ATINGEREA UMANĂ NE ADUCE ÎMPREUNĂ

ATINGEREA UMANĂ NE ADUCE ÎMPREUNĂ

#CareForHumanTouch - Arată-le grija ta cu fiecare atingere

Astăzi, ritmul vieții noastre, interacțiunile virtuale și pandemia de coronavirus împiedică contactul fizic cu ceilalți.
Uneori ne simțim singuri și izolați. Cu inițiativa noastră #CareForHumanTouch dorim să arătăm importanța atingerii umane și să inspirăm oamenii să se exprime mai mult în acest fel în viața lor de zi cu zi.

Descoperă povestea gemenelor care acum 16 ani au demonstrat cu adevărat puterea unei atingeri

EFECTELE ATINGERII

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CORPUL NOSTRU CÂND CINEVA NE ATINGE?


1

Pulsul și tensiunea se normalizează

 

2

Stările tensionate și depresive se atenuează

 

3

Nivelul de stres scade

 

4

Hormonul fericirii crește, iar sistemul imunitar este întărit

 
Prof. Tzipi Strauss

Prof. Dr Tzipi Strauss

Specialist în pediatrie și neonatologie
“SUNT VREMURI TRAUMATIZANTE, IAR CU VIRUSUL NU ESTE DE GLUMĂ. BINEÎNȚELES CĂ VOM REVENI LA OBICEIUL DE A-I ATINGE PE CEI DRAGI, PENTRU CĂ ESTE ÎN NATURA NOASTRĂ SĂ SIMȚIM NEVOIA DE ATINGERI UMANE.”

PUTEREA ATINGERII ESTE DOVEDITĂ ȘTIINȚIFIC

Atingerile ajută la scăderea stărilor de agitație asociate cu demența

Rezultatul a 163 de studii care au implicat aproape 25.000 de pacienți a arătat că tratamentul multidisciplinar, masajul și terapia tactilă au fost mai eficiente decât tratarea pacienților cu medicamente antipsihotice tradiționale.

ATINGERILE FIZICE AJUTĂ BEBELUȘII PREMATURI SĂ SE DEZVOLTE

Studiul prezintă noi dovezi că, dacă un copil prematur este stabil din punct de vedere clinic, practica veche de a ține copilul aproape de piept (a avea contact piele pe piele, și a simți bătăile inimii ) poate avea numai efecte benefice. În plus, dintr-o analiză efectuată pe mai mult de 100 de studii anterioare, s-a constatat că, în general, punerea pielii bebelușului pe pielea ta, cunoscută și sub denumirea de “îngrijire maternă cangur”, poate reduce riscul de deces pentru un copil prematur cu greutate redusă, cu până la 36%.

Studiul singurătății

Un studiu realizat in Marea Britanie, cu persoane mai în vârstă, a constatat că cei singuri sunt de două ori mai probabil să aibă o viață mai scurtă decât colegii lor necăsătoriți. Din cauza riscurilor singurătății și a problemelor de sănătate care vin odată cu vârsta, persoanele în vârstă au nevoie de mai mult contact fizic.

Atingerea în sporturi

Un studiu etiologic american a codificat comportamentul tactil al jucătorilor Asociației Naționale de Baschet (NBA) în timpul sezonului 2008-2009. Conform așteptărilor, o atingere la începutul sezonului a prezis o performanță mai mare, atât la nivel individual, cât și la nivel de echipă, la sfârșitul sezonului.

GESTURI CARE NE ADUC APROAPE

Există multe modalități de a aduce mai mult contact uman în lumea ta. De ce să nu începi chiar azi?
RAPORT GLOBAL

Importanța atingerii umane în jurul lumii

În fiecare an, NIVEA efectuează un sondaj la nivel mondial cu peste 11.000 de persoane. O descoperire impresionantă: există mulți oameni care abia au parte de contact uman. Iar pandemia COVID-19 a agravat această situație.

Rate globale: 
“Fără contact fizic cu o zi înainte de interviu” 

“2 prieteni într-o cafenea. Număr de atingeri fizice în
Anglia: 0
SUA: 2
Puerto Rico: 180.”

Sidney M. Jourard

Psiholog
COMUNICARE N0N-VERBALĂ

Limbajul internațional al atingerilor

Nu e o surpriză că o atingere prietenoasă de la oameni cunoscuți și dragi poate fi o experiență plăcută sau invazivă. Și, deși atingerea este un limbaj universal și primul, de altfel, pe care îl învățăm, există unele diferențe în lume. De exemplu:

TEME ACTUALE

Singurătatea în timpul pandemiei

Generația millennials sunt cei mai conectați și, în mod paradoxal, cei mai singuri. Dar există o soluție! Citește interviul cu Derrick Feldmann despre singurătate, de unde provine și cum putem ajuta la prevenirea acesteia.

ȘTIAI CĂ?

human-touch

1 din 2 oameni nu trăiește atingerea umană în fiecare zi

human-touch

6 din 10 oameni simt lipsa atingerii umane și își propun să recupereze după ce se va termina pandemia

human-touch

3 din 4 oameni și-au dat seama în timpul izolarii cât de importantă e atingerea umană pentru sanătatea lor

human-touch

9 din 10 oameni se simt singuri atunci când nu au parte de contact fizic uman?

human-touch

1 din 2 oameni declară că izolarea i-a făcut să se simtă mai singuri ca niciodată?

human-touch

9 din 10 oameni spun că lipsa atingerii umane îi face să se simtă mai singuri, chiar dacă au multe contacte în rețelele de socializare?