ingrijire feminina versus ingrijire masculina

PIELEA BĂRBAȚILOR VERSUS PIELEA FEMEILOR
DESCOPERĂ DIFERENȚELE ȘI SFATURI DE ÎNGRIJIRE

Bărbații nu ar trebui să folosească aceleași produse de îngrijire ca femeile. Pentru că pielea lor este diferită, au nevoie de produse special create pentru ei.

DIFERENȚELE ÎNCEP DE LA TIPUL DE PIELE

La fel ca femeile, bărbații vor să își mențină aspectul sănătos al pielii pentru mai mult timp. Și bineînțeles, și ei se confruntă cu aceleași provocări: piele sensibilă, acnee, riduri.

CE FACE PIELEA BĂRBAȚILOR ATÂT DE DIFERITĂ?

Pielea bărbaților este influențată cel mai mult de hormonul testosteron, care e responsabil cu structura diferită a acesteia. Astfel, ea este cu 15-20% mai groasă decât cea a femeilor. Conține mai multe fibre de colagen și are un aspect mai ferm. Colagenul este cea mai mare sursă de hidratare a pielii și e responsabil cu elasticitatea acesteia. Astfel, pentru că e mai hidratat și puternic, tenul bărbaților nu are riduri până în jurul vârstei de 35 de ani. Tocmai de aceea, ei ar trebui să folosească produse de îngrijire masculină, care să răspundă nevoilor tenului lor.

Pielea puternică a bărbaților are totuși dezavantajele ei. Din cauza hormonului masculin testosteron, glandele sebacee produc mult mai mult sebum. Tocmai din motivul acesta, există foarte mulți bărbați tineri care se confruntă cu imperfecțiuni ale tenului ca acneea, mai mult decât o fac femeile. Prin urmare, folosirea produselor de îngrijire feminină nu ar trebui să fie făcută de către bărbați – acestea pot înfunda glandele sebacee și cauza coșuri. Pentru a avea grijă de tenul lor, bărbații au nevoie de produse care oferă hidratare intensă și nu conțin ingrediente foarte grase, cum e crema masculină NIVEA MEN Creme.

 
piele femei piele barbati

O DIFERENȚĂ EVIDENTĂ: BARBA

piele barbati ingrijire masculina
Părul facial este într-adevăr una dintre cele mai mari particularități ale pielii bărbaților. Pe lângă faptul că firele de păr de pe față permit bărbaților să crească o barbă dacă își doresc, acestea previn apariția ridurilor și mențin structura și conturul feței. Totuși, foliculii fac pielea bărbaților să aibă nevoi diferite față de pielea femeilor. De exemplu, după bărbierit, pielea este predispusă la iritații și senzație de asprime. În plus, bărbieritul exfoliază pielea prin îndepărtarea pielii moarte. Iar dacă o rutină corectă de îngrijire nu este urmată, riscul de pori înfundați și fire crescute pe sub piele este foarte ridicat.
 
ingrijire masculina nivea men
  • Bărbații ar trebui să folosească produse care răspund nevoilor lor pe care le-am detaliat mai sus. De exemplu, rutina lor de îngrijire trebuie să fie creată astfel încât să lupte împotriva excesului de sebum și să îndepărteze eficient luciul feței.
  • De asemenea, produsele masculine de îngrijire ar trebui să fie unele care hidratează intens, însă se absorb mai repede în comparație cu cele create pentru femei.
  • Astfel, cele mai eficiente produse de îngrijire masculină sunt cele care luptă împotriva porilor înfundați, iritării și a altor efecte adverse cum ar fi îndepărtarea celulelor moarte, calmarea pielii și restabilirea nivelului de hidratare.
 

DESCOPERĂ PRODUSE IDEALE PENTRU ÎNGRIJIREA BĂRBAȚILOR

Produsele NIVEA MEN sunt special create pentru a răspunde nevoilor bărbaților: hidratează intens fără să încarce, protejează porii și previn iritațiile după bărbierit.

DESCOPERĂ PRODUSE IDEALE PENTRU ÎNGRIJIREA FEMEILOR

Fie că e vorba de reducerea ridurilor, lipsa hidratării sau acneea; categoria de produse NIVEA pentru femei conține tot ce are nevoie o femeie pentru a-și crea o rutină corectă. De la ape micelare, creme de zi, măști sau loțiuni de curățare; toate au grijă de tenul tău și îi oferă un aspect sănătos.