Cum să faci o soluție de peeling acasă pas cu pas

Cum să faci o soluție de peeling acasă pas cu pas

Dintotdeauna ne-a plăcut să ne facem propriile “poțiuni magice” pentru a ne simți și mai frumoase, nu-i așa? Unele dintre produsele care ne pot fi de cel mai mare ajutor sunt cele cu efect exfoliant, care pot fi gata în câteva momente, folosind ingredinete pe care deja le ai în bucătărie. Cu alte cuvinte, dacă nu știi cum să îți faci acasă un exfoliant bun, este timpul să înveți pas cu pas.

Ce este un produs de peeling și la ce este bun?

“Peeling” este un cuvânt împrumutat din limba engleză pentru termenul de “exfoliere”. Mai exact, este vorba despre o exfoliere controlată, pentru a stimula procesul de regenerare a straturilor de piele, proces care, odată cu vârsta, încetinește, după cu explică Dr. María Segurado. Această eliminare a unui strat îți forțează pielea să se regenereze, ceea ce formează noi componente, atât la nivelul dermei, cât și a epidermei.

Acest tratament pentru ten și corp s-a dovedit a fi foarte util în rezolvarea unor probleme cu pielea des întâlnite la multe persoane.

După cum a confirmat și Dr. María Segurado, peeling-ul are următoarele beneficii:

 • îți face tenul mai luminos și reduce petele, ajutând la uniformizarea tonului pielii
 • îmbunătățește textura pielii, corectând ridurile și imperfecțiunile, precum acneea, cicatricile ori punctele negre
 • alături de cosmeticele potrivite de îngrijire a tenului, peeling-ul îmbunătățește penetrarea oricărui tratament facial pe care îl aplici dedesubt.

Practic, peelingul este o exfoliere a pielii făcută mecanic sau chimic. Peeling-urile sunt de două tipuri: fizice și chimice. Peeling-ul fizic este cel prin care pielea este decojită prin intermediul unui instrument anume, în timp ce peelingurile chimice sunt cele care, prin contactul cu anumite substante, pielea noastră începe să se decojească. De obicei sunt folosiți acizi, precum cel glicolic, salicilic, retinoic sau kojic. Poți prepara un astfel de produs exfoliant și acasă.

Ești curioasă să afli câteva rețete? Noi îți prezentăm mai jos patru, pentru a o putea alege pe cea care ți se potrivește cel mai bine.

SCRUB DIN ZAHĂR ȘI ULEI DE MĂSLINE

Fără dar și poate, zahărul este exfoliantul ideal datorită aspectului său granulat. Datortiă acestei caracteristici, elimină cu ușurință pielea moartă și alte particule acumulate în interiorul porilor.

Ingredientele sunt următoarele:

 • Trei linguri de zahăr
 • Trei linguri de ulei de măsline.

Amestecă ingredientele, apoi aplică-le pe ten sau pe zona din corp pe care dorești să o exfoliezi, masând cu mișcări circulare. Îndepărtează apoi compoziția cu apă călduță și tamponează-ți pielea cu un prosop uscat. La final, aplică o cremă hidratantă.

SCRUB CU CAFEA FĂCUT ÎN CASĂ

Te poți folosi, din nou, de ingredientele pe care le ai deja în bucătărie. Ai nevoie de cafea, care este un exfoliant grozav. Îți recomandăm două formule:

 1. Adaugă cafea măcinată într-una dintre cremele tale hidratante.
 2. Realizează un amestec între cafea măcinată, zahăr și iaurt.

Indiferent ce compoziție alegi, aplică-l pe piele masând zona în care o aplici, prin mișcări circulare. Apoi, limpezește cu apă călduță, șterge pielea cu un prosop uscat și hidratează pielea cu o cremă.

SCRUB DIN OREZ ȘI APĂ

Care sunt ingredientele de care ai nevoie?

 • Jumătate de cană de orez
 • 5 picături de ulei de cocos
 • 2 linguri de apă.

Începe prin a zdrobi orezul, apoi amestecă-l cu apa și uleiul de cocos. Aplică acest mix pe ten, masând cu mișcări circulare, lasă-l să acționeze timp de câteva minute și apoi clătește cu apă călduță. Șterge pielea tenului cu un prosop uscat, cu mișcări fine. Finalizează-ți ritualul de frumusețe cu o hidratare intensă.

SCRUB DIN IAURT ȘI CĂPȘUNI

Căpșunile sunt speciale datorită semințelor care pot fi folosite ca niște perle exfoliante foarte bune pentru un peeling facial.

Ai nevoie de:

 • O mână de căpșuni
 • Iaurt natural.

Trebuie să zdrobești căpșunile și să amesteci cu iaurtul până obții o textură omogenă. Aplică masca pe tenul curat, masând cu mișcări circulare. După ce lași mixul să acționeze, îndepărtează-l ușor cu un prosop. Încheie procesul aplicând o cremă pentru hidratare.

Toate aceste rețete sunt potrivite pentru toate tipurile de ten, indiferent că vorbim despre un ten gras, mixt sau uscat. Aceste rețete pot fi benefice chiar și pentru tenul sensibil.

Surse consultate:

 

peeling acasa

Articol validat de

DR. MARÍA AGUSTINA SEGURADO

Specialist în dermatologie