CERCETAREA PENTRU ALTERNATIVE LA TESTAREA PE ANIMALE

Noi, Beiersdorf, ne-am angajat la misiunea de a stopa testarea pe animale la nivel mondial. Suntem convinși că testarea pe animale nu este necesară pentru a dovedi tolerabilitatea pielii și eficacitatea produselor noastre cosmetice. Acesta este motivul pentru care nu efectuăm teste pe animale pentru produsele noastre cosmetice și ingredientele acestora și nu efectuăm teste pe animale în numele nostru - cu excepția cazului în care, în cazul foarte rar, acest lucru este cerut în mod specific de lege.

Pentru noi, siguranța consumatorului primează de fiecare dată. Fiind una dintre cele mai importante companii de cercetare, am fost în fruntea dezvoltării și promovării metodelor de testare alternativă timp de 35 de ani. Am fost - și suntem - implicați intens în dezvoltarea și validarea cu succes a metodologiilor cheie care sunt acum acceptate la nivel internațional de OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) și sunt deja aprobate de agențiile de reglementare cheie. Investim resurse semnificative în acest sens și am lucrat în colaborare cu mai mult de 50 de parteneri la nivel mondial până în prezent.

În UE, testarea pe animale a fost complet interzisă pentru produsele cosmetice din 2004 și pentru toate ingredientele acestor produse începând cu 2013. Beiersdorf, desigur, respectă aceste cerințe legale și, cu mult timp înainte, deja evita activ testarea pe animale la nivel mondial ori de câte ori era posibil din punct de vedere legal. Obiectivul nostru este să avansăm cercetarea până la punctul în care testarea animală poate fi complet abandonată în întreaga lume.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Beiersdorf efectuează teste pe animale pentru produsele sale cosmetice?

Beiersdorf nu efectuează teste pe animale pentru produsele cosmetice și ingredientele acestora și nu are efectuate teste pe animale în numele său - cu excepția cazului în care, în foarte rar caz, acest lucru este cerut în mod specific de lege. Testarea pe animale a produselor cosmetice a fost complet interzisă în UE din 2004 și pentru toate ingredientele acestor produse începând cu 2013. Beiersdorf, desigur, respectă aceste cerințe legale și, cu mult timp înainte, de asemenea, a prevenit activ testarea pe animale la nivel mondial ori de câte ori a fost legal posibil. Suntem convinși că testarea pe animale nu este necesară pentru a dovedi tolerabilitatea pielii și eficacitatea produselor noastre cosmetice.

De ce Beiersdorf nu pretinde că este „fără cruzime”? De ce produsele Beiersdorf nu apar pe listele „fără cruzime” de la organizații precum PETA?

La Beiersdorf, nu susținem că produsele noastre sunt „fără cruzime” din mai multe motive:

  • Testarea pe animale a produselor cosmetice a fost interzisă în UE din 2004 și pentru toate ingredientele acestor produse din 2013. În acest sens, toate produsele cosmetice disponibile în UE sunt la fel „fără teste pe animale”. În opinia noastră, pretențiile la ceva care este evident din punct de vedere juridic pot fi înșelătoare și nu dorim să contribuim la confuzie.
  • De asemenea, considerăm că onestitatea este importantă: în trecut, aproape toate ingredientele din produsele de astăzi trebuiau testate pe animale la un moment dat pentru a respecta reglementările legale de siguranță din acel moment.
  • Și, chiar și astăzi, câteva legi locale din întreaga lume necesită testarea pe animale, de exemplu în China.

De aceea continuăm să ne concentrăm pe dezvoltarea și stabilirea alternativelor la testarea pe animale și colaborarea cu autoritățile de reglementare din întreaga lume pentru a aproba aceste metode alternative. Scopul nostru: să abandonăm complet testarea pe animale a produselor cosmetice la nivel mondial.

De ce nu există încă metode alternative pentru toate testele pe animale?

Din păcate, în ciuda eforturilor imense făcute de Beiersdorf, a întregii industrii și a științei, încă nu există metode alternative care să răspundă tuturor întrebărilor de siguranță create de parlamentarii europeni. Acestea includ în special întrebări cu privire la efectele sistemice complexe ale substanțelor asupra organismului în condiții de utilizare repetată sau pe termen lung. Mai presus de toate, acest lucru are un impact asupra dezvoltării inovațiilor și aprobării de noi ingrediente pentru produsele cosmetice. Un lucru este absolut sigur, siguranța consumatorului este întotdeauna pe primul loc. Mai ales în acest context, dezvoltarea metodelor alternative de testare până la validarea lor durează adesea mulți ani.

Efortul este foarte mare, deoarece diferite autorități de aprobare trebuie să verifice și să evalueze metodele în conformitate cu parametri identici, independent unul de celălalt.
Beiersdorf este un avocat pentru a convinge parlamentarii și autoritățile corespunzătoare să accepte metodele de testare existente fără cruditate. Susținem eforturile științifice cu forță de muncă și resurse financiare considerabile pentru a acoperi lacunele rămase în metodele alternative.

Beiersdorf efectuează teste pe animale în China?

În China, testarea pe animale este cerută în mod specific de lege pentru certificarea oficială de siguranță a anumitor categorii de produse. Acestea includ, de exemplu, produse importate sau produse de protecție solară. În acest caz, testele sunt efectuate de institute locale autorizate de stat, fără implicarea producătorilor. Nu folosim aceste date și nu avem nevoie de ele pentru evaluările noastre de siguranță. Scopul nostru este de a convinge autoritățile chineze că testarea animalelor pentru produse cosmetice nu este necesară. Prin urmare, pledăm pentru acceptarea internațională a metodelor alternative de testare. În acest scop, împărtășim în mod activ expertiza noastră științifică și am colaborat până acum cu peste 50 de parteneri. Suntem în contact cu autoritățile chineze, atât ca o companie, cât și ca membru al asociațiilor din industrie, pentru a lucra la oprirea testării produselor pe animale. Acest angajament arată deja succesele inițiale: autoritățile au oferit o procedură simplificată de înregistrare fără testarea pe animale pentru produse precum șampoane și geluri de duș fabricate în China. Apreciem acest pas înainte și vom continua să pledăm pentru ca testele locale pe animale pentru toate categoriile de produse cosmetice din China să nu mai fie necesare. În plus, sprijinim programele de formare, care au ca scop să facă mai cunoscute metodele de testare in vitro în China.

ANGAJAMENTUL NOSTRU INCLUDE:

Cercetare intensivă a metodelor alternative de testare timp de 35 de ani

Beiersdorf este unul dintre pionierii și liderii mondiali în domeniul metodelor alternative de testare. De 35 de ani, cercetarea și dezvoltarea noastră promovează activ subiectul - prin dezvoltarea proprie a metodelor adecvate, precum și participarea activă la studii de validare și proiecte de cercetare.

Dezvoltarea unuia dintre primele teste aprobate oficial din lume fără testarea pe animale

În 1992, cercetătorii noștri de la Beiersdorf au dezvoltat metoda de bază a așa-numitului test de fototoxicitate cu absorbție roșie neutră 3T3, stabilind astfel o etapă importantă: în urma unui studiu formal inelar pentru validare, testul a fost prima metodă alternativă acceptată oficial la testarea pe animale (în 2000 în UE și în 2004 în cadrul OCDE). Astăzi, metoda de testare a tolerabilității noilor ingrediente sub influența luminilor UV este standardul mondial și primul test in vitro care este acceptat și în China, de exemplu.

Colaborare internațională cu parteneri renumiți

Promovăm în mod activ dezvoltarea de metode alternative inovatoare și acceptarea internațională a celor existente prin colaborarea cu peste 50 de parteneri. Suntem implicați intens în diferite grupuri de lucru care se încadrează în organizația umbrelă europeană a industriei cosmetice (Cosmetics Europe), cooperăm cu Centrul European pentru Validarea Metodelor Alternative (EURL ECVAM) și sprijinim OECD prin furnizarea de informații științifice. Suntem un membru activ al Societății Europene de Toxicologie in Vitro (ESTIV) și, din 2006, membru fondator al Parteneriatului european pentru abordări alternative la testarea pe animale (EPAA), o organizație cooperantă a Comisiei Europene și șapte sectoare industriale.

În plus, Beiersdorf a cooperat pentru cercetări inovatoare și de ultimă generație, cum ar fi studii privind tehnologiile organ-on-a-chip, care simulează interacțiunea mai multor organe.

Continuăm să avansăm și să sprijinim cercetarea în viitor

Chiar dacă s-au făcut deja progrese mari, în prezent, încă nu există metode alternative de testare acceptate oficial și care să răspundă tuturor întrebărilor legate de siguranță. Mai presus de toate, acest lucru are un impact asupra dezvoltării inovațiilor și aprobării de noi ingrediente pentru produsele cosmetice. Prin urmare, vom continua să pledăm intens pentru dezvoltarea și utilizarea cu succes a alternativelor la testarea pe animale.