coafuri par mediu

AFLĂ CE COAFURI ȚI SE POTRIVESC, ÎN FUNCȚIE DE FORMA FEȚEI TALE!

Schimbările de look te pot face să te simți frumoasă și încrezătoare! O tunsoare fresh și în tendințe care te face să te simți bine este asemeni unui accesoriu perfect care completează orice ținută și machiaj.

Află care este forma feței tale pentru a alege coafurile potrivite!

Indiferent de forma feței tale, poți avea un look deosebit cu o coafură care îți evidențiază trăsăturile frumoase! 

Îți poți da seama cu ușurință de formă a feței tale dacă faci o simplă schiță în oglindă. Iată cum funcționează:

1. Prinde-ți părul sau strânge-l cu ajutorul unei bentițe. 

2. Stând în fața oglinzii, trasează ușor un contur al feței cu un creion cosmetic, urmând linia părului și bărbia. 

3. Poți observa destul de clar care este forma feței tale!

Cele 4 forme ale feței și trăsăturile lor

tipuri de coafuri

1. Fața ovală

Forma feței tale este ovală? Îndrăznește să încerci coafuri noi! Aceasta este o formă care se potrivește bine cu foarte multe coafuri. Liniile feței sunt fine și te avantajează atât coafurile sofisticate, cât și coafurile simple, precum bulclele lejere sau împletiturile.

coafuri par scurt

2. Fața rotundă

Dacă fața  ta este rotundă, probabil ai obrajii plini, linia părului rotundă și o bărbie destul de lată, dar nu foarte proeminentă. Aceste trăsături îți oferă un aspect tânăr și jucăuș. De obicei, coafurile potrivite acestui tip de față creează o senzație de alungire.

tipuri de coafuri par scurt

3. Fața în formă de inimă

Chipul tău seamănă cu o inimă dacă fruntea ta este puțin mai lată decât jumătatea de jos a feței, iar bărbia ta este destul ascuțită. Această formă este bine încadrată de coafuri simple, cu mult volum.

coafuri fata patrata

4. Fața pătrată

Dacă ai o față de formă pătrată, partea de sus a feței este relativ egală cu partea de jos, cu un aspect echilibrat. Sunt multe coafuri pe care le poți încerca pentru a-ți pune în evidență trăsăturile și te poți juca cu diferite volume și forme pentru o încadrare a feței  pe placul tău! 

Ovală, rotundă, pătrată, sau în formă de inimă? O coafură care urmează bine forma feței tale poate fi cea ma bună alegere pentru tine.

Iată care sunt recomandările noastre de coafuri pentru diferitele forme ale feței:


COAFURI interesante PENTRU Forma ovală

Îți dorești o coafură nouă? Poți încerca orice lungime și coafură îți dorești, deoarece această formă de față este extrem de versatilă! Proporțiile feței sunt simetrice, așa că poți experimenta în voie! Descoperă sfaturi și inspirație pentru tipurile de coafuri pentru fața ovală, de diferite lungimi:
coafuri par lung

1. Coafura scurtă: sport și practică

Tunsorile scurte sunt dinamice și oferă un aspect tineresc. Acestea sunt ușor de îngrijit și dau volum părului subțire. Doar aranjează-ți părul rapid cu puțin gel sau spumă și vei avea un look cât se poate de casual și relaxat!

coafuri fata patrata

2. Breton în tendințe

Bretonul și tunsorile drepte încadrează foarte bine fața ovală! Această coafură se poate transforma foarte rapid: de la stilul casual, ușor răvășit și natural, la modelarea precisă cu peria rotativă. Vei putea să fii creativă și încerci diferite moduri de styling!

tipuri de coafuri fata ovala

3. Coafuri pentru păr mediu

Coafurile pentru păr mediu sunt ideale pentru fața ovală. Dacă dorești un styling simplu și de efect, poți să îți faci câteva bucle lejere! Vei fi gata în doar câteva minute, iar această coafură îți va încadra frumos fața și o va face să pară mai rotundă!

coafuri

4. Très chic: tunsoarea franțuzească în scări

Tunsoarea în scări este o alegere foarte bună pentru fața ovală, pentru că îi adaugă volum și adâncime. Coafura franțuzească în scări este mereu în tendințe și se potrivește foarte bine cu un breton drept sau asimetric. Poți transforma rapid coafura prin bucle, îndreptare, cocuri lejere sau împletituri.


COAFURI potrivite PENTRU FEȚEle rotunde

Fața rotundă este gingașă și femeile cu fața rotundă arată adesea mai tinere! În cazul acestei forme, de obicei lungimea feței este egală cu lățimea. Cu tunsoarea potrivită, forma feței capătă mai mult contur și un ușor efect de alungire. Iată care sunt câteva coafuri recomandate pentru fața rotundă:
tipuri de coafuri par mediu

1. Coafurile lungi: feminine și elegante

Coafurile medii și lungi sunt ideale pentru fețele rotunde! Părul lung oferă o senzație de alungire a feței, ceea ce se potrivește foarte bine cu fața rotundă. Fie că îți dorești părul drept sau bucle rapide, o cărare pe mijloc îți va încadra perfect fața!

coafuri lejere

2. Coafura Bob – o alegere minunată pentru fețele rotunde

Coafura Bob este renumită pentru faptul că se potrivește perfect cu fața rotundă. Un Bob mai lung sau mai scurt va distribui volumul de-a lungul feței, astfel încât chipul să pară similar formei ovale.

tipuri de coafuri par lung

3. Tunsorile asimetrice – redefinește-ți conturul feței!

Coafurile asimetrice rearanjează volumul și proporțiile, oferind astfel un aspect inedit feței rotunde. În cazul unei astfel de coafuri, o cărare pe mijloc va ajuta de asemenea la alungirea feței, conturându-ți frumos bărbia și pomeții!


COAFURIle ideale pentru fața în formă de inimă

Forma de inimă este una foarte interesantă și feminină. Aceasta este caracterizată de obicei un chip mic, cu o bărbie ușor ascuțită. Sunt recomandate coafuri pentru păr mediu, care echilibrează bine proporțiile feței.
tunsori fata rotunda

1. Bucle cu cărare pe mijloc

Fața în formă de inimă se potrivește perfect cu mai multe tipuri de de coafuri care dau volum la rădăcină. De aceea, chipul tău va fi bine încadrat de o coafare cu cărare pe mijloc și bucle lejere. 

coafuri pentru par mediu

2. Bob mediu, sub bărbie

Un bob sub bărbie se potrivește foarte bine cu fața în formă de inimă. Dacă Bob-ul este cu cel puțin trei centimetri mai lung decât nivelul bărbiei, privirea va fi direcționată către jumătatea de sus a feței.

tunsori fata patrata

3. Breton lateral lung

Dacă îți place să porți breton, o variantă ideală pentru forma feței tale este bretonul moale, purtat de o parte și de cealaltă a feței, până la nivelul genelor. În acest fel, fruntea ta va părea mai îngustă, iar proporțiile chipului tău vor fi bine conturate.


COAFURI ideale pentru FEȚEle de formă pătrată

Forma de față pătrată este denumită astfel pentru că fruntea este aproximativ egală cu zona maxilarului. Coafurile cele mai potrivite pentru această formă sunt cele care oferă alungire și îmbrățișează perfect conturul feței. Află ce tipuri de coafuri ți se potrivesc cel mai bine! 
coafuri simple

1. Tunsoarea în scări

Tunsoarea în scări nu se demodează niciodată, în special pentru că poate încadra foarte bine unghiurile feței pătrate și poate crea volumul care să te avantajeze foarte bine! Poți încerca câteva coafuri simple, cum ar fi buclele sau cocul lejer prins jos. 

coafura

2. Coafuri lungi cu breton drept

Părul lung și bogat are frumusețea sa naturală! Iar când adaugi un breton drept, îți vei pune în evidență partea de sus a feței și ochii! Acest look este jucăuș și feminin și încadrează foarte bine forma pătrată a feței.

par

3. O coafură scurtă și dulce: Renumitul Pixie Cut

Dacă te-ai gândit vreodată să te tunzi scurt, tunsoarea Pixie ar putea fi alegerea perfectă pentru tine! Aceasta evidențiază frumos trăsăturile feței și încadrează bine unghiurile, în special alături de un breton asimetric.

Indiferent ce tipuri de coafuri și tunsori preferi, vei găsi în gama NIVEA Styling produse care să te ajute să îți coafezi părul și să îl aranjezi până obții look-ul dorit!

Această gamă oferă protecție termică părului tău, pentru a-l proteja de căldura ondulatorului, a plăcii de păr sau a uscătorului și te ajută să îți modelezi șuvițele. Când ai ajuns la rezultatul dorit, poți obține o fixare naturală și rezistenă, fără senzația de păr aspru. Iar dacă te-ai răzgândit, formula fixativului îți permite să îți remodelezi rapid coafura, așa cum îți dorești!