Beiersdorf România oferă donații organizațiilor naționale din România pentru lupta împotria COVID-19

Beiersdorf România oferă donații organizațiilor naționale din România pentru lupta împotria COVID-19

Viena, Aprilie 2020. Grupul Beiersdorf a anunțat implementarea unui proiect ce se va dezvolta la nivel global, cu acțiuni locale, specifice, de donație pentru a lupta împotriva virusului COVID-19 și a efectelor negative pe care le-a adus fiecărei comunități în parte. Prin intermediul programului “Care for Skin”, fiecare țară va dona oferi sprijin în valoare de 45.000 Euro organizațiilor non-profit.

Beiersdorf România anunță, astfel, implicarea la nivel local prin ajutorul oferit celor 3 organizații: Asociația Zi de Bine, Salvați copiii și Hospice Casa Speranței

Acest sprijin local sub forma unor donații pentru organizațiile din România face parte din programul „Care for Skin” de ajutor internațional pe care Beiersdorf AG l-a lansat. 

Programul  este o expresie a imaginii de sine și a  îndatoririi noastre de a depăși motivația principală a business-ului nostru – de a avea grijă de pielea oamenilor -  și  de a maximiza contribuția noastră pentru oameni, societate și mediu.

Stefan Kukacka, directorul general al Beiersdorf EE și Austria: „Criza provocată de virusul COVID-19 a pus în pericol sănătatea noastră și a dus la un blocaj în viața noastră socială pe care niciunul dintre noi nu și-l   imagina. Ca și companie internațională, pe lângă programul nostru de ajutor global, am dori, de asemenea, să ne sporim susținerea pentru organizațiile care ajută și susțin oamenii în aceste momente dificile.” 

Asociația ZI de Bine -  Campania de ajutor creată de Asociația Zi de Bine de luptă împotriva Virusului COVID-19 și a efectelor aduse comunității, #scutpentruspitale vine în ajutorul medicilor, dar și a pacienților. Sprijinul Beiersdorf România în valoare de 15.000 Euro, a fost direcționat către achiziționarea aparaturii medicale necesare, injectomate și nebulizatoare, ce vor fi trimise în mai multe spitale din țară. 

Hospice Casa Speranței – Hospice Casa Speranței lucrează și își concentrează eforturile către ajutorarea bolnavilor de cancer. Beiersdorf România oferă sprijin în valoare de 15.000 Euro în proiectul #CancerulNUstaladistanta pentru ca cele 2 spitale Hospice să rămână deschise și echipate cu tot ceea ce este necesar pentru administrarea tramentelor imperios de necesare. 

Salvați Copiii – De 30 de ani, Organizația Salvați Copiii activează pentru apărarea și promovarea drepturilor copiilor. În această perioadă, cu ajutorul Beiersdorf România, Organizația Salvați Copiii va susține copiii provenind din familiile vulnerabile, al căror nivel economic și educațional este limitat în vederea continuării studiilor. Cei 15.000 Euro vor fi utilizați pentru a oferi ajutor financiar familiilor înscrise în program, precum și pentru achiziționarea rechizitelor și manualelor necesare studiului. 

La sfârșitul lunii Martie, Grupul Beiersdorf a alocat 50 de milioane de euro  pentru a ajuta la gestionarea crizei, în special în epicentrele bolii, precum și pentru regiunile cu sisteme de sănătate publică slabe. Compania va face echipă cu organizații internaționale, precum și cu autoritățile locale pentru a aduce sprijin persoanelor care au nevoie.

Printre măsurile imediate se numără:

  • Donarea a 1.000.000 de litri de dezinfectant. Beiersdorf a activat fabricile de pe cinci continente pentru a produce dezinfectante. Drept urmare, ne dublăm angajamentul făcut acum două săptămâni.
  • Donarea a cel puțin 5.000.000 de produse NIVEA pentru îngrijirea pielii și a mâinilor personalului medical din întreaga lume a cărui piele este în prezent deosebit de afectată.
  • Sprijin financiar direct pentru ONG-uri, atât organizații internaționale, cât și parteneri locali ai grupului Beiersdorf, care se confruntă în prezent cu provocări severe.
  • Pe măsură ce angajații Beiersdorf se mobilizează pentru a sprijini comunitățile locale, Beiersdorf se angajează să dubleze donațiile personale ale angajaților.