu dăuneze siguranței sau eficacității produselor noastre de îngrijire a pielii.

Am făcut deja progrese semnificative: până la sfârșitul anului 2020, am transformat 90% din ambalajele noastre PET din Europa astfel încât să conțină material reciclat. Doar prin această măsură se economisesc mai mult de 1.200 de tone de plastic pe an.

Pe mai multe dintre produsele noastre vei găsi indicația că sunt fabricate din puțin sub 100% plastic reciclat. Motivul pentru care nu am ajuns încă la 100% este că ne colorăm sticlele pentru a le oferi aspectul nostru distinctiv NIVEA. Pentru a colora plasticul, o combinație de pigmenți și plastic virgin este încă necesară din punct de vedere tehnologic. Întrucât dorim întotdeauna să fim transparenți cu privire la progresul nostru, dezvăluim acest lucru cu sinceritate.

 
body lotion

ÎNGRIJIRE PENTRU FAȚĂ ȘI CORP ÎN AMBALAJ RECICLAT

Multe dintre produsele tale preferate NIVEA vin deja în ambalaje reciclate. De exemplu, sticlele noastre PET pentru apă micelară NIVEA sau sticlele noastre transparente PET pentru geluri de duș. De asemenea, nenumărate lansări recente de produse, precum gelurile de duș NIVEA Fresh Blends au venit pe piață în sticle PET fabricate din cel puțin 97% material reciclat (PCR), evitând astfel 150 de tone de plastic virgin pe bază de materiale fosile.

PROTECȚIE SOLARĂ ÎN AMBALAJ RECICLAT

De asemenea, lucrăm la trecerea la materialul reciclat în ambalajele NIVEA și pentru produsele care nu necesită clătire sau spălare. De exemplu, în 2020 am reușit să integrăm 95% PET reciclat în sticlele noastre NIVEA Sun Spray.

Am început să lansăm PE reciclat și  în sortimentul nostru de curățare a corpului pentru bărbați , pe care îl vom extinde continuu la alte produse și categorii în viitor.

recycling

AMBALAJUL NIVEA DIN PLASTIC ESTE RECICLABIL?

Dacă ambalajul poate fi reciclat depinde de infrastructura locală de reciclare. Deci, consultă furnizorul local de eliminare a deșeurilor despre modul în care poți contribui cel mai bine la reciclarea ambalajelor.

Noi, NIVEA, evaluăm cu atenție fiecare ambalaj al produsului în colaborare cu un institut extern pentru a afla cât din materialul ambalajului poate fi deja detectat, sortat și reciclat.

Uneori, modificările pe care trebuie să le facem pentru a crește reciclabilitatea sunt mici, dar impactante. Un exemplu: gama micelară de curățare a tenului - aici am eliminat folia de argint folosită anterior pe eticheta din spate.

Un alt exemplu de acțiune pe care am întreprins-o pentru a crește reciclabilitatea ambalajelor noastre a fost utilizarea de noi pigmenți de culoare în ambalajul nostru negru. Anterior, ambalajele din plastic negru nu erau adesea detectate în timpul procesului automat de sortare în instalațiile de reciclare și, prin urmare, erau incinerate. Particulele de culoare nou dezvoltate sunt detectate corect prin tehnologia de sortare de astăzi și canalizate corespunzător pentru reciclare. Din 2020, folosim acești noi pigmenți de culoare doar în gama noastră NIVEA Micellar Expert, precum și pentru șampoanele și gelurile de duș NIVEA MEN DEEP.

REUTILIZAREA PLASTICULUI CU NIVEA

În domeniul „refolosirii”, am implementat diferite inițiative în toată Europa, cu scopul de a reduce deșeurile și emisiile de plastic, oferindu-ți posibilitatea de a reumple produsele tale preferate NIVEA.

În Germania, de exemplu, primele noastre stații de alimentare cu gel de duș din magazin au fost lansate în cooperare cu un important retailer german - lanțul de magazine DM. Cu scopul de a reutiliza și de a reduce plasticul de unică folosință, o mașină de reumplere personalizată a fost proiectată pentru a respecta cele mai înalte standarde de igienă și pentru a asigura o manipulare facilă. Și suntem mândri să anunțăm că a câștigat deja două premii: premiul MUSE pentru design și Sustainability Readers Award 2020 Packaging Europe.

În Franța și Marea Britanie, NIVEA participă, de asemenea, la faza pilot a Inițiativei Zero Waste Terracycle „Loop” cu două produse NIVEA MEN After Shave. Aici, ambalajul produselor uzate este colectat de la casele clienților, curățat și reumplut pentru a permite mai multe runde de utilizare pentru consumatori.

earth

DE UNDE PROVINE PLASTICUL RECICLAT PE CARE ÎL FOLOSIM?

Folosim așa-numitul plastic reciclat post-consum (PCR). Acesta constă în materiale care provin din reciclarea deșeurilor menajere - cum ar fi materialul găsit în „punga galbenă” din Germania sau returnările din industria băuturilor. Prin utilizarea unor astfel de materii prime secundare în ambalarea produselor, resursele naturale sunt protejate, iar utilizarea plasticului virgin pe bază de fosile este evitată, prin urmare, emisiile de CO2 sunt reduse.

 

ÎNLOCUIREA PLASTICULUI

Recipientul nostru de la crema NIVEA Naturally Good  este un alt exemplu al modului în care plasticul convențional poate fi înlocuit. Producția este făcută prin utilizarea de materiale pe bază de plante, împreună cu materiale bazate pe fosile. Deși nu întreaga producție rulează încă pe bază de plante, ne asigurăm însă că este echivalată și integrată în proces cea necesară. Acest lucru este garantat de certificarea independentă ISCC Plus.

PIELEA TA. PLANETA TA. ÎNGRIJIREA TA.

Vrem să fim 100% transparenți și să răspundem la toate întrebările tale despre sustenabilitate la NIVEA. Dacă nu ai putut găsi toate răspunsurile pe care le căutai pe acest site web sau cauți informații mai detaliate, te rugăm să vizitați site-ul web de sustenabilitate al companiei-mamă a NIVEA, Beiersdorf.