ALOE VERA

ALOE VERA - AJUTORUL TĂU NATURAL PENTRU FRUMUSEȚE

Pulpa și sucul de aloe vera sunt unele dintre cele mai folosite ingrediente naturale de frumusețe de aproximativ 6.000 de ani. Chiar și acum o folosim în multe dintre măștile do it yourself, de aceea suntem aici să îți oferim câteva idei de skincare pe baza de aloe vera pe care le poți pregăti acasă, astfel adaugi și un strop de sustenabilitate vieții tale.


ALOE VERA: INGREDIENTUL ORGANIC MINUNE

Cu până la 98,5%, din planta de aloe vera este formată din apă, astfel frunzele ei pot depozita o cantitate foarte mare de lichid asemănător gelului în țesutul lor. Acesta poate sta fără ploaie luni întregi și astfel să se protejeze de uscare în perioadele de secetă. În timpul recoltării, frunzele coapte sunt tăiate, deoarece conțin o cantitate deosebit de mare de gel de aloe.

Poți folosi pulpa transparentă din interiorul frunzei extern pe piele și pe păr, fie în formă pură, fie ca ingredient în măști de casă, peelinguri și tratamente pentru păr.

CUM SĂ FOLOSEȘTI GELUL DE ALOE VERA

Taie frunza exterioară a unei plante, apoi ține-o vertical cu fața tăiată în jos pentru a permite scurgerea rășinii galbene. Acest suc al frunzei nu este bun pentru o utilizare ulterioară și, prin urmare, trebuie să separi gelul înainte de utilizare. Nu durează mult, nu îți face griji, doar câteva minute. Ca un mic truc poți să agăți frunza de aloe vera pe o sârmă de rufe, iar apoi așează un recipient dedesubt. 

Următorul pas este să cureți coaja verde, să tai gelul transparent în bucăți și să îl cureți dacă are reziduri. Pune-l într-o caserolă și bagă-l la frigider pentru aproximativ două săptămâni.

Următorul pas? Te bucuri de proprietățile ei în maști de față sau direct aplicată pe piele.

REȚETE DE MĂȘTI DO IT YOURSELF

Aloe vera poate fi utilizată în multe feluri, astfel ai parte de o mască naturală făcută chiar de tine: cu aceste idei de rețete poți prelucra gelul proaspăt obținut de aloe vera într-o mască de față, loțiune sau peeling.

1. Folosește gelul în formă pură

Este o rețetă bio prin care tenul tău se va bucura în mod direct de proprietățile aloe vera.

Ingrediente: gel de aloe vera. Aplică gelul într-un strat subțire pe față sau pe corp și lasă gelul să se înmoaie, iar mai apoi poți folosi crema hidratantă obișnuită. Sfat: puteți infuza ceai verde și să umplii un recipient de spraying în care puneți o bucățică de aloe vera de mărimea unui bob de mazăre. Acum ai prospețimea unui tratament de față natural într-un recipient pe care îl poți lua mereu cu tine.

2. Loțiune de corp cu ulei de trandafir și aloe vera

Ingrediente: 150 ml de ulei de jojoba, 5 g de ceară de albine, 5 linguri de gel de aloe.

Ce trebuie să faci: Încălzește uleiul de jojoba și ceară într-o baie de apă amestecând încontinuu, iar mai apoi pune-le la răcit. Amestecă gelul de aloe vera în compoziție cu un tel și toarnă totul într-un pahar. Ești gata să aplici loțiunea DIY pentru următoarele două săptămâni.

3. Peeling cu aloe vera

Ingrediente: 1 linguriță gel de aloe vera, 1 linguriță de zahăr, 6 picături de ulei de jojoba.

Ce ai de făcut: amesteci bine, bine, zahărul, gelul și cele 6 picături de jojoba și se aplică amestecul pe fața curată cu mișcări circulare. Apoi clătiți peelingul cu apă călduță și bucură-te de o piele fină.

4. Mască hidratantă cu aloe vera și miere

Ingrediente: 3 linguri de aloe vera, 1- 2 linguri de quark cu conținut scăzut de grăsimi și o linguriță de miere.

Acum că ai ingredientele va trebui să urmărești următorii pași: amesteci toate ingredientele, se aplică pe față și se clătește după 10 minute cu apă călduță.

5. Mască de păr

Ingrediente: gel de aloe vera.

Ce trebuie să faci: fie aplici gelul pe lungimea părului, o lași să acționeze câteva minute, iar apoi iei un prosop și îți ștergi părul (nu este nevoie de clătire), fie îl folosești ca mască și aplici gelul peste tot părul și îl clătești după 10 minute.