Amintește-ți de protecția termică

Pentru a preveni ruperea părului trebuie să recurgem la produse cu protecție termică, înainte de a-l supune unor tratamente cu căldură. Îţi vom arăta la ce trebuie să fii atentă!

Protejează-ți părul de căldură!

Cu aceste sfaturi și trucuri părul tău se va menține sănătos și strălucitor, în ciuda tratamentului termic la care este supus de ondulator, placă sau uscător. Integrează protecția termică în îngrijirea ta de zi cu zi!
De ce caldura este daunatoare

De ce căldura dăunează părului

Îndreptarea părului face parte din rutina ta zilnică? Atunci cunoşti bine problema părului deteriorat şi a vârfurilor despicate.

În timpul procesului de îndreptare, o placă de păr poate să ajungă la o temperatură de până la 220 de grade Celsius. Rezultatul: daune extrem de fine la nivelul cuticulei și în interiorul firului de păr.

În special părul umed este deosebit de sensibil și predispus la daune cauzate de căldură, deoarece umezeala din păr se evaporă iar presiunea rezultată deteriorează suprafaţa părului.

Însă nu trebuie să fie neapărat aşa!

O privire asupra produselor cu protecţie termică

De îngrijirea părului nu mai sunt responsabile doar şampoanele, balsamurile şi tratamentele de păr. Farmaciile și supermarket-urile oferă o gamă largă de produse pentru protecție termică. Lapte, spumă de păr, spray: consumatorii au de unde alege de pe rafturile magazinelor.

Sfatul nostru: Găsește-ți o protecție termică care să răspundă nevoilor şi tipului de păr. Părul creţ are nevoie de alt tip de protecţie decât cel drept, iar cel blond este diferit de cel şaten în multe aspecte.
Produse de protectie
Sfaturi

Sfaturi utile cu privire la protecția termică

Pentru ca părul să rezistă plăcii de păr & Co., alegerea protecției termice adecvate este esențială. Produsele de protecție sunt special concepute ca să faciliteze coafarea părului, dar şi să împiedice supraîncălzirea acestuia.

Când îți îndrepti părul este bine să utilizezi o placă cu acoperire ceramică. Acest lucru protejează nu numai părul, deoarece căldura este distribuită mai uniform, dar ionii conținuţi pot chiar conferi strălucire părului tău.

În general, recomandăm să îți îndrepți părul doar când acesta este uscat. În plus, încearcă să usuci părul cu aer rece, pentru a proteja cuticula.

Protecția termică ar trebui să fie masată în păr înainte de a începe coafarea, eventual cu un prosop uscat. Spray-ul trebuie întotdeauna pulverizat de la 20-30 cm distanță, deoarece va crea un înveliş fin care asigură nu doar o protecție optimă dar va evita şi lipirea părului.

Piaptănă-l după aplicare pentru a te asigura că protecția termică este distribuită în mod egal.

Buclele necesită o atenţie specială

Părul creţ este cel mai predispus la pierderea de umiditate, deoarece acesta nu este aşezat confortabil pe scalp și beneficiază de mai puțin sebum.

Prin urmare, este important să nu uscăm părul creţ suplimentar cu placa sau uscătorul de păr. Din cauza temperaturilor ridicate acesta pierde ingrediente importante iar rezultatul va fi mai puțină strălucire şi elasticitate.

Utilizează o protecţie termică dacă vrei să-ţi faci buclele cu ondulatorul. Aceasta sigilează părul şi protejează împotriva căldurii și razelor UV.

Produsele speciale de protecție pot, de asemenea, da volum şi corp, dacă dorești. Atunci când îţi faci bucle, se poate întâmpla ca părul să scoată abur. Nu te panica, este perfect normal. Acest lucru arată doar că protecția termică funcţionează.
Bucle
NIVEA Color Care & Protect

Protecția termică pentru părul vopsit

Părul decolorat sau vopsit tinde adesea să-și piardă din intensitate și luciu. În plus, în timpul verii părul este afectat de radiațiile ultraviolete puternice și sarea sau clorul din apă. Părul vopsit este predispus la deshidratare în special dacă a fost decolorat.

Prin urmare, părul vopsit țipă după protecția termică! Gama de produse NIVEA Color Care & Protect cu Eucerit® şi complex de uleiuri asigură sănătatea părului și oferă protecție de durată părului vopsit. Complexul Color Oil cu ulei de Macadamia sprijină sigilarea pigmenților de culoare, astfel încât culoarea părului să dureze de două ori mai mult timp. Filtrele UV protejează părul de daunele provocate de razele solare.

Daune provocate de radiaţiile UV

Nu numai placa de păr, ondulatorul sau uscătorul pot dăuna părului. Inclusiv radiațiile UV pot usca părul, ducând la ruperea lui. În plus, radiația solară, provoacă deteriorarea.

Nu uita să iei cu tine protecția termică în concediu deoarece razele ultraviolete distrug structura de proteine a părului. Poartă întotdeauna o pălărie de soare și folosește produse de îngrijire a părului cu filtre UV.

După o zi în mare, trebuie să îți speli părul deoarece clorul și apa de mare îl usucă şi îi răpesc strălucirea!
Radiatii UV
Protejeaza parul

Programul de îngrijire personală împotriva daunelor provocate de căldură

În plus, față de aplicarea protecției înainte de styling, îngrijirea corectă a părului este esențială. Prin utilizarea produselor adecvate poţi evita deteriorarea pe termen lung a părului. De asemenea, vârfurile despicate și ruperea părului pot fi reparate prin folosirea de şampoane, balsamuri sau tratamente de păr specifice.

Aşa ar trebui să arate programul de îngrijire personală.
  • Utilizează săptămânal un balsam reparator profund. Poţi face cu ușurință singură măşti de păr cu iaurt sau ulei de măsline. Poţi găsi nenumărate reţete în revistele pentru femei.
  • Evită pieptenii și periile din metal. Este de preferat să utilizezi perii cât mai naturale!
  • Utilizează un balsam de păr! Acesta pătrunde adânc în păr și-l repară din interior spre exterior. De asemenea, îi va da părului strălucire şi îl va face mai ușor de pieptănat.
Părul vopsit are nevoie de îngrijire specială, deoarece suprafața exterioară a părului, în special cuticula și stratul lipidic suferă daune serioase. Imediat după vopsire, părul trebuie îngrijit cu un tratament intensiv. De asemenea, poți utiliza şampoane, precum NIVEA Color Care & Protect, care protejează culoarea pentru a obține o luminozitate deosebită şi un păr cu o structură sănătoasă.

Pentru mai mult volum, utilizează spumă de păr înainte de a-l usca. Noi îți recomandăm Spuma NIVEA Volume Care.