ingrijire par blond

PĂRUL BLOND - CUM SA AI GRIJĂ DE EL?

Pentru a avea un păr frumos și sănătos, este necesar să-i oferi o îngrijire adecvată - adică bine adaptată tipului și structurii. Află cum să ai grijă de părul blond și ce produse să folosești pentru a-l face să arate uimitor.

CULOAREA PĂRULUI – DE CE DEPINDE?

Te-ai întrebat vreodată de ce depinde de fapt culoarea părului tău? Pigmenții dispersați în structura șuvițelor au o influență directă asupra acesteia. Pigmenții sunt sintetizați în celulele foliculilor de păr, numite melanocite. Când pigmentul finit este eliberat, acesta intră în celulele părului și apoi se dispersează. Pigmenții deschisi dau părului culori blonde, roșcate și șatene, în timp ce pigmenții întunecați – șaten închis și brunet.

Culoarea naturală a părului tău depinde în principal de cantitatea și nuanța coloranților, precum și de raportul dintre pigmenții deschiși și închiși. Toate aceste informații - adică cantitatea, nuanța și proporția pigmenților - sunt la rândul lor stocate în gene. Din acest motiv, foarte des persoanele din aceeași familie au aceeași culoare sau foarte asemănătoare. În cazul părului blond, există puțin pigment, ceea ce face șuvițele deschise la culoare.

Cu toate acestea, nuanța părului tău nu depinde numai de condițiile genetice. De asemenea, părul poate deveni mai deschis sau mai închis la culoare sub influența factorilor externi, precum stresul, modificările hormonale sau efectele soarelui. Iar dacă nu-ți place culoarea naturală a părului tău sau nu-ți place nuanța pe care a dobândit-o de-a lungul anilor, există o modalitate ușoară de a-l schimba - doar vopsește-l.

 
par blond tipuri de par culoare par

CUM AR TREBUI SĂ ARATE O RUTINĂ CORECTĂ DE ÎNGRIJIRE A PĂRULUI BLOND?

ingrijire par blond rutina

Majoritatea femeilor care au părul blond îl decolorează sau îl vopsesc. Potrivit estimărilor, doar 1 din 50 de femei se naște blondă naturală. Nu contează, însă, dacă nuanța părului tău blond este naturală sau vopsită – indiferent de asta, părul blond are nevoie de îngrijire special creată pentru el.

 

De ce este atât de important? Părul blond, în comparație cu cel mai închis la culoare, este mult mai fin și mai subțire, ceea ce îl face mai predispus la deteriorare sau uscare. Asta înseamnă că îngrijirea doar cu un șampon obișnuit nu este suficientă.

 

În plus, părul blond vopsit a suferit tratamente chimice care i-au afectat structura. Firele de păr au devenit mai subțiri și deteriorate și astfel are nevoie de îngrijire intensivă. Dar cum arată acea rutină de îngrijire? Pe lângă tratament, șampon și balsam, e foarte importantă și tehnica prin care le aplici.

 

CUM SĂ AI GRIJĂ DE PĂRUL BLOND - NATURAL, VOPSIT ȘI DECOLORAT?

După cum am menționat deja, nu prea contează dacă ești o blondă naturală sau dacă îți vopsești sau îți decolorezi șuvițele. Orice tip de păr blond merită o îngrijire specială!

SPĂLAREA PĂRULUI BLOND

Tratamentul de bază la care ne supunem părul, chiar și zilnic, este spălarea acestuia. Este aparent o procedură simplă, dar multe dintre noi facem greșeli cheie care pot duce la uscarea scalpului și a părului.

În continuare, discutăm despre câteva situații frecvente care îți vor permite să identifici eventualele obiceiuri greșite în îngrijirea părului. Află dacă îți speli părul corect, dar și multe alte lucruri utile!

 

PREGĂTIREA PARULUI PENTRU SPĂLARE

Tehnica de spălare a părului este la fel de importantă ca frecvența sau produsele cosmetice pentru păr folosite. Știi să-ți speli corect părul? Se dovedește că multe femei - de obicei inconștient - fac greșeli elementare în timpul acestei activități aparent simple.

Înainte de a-ți spăla părul, șuvițele trebuie pieptănate cu grijă. Făcând asta, elimini sau reduci riscul de încurcare a părului atunci când îl speli. După pieptănare, umezește părul cu apă călduță. Apa prea fierbinte poate usca scalpul și poate contribui la producția în exces de sebum, făcând părul gras mai rapid.

 
pieptanare corecta par blond

CUM SĂ SPELI CORECT PĂRUL ȘI CUM SE FOLOSEȘTI UN ȘAMPON?

Înainte de a începe să îți speli părul, să ne gândim la poziția în care faci acest lucru. Dacă îți place să îți speli părul înclinat peste cadă cu capul în jos - din păcate, aceasta nu este poziția corectă. În timpul spălării, părul trebuie să fie în poziția sa naturală, adică să cadă din vârful capului, spre umeri. Este mai bine să îți speli părul în timp ce stai în duș sau în timp ce stai în cadă decât „stând pe cap”. Când îți umezești părul cu apă, nu uita să faci asta în direcția sa naturală de creștere, adică de la frunte până la spatele capului. Această poziție și direcția de mișcare sunt naturale și vor ajuta la reducerea căderii părului.
 
sampon corect par blond

Următoarea etapă de spălare este aplicarea șamponului. Înainte de a-l pune pe cap, este o idee bună să spumezi ușor șamponul pe mâini. Când vine vorba de cantitatea de șampon, o sferă de dimensiunea unei roșii cherry este cu siguranță suficientă - această cantitate va funcționa indiferent de cât de lung este părul tău, deoarece - și reține, pentru că aici este cea mai frecventă greșeală - aplicăm șamponul numai la nivelul scalpului, nu pe toată lungimea părului!

Privește-ți părul înainte de șamponare - doar părul din zona apropiată scalpului este gras, vârfurile sunt uscate pentru că nu există nimic acolo care să producă sebum. Glandele sunt doar la nivelul scalpului. Prin urmare, atunci când aplici șamponul, trebuie să îl masezi ușor pe scalp. Evită vă rupi părul sau să îți zgârii scalpul cu unghiile! Fă mișcări circulare blânde ca un masaj. Dacă este necesar, poți aplica șamponul de două ori pe „fața” și „spatele” capului, dacă dintr-un motiv oarecare simți că o singură aplicare nu este suficientă pentru tine.

Dar restul părului? Nu este nevoie să masezi șamponul pe toată lungimea, deoarece se va scurge în mod natural când îl clătești. O astfel de „baie” este suficientă pentru a scăpa de orice contaminanți.

 

USCAREA PĂRULUI CU UN PROSOP

Adesea, instinctul după ce ți-ai spălat părul este să-l înfășori într-un fel de „turban” de prosop – dar este acesta un lucru bun pentru părul nostru? Ei bine, nu! Uscarea corectă a părului cu un prosop înseamnă să apeși ușor prosopul pe păr pentru a transfera stratul de apă rămas pe material. Nu îți freca agresiv părul cu prosopul, pentru că vei rupe firele de păr.
 

PRODUSE DE ÎNGRIJIRE IDEALE PENTRU PĂRUL BLOND

Este timpul să aruncăm o privire mai atentă la produsele cosmetice pentru păr blond. Important, nu ne limităm la șampoane sau balsamuri. Pentru a oferi cea mai bună îngrijire, merită să folosești o mască de păr sau produse speciale care împiedică degradarea culorii. Pentru a păstra cât mai mult timp frumoasa nuanță de blond, poți folosi și produse care evidențiază culoarea sau o intensifică.
 

ȘAMPON PĂR BLOND

Când cauți un produs pentru spălarea zilnică a părului blond, alege un șampon blând, de preferință unul care să nu perturbe echilibrul scalpului. Șampoanele micelare sunt o propunere foarte bună, printre care și șamponul micelar NIVEA Pure Color dacă ai părul vopsit și dacă ai părul blond natural - șamponul hidratant micelar NIVEA. Primul conține o formulă inovatoare îmbogățită cu oțet și uleiuri naturale de zmeură, prevenind estomparea culorii și oferind o nuanță intensă până la 8 săptămâni. Șamponul îngrijeste firele în același timp, datorită uleiului de macadamia prezent în compoziție și, de asemenea, le hidratează în profunzime și le netezește vizibil. Datorită tehnologiei micelare, ambele cosmetice sunt blânde cu scalpul, protejându-i pH-ul natural.

Dacă încerci să prelungești timpul dintre spălări, un șampon uscat te poate ajuta. Ar trebui să îți placă șamponul uscat Fresh Revive pentru blonde. Produsul reîmprospătează ușor părul fără a irita scalpul și, în același timp, revigorează culoarea. Șamponul împrospătează imediat firele și te poți bucura de volum și parfum fresh pe tot parcursul zilei.

 

BALSAM PENTRU PĂR BLOND

 

După cum știi deja, este indicat să folosești un balsam după spălarea părului. Și în acest caz, poți alege cu încredere produse specifice pentru păr vopsit, precum balsamul NIVEA Pure Color Micellar 2 in 1, care îngrijește și protejează pe termen lung culoarea. În plus, balsamul are grijă de sănătatea scalpului, protejându-i pH-ul natural și menținându-i echilibrul. După utilizare, părul este vizibil revigorat, moale și mătăsos. Iar dacă ești în căutarea unor produse pentru părul cu adevărat deteriorat, descoperă oferta noastră de șampoane pentru păr uscat.

 
masca balsam par vopsit nivea

CLĂTIREA PĂRULUI BLOND

solutii clatire par blond

O soluție de clătire a părului blond poate fi folosită și pentru a revitaliza culoarea. Preparatul este o combinație de apă și ingrediente active în proporții potrivite. Sunt disponibile mai multe variante - tipul acesteia determină scopul produsului și efectul pe care îl vei obține. Printre cele mai populare, le putem aminti:

  • roz - ajuta la scăparea de reflexe verzi, apărute uneori dupa decolorare sau vopsire în blond;
  • violet - permite eliminarea tonurilor de galben, care sunt una dintre cele mai mari probleme ale femeilor blonde care s-au decolorat sau vopsit;
  • albastru – utilă atunci când pe cap apar nuanțe de roșu sau cupru, deși această problemă este mai des legată de femeile cu păr castaniu care au ombre.

Cu toate acestea, o soluție de clătire pentru păr blond poate fi folosită nu numai pentru a reîmprospăta culoarea, ci și pentru a hrăni părul. Le vei prepara cu succes folosind ingrediente care foarte probabil se găsesc în bucătăria ta. Poți face o clătire hrănitoare cu bere, oțet sau cafea, printre altele:

  • clătire cu bere - un pahar de bere cu un pahar de apă te va ajuta să ai firele de păr moi și netede și să reglezi nivelul de secreție de sebum;
  • clătire cu oțet – te ajută să faci față problemei părului încrețit și casant, netezindu-l vizibil;
  • clătire cu cafea - strălucește fantastic și hrănește părul, iar atunci când este masat în scalp, stimulează creșterea șuvițelor.

CUM SĂ VOPSEȘTI PĂRUL BLOND?

După cum am menționat deja, relativ puține femei se nasc blonde naturale. Prin urmare, un grup mare de femei care visează la această culoare folosește vopsele de păr în acest scop. În magazine și farmacii poți găsi o serie de preparate datorită cărora șuvițele tale pot obține culoarea blondă dorită. Poți alege dintre nuanțe de platină foarte deschise și reci, precum și unele puțin mai calde - miere sau aurii.

De asemenea, îți poți vopsi părul blond la un coafor, mai ales dacă treci la blond de la părul mai închis la culoare. Va fi necesar să se efectueze un tratament de albire (oxidare), care, dacă se face acasă, poate duce la pete pe păr, sau la o nuanță mai portocalie decât cea dorită. Într-un salon profesionist, poți conta pe sfaturi cu privire la ce nuanță de blond ți se potrivește cel mai bine. O vizită la coafor este de asemenea o idee bună dacă nu vrei să obții o culoare uniformă a părului și îți dorești reflexe blonde.

Fără îndoială că îngrijirea părului blond este solicitantă. Cu toate acestea, amintindu-ți cum să-l îngrijești în mod corespunzător, precum și folosirea produselor cosmetice potrivite, te vor ajuta să te bucuri de un păr sănătos și de o culoare frumoasă!

 
par blond rutina ingrijire