La modă ca Victoria Beckham & Co

Obraznic, clasic, cool: pixie cut necesită curaj, încredere în sine și puţină provocare. Cu toate acestea, Pixie este un stil foarte feminin, care accentuează trăsăturile feței. Ţi-ar plăcea? Descoperă aici totul despre originea și stilul Pixie-Cut!

Coafura la modă: toată lumea iubește pixie

Pixie Cut

SCURT, MAI SCURT, PIXIE!

Termenul "Pixie" vine din limba engleză şi înseamnă ceva de genul "zână" sau "elf". Pixie cut este cea mai scurtă coafură. Pixie este în prezent la modă, acesta subliniind cu mult efect trăsăturile feminine.

La tâmple şi la ceafă părul este tuns foarte scurt - circa 5 până la 10 cm - iar coroana este lăsată ceva mai lung. Bretonul poate fi lung sau scurt - în funcție de caracteristicile faciale și forma capului.

Tunsoarea Pixie este adecvată în special pentru femeile curajoase care doresc să fie puternice și independente, dar feminine.

Pixie Cut poate fi atât clasic și nobil, precum și îndrăzneț și extravagant - în funcție de stilul și lungimea părului.

Pixie este un eye-catcher și o declarație de modă subtilă. Prin urmare, el este deja prezent pe catwalk-uri din capitale precum Paris sau New York! Jucăuș și ușor de întreținut, Pixie Cut subliniează și evidențiază fața purtătoarei.

Cu toate acestea, Pixie nu este recomandat tuturor femeilor, deoarece se va potrivi doar fețelor înguste. Cere sfatul stilistului dacă nu ești sigură. Astfel, nimic nu poate merge prost!
Pixie poate fi, de asemenea, combinat cu Ombre sau Dip-Dying – va arăta și mai modern!
Pixie este nu numai practic, dar, de asemenea, foarte versatil. O coafură pixie cu breton lung ascunde o frunte înaltă. Una cu bretonul scurt va întinde fața iar un breton neîngrijit va înmuia accentele mai dure ale feței.

Cu Pixie Cut nu vei mai petrece ore în șir în baie deoarece părul se usucă repede cu foehn-ul.

Prin urmare, Pixie este foarte popular printre vedete și celebrități! Charlize Theron, Rihanna, Mia Farrow, Victoria Beckham și Agyness Deyn poartă pixie cu mândrie și o mulțime de feminitate.

Originile coafurii Pixie

Anii 20: bobul

Coafura scurtă Pixie își are originile în anii 1920, atunci când femeile au început să se emancipeze și să-și taie părul lung. Vedetele de la Hollywood au tras un semnal și au transformat bobul într-un trend. Acest lucru a fost urmat de discuții violente și comentarii. 

Pixie Cut este o interpretare modernă a bobului și, de asemenea, un simbol pentru emanciparea femeilor. Fostul fashion icon Coco Chanel a făcut stilul Pixie popular în Franța. Starul danez Asta Nielsen a contribuit, de asemenea, la popularizarea părului scurt în întreaga lume.

Anii 60: revoluționara Twiggy

În anii 1960 actrița și cântăreața Twiggy - nume real Lesley Lawson – a readus uitatul Pixie în lumina reflectoarelor.

În 1966, când avea 15 ani, l-a vizitat pe stilistul Leonard Lewis, care i-a tăiat părul timp de opt ore. Și-a schimbat culoarea părului din șaten în blond-căpșună. Atunci s-a născut o vedetă. Tunsoarea Pixie îi sublinia ochii mari și caracteristicile faciale delicate – dând startul unei cariere importante în modă.

Pixie Cut
ingrijire pentru parul scurt

Îngrijire si styling pentru părul scurt

Așa se coafează corect stilul Pixie Cut

Deși părul scurt se usucă mai repede decât părul lung, poate dura ceva mai mult timp pentru a finaliza stilul. Acesta trebuie gândit! Noi vă arătăm cum poți coafa un Pixie frumos în câțiva pași:

  • Tapează părul ud cu un prosop până nu mai picură apa din el.
  • Distribuie ulei de păr pe lungimea acestuia. Asigură-te ca uleiul să nu ajungă la rădăcină, pentru că ar putea îngrășa părul.
  • Pune o cantitate cât o nucă de Spumă NIVEA Ultra Strong în mâini și distribuie uniform în părul încă umed.

Mulţumită protecţiei de keratină părul va fi protejat de căldura uscătorului de păr și va avea volum:

  • Acum defineşte o şuviţă. Acest lucru este important pentru a separa secțiunile laterale scurte de breton şi restul părului. În caz contrar, mai târziu firele de păr mai scurte vor cădea pe partea greşită şi va arăta neatractiv.
  • Usucă părţile laterale lin în spatele urechii. Fă acelaşi lucru cu părul din spate.
  • Roteşte bretonul înspre faţă până când acesta mai este doar un pic umed.
  • Acum trece la o perie rotundă cu un diametru mai mic - aceasta este deosebit de potrivită pentru părul scurt.
  • Întoarce bretonul cu peria rotundă spre interior. Fă acelaşi lucru la partea din spate a capului – părul se termină astfel în regiunea gâtului spre exterior.
  • Scopul este de a oferi volum elegant iar secțiunile laterale scurte de păr să fie netede.
  • În cele din urmă, utilizează NIVEA Gel Cremă cu vitamine de îngrijire în lungime pentru a defini părul. Masează simplu şi ușor cu degetele. În cele din urmă finalizează coafura cu Spray Fixativ NIVEA Ultra Strong, pentru o durată îndelungată!

 Reîmprospătează coafura o dată la fiecare 4 săptămâni la coafor - așa Pixie-ul tău va arăta mereu minunat!