sampon nivea

CUM TE SPELI CORECT PE CAP? TOP 10 REGULI.

Spălarea părului pare o activate banală, dar te asigurăm că necesită mai multă atenție decât crezi. Absorbită de rutină, nu te mai întrebi dacă te speli corect pe cap. Drept urmare, poți face o mulțime de greșeli care fac coafura să arate mai rău, sau care îți deteriorează părul. Acest ghid te va ajuta să îți speli corect podoaba capilară.

CÂT DE DES AR TREBUI SĂ ÎȚI SPeLI PĂRUL?

Răspunsul, se pare, este extrem de simplu: la nevoie! În practică, însă, această nevoie este interpretată în multe feluri, adesea greșit. Multe femei își spală părul în fiecare zi pentru că ele cred că au părul excesiv de gras. De fapt, poate fi doar o părere subiectivă sau o consecință a faptului că își spală părul prea des.

Cât de des ar trebui să îți speli părul? Pentru a găsi răspunsul la această întrebare, trebuie să iei în considerare mai mulți factori:

 • tipul scalpului;
 • starea scalpului;
 • tipul de păr;
 • starea actuală a părului.
ingrijirea parului
sampon

Scalpul poate fi normal, uscat, gras sau sensibil. Părul, tot așa - normal, uscat sau gras, dar și cu tendință de cădere și predispus la deteriorare. Tipul de păr este format din toate caracteristicile sale înnăscute, cum ar fi dacă este drept, subțire sau poate creț și gros. În această categorie putem adăuga și culoarea naturală a șuvițelor. Structura părului blond este foarte diferită de cea a părului negru, prin urmare existența unui șampon pentru păr blond pe de o parte și a unui șampon pentru păr închis pe de altă parte este justificată. Starea actuală se referă la nivelul de nutriție, deteriorarea existentă și alte probleme temporare ale părului care pot fi remediate cu îngrijire adecvată, sau agravate prin continuarea practicilor dăunătoare. Starea curentă rezultă, de asemenea, și din vopsirea părului sau din tratamantele de coafare și la care este supus dacă părul este vopsit și este supus unor tratamente de coafare sau de condiționare la care este supus (îndreptare permanentă ca exemplu de tratament de coafare și îndreptarea cu keratină ca exemplu de tratament reparator). În plus, merită luat în considerare gradul de porozitate al părului tău. Distingem părul cu porozitate mare, medie și joasă. De regulă, părul creț este foarte poros, motiv pentru care se recomandă un șampon special pentru părul creț.

După cum poți vedea, părul fiecăreia dintre noi poate fi definit cu cel puțin câteva adjective. Atunci când cauți un răspuns la întrebarea cât de des să îți speli părul, cel mai bine este să ții cont de fiecare dintre ele! De exemplu, părul uscat și cu porozitate mare ar trebui spălat relativ rar (o dată pe săptămână).

 

SPĂLATUL PĂRULUI ÎN FIECARE ZI. ESTE SĂNĂTOS?

În general, spălarea zilnică a părului este considerată nesănătoasă atât pentru scalp, cât și pentru păr în sine. E ca și cum te-ai spăla pe față. Dacă ai tenul gras și îl speli de mai multe ori pe zi, în mod paradoxal, contribuie la creșterea producției de sebum. Pielea (fie ea a feței sau a capului) are nevoie să secrete ceva sebum pentru a se proteja de factorii externi, așa că se străduiește constant să atingă un echilibru în această zonă. Cu cât curățarea este mai frecventă și mai agresivă, cu atât mai mult sebum este secretat de piele. Multe femei cred că doar spălarea părului în fiecare zi le permite să-și păstreze părul curat, dar, de fapt, spălarea părului în fiecare zi îngrașă părul.

Deci, care este soluția pentru părul gras? În calitate de posesoare ale unei podoabe capilare, singurele opțiuni sunt fie spălare excesivă, fie o coafură învechită? Nu chiar, pentru că există șampoane delicate concepute pentru curățarea zilnică a scalpului! Un exemplu este șamponul micelar pentru detox zilnic NIVEA Pure Detox, cu ceai verde și lime. Este o formula delicată care curăță și îngrijește părul și scalpul. Nu provoacă reacții adverse chiar și atunci când este utilizat zilnic.

Regula # 1 . Evită să îți speli părul în fiecare zi, cu excepția cazului în care este realmente gras. Lasă-ți părul să se îngrașe ori de câte ori este posibil, de exemplu, când îți petreci weekendul acasă. Va câștiga timp pentru odihnă și regenerare.

Cât de des ar trebui să speli părul normal sau uscat? Aici, poți să urmezi principiul „la nevoie”, deoarece părul uscat și normal nu devine gras peste noapte. În cazul părului uscat, merită să-l speli doar atunci când este vizibil uleios.

cum te speli corect pe cap

SPĂLAREA ZILNICĂ A PĂRULUI ȘI CĂDEREA PĂRULUI

De ce spălarea frecventă a părului este dăunătoare scalpului și părului? Șamponul este un agent de curățare, dar dacă este folosit în exces, „spală” inclusiv bariera lipidică naturală și, ca urmare, usucă pielea. Producția crescută de sebum este o reacție defensivă la uscăciune. Părul reacționează în mod similar. El devine mai uscat, casant și lipsit de strălucire. Scalpul și părul sunt „vase comunicante”, sănătatea părului este direct legată de sănătatea pielii, așa că îngrijirea părului nu trebuie să omită îngrijirea scalpului.

Încă nu s-a stabilit cu precizie dacă există sau nu o relație între spălarea zilnică a părului și căderea acestuia. Căderea părului este o problemă foarte complexă, care poate fi cauzată de o boală, de slăbirea organismului sau de carențe de nutrienți. Spălarea excesivă a părului poate agrava problema, dar în general trebuie să fie însoțită și de alți factori (de exemplu, coafare agresivă, vopsire frecventă și chiar periere puternică a părului). Merită să știi că spălând bine părul, poți preveni căderea părului. La baza acestor acțiuni ar trebui să fie utilizarea șampoanelor pentru întărirea firului de păr și împotriva căderii părului, ca de exemplu șamponul micelar NIVEA pentru păr fragil și scalp sensibil. Vrei să știi mai multe despre tehnologia micelare? Citește articolul Șampon micelar pentru curățare delicată în fiecare zi.

 
par

SPăLarea PĂRULui O DATĂ PE SĂPTĂMÂNĂ. E SUFICIENT?

Hai să ne gândim la efectul spălării rare pentru șuvițele tale! Se pare, totuși, că o spălare pe săptămână nu este suficientă. De fapt, frecvența aceasta este prea mică pentru multe femei.

Ce trebuie să faci pentru a preveni îngrășarea părului atunci când îl speli mai rar?

După câteva săptămâni de spălat mai rar, părul tău ar trebui să fie curat mai mult timp, dar bineînțeles că va trebui să îl ajuți puțin. Prinde-l într-o coadă și presară șampon uscat pe părul de pe frunte și tâmple. Îți va reîmprospăta părul ușor îngrășat și îți va economisi 2-3 spălări pe săptămână.

 

CUM SĂ ÎȚI SPELI CORECT PĂRUL?

A venit momentul pentru instrucțiuni detaliate despre cum să îți speli corect părul. Îți vom arăta că în această activitate aparent simplă faci o mulțime de greșeli care deteriorează starea părului tău. Știai că părul spălat necorespunzător poate părea gras a doua zi după spălare? Deci, să trecem la instrucțiunile despre cum să-ți speli bine părul.
 
 1. Îndepărtează cu grijă toate agrafele și elasticele din păr. Piaptănă cu grijă părul înainte de spălare – această este o regulă foarte importantă și un pas pe care nu-l poți sări în rutina de spălare a părului.
 2. Dacă ai o coafură complexă, nu îți pieptăna părul. Descurcă-l cât poți și apoi spală-l.
 3. Udă-ți părul cu apă caldă. Asigură-te că l-ai umezit în totalitate.
 4. Pune șamponul în palmă. Folosește o cantitate de mărimea unei nuci.
 5. În pliul mâinii, amestecă șamponul cu puțină apă. Freacă șamponul între mâini.
 6. Aplică șamponul numai pe scalp și la rădăcină, nu pe toată lungimea părului. În această etapă, nu trebuie să speli părul pe toată lungimea sa. Ai grijă ca șamponul să facă spumă. Masează pielea capului doar cu vârful degetelor. Nu freca scalpul cu unghiile.
 7. Clătește - apa și șamponul care curg pe lungimea părului sunt cu siguranță suficiente pentru a-l spăla.
 8. Pune a doua doză de șampon în palmă și procedează la fel ca prima dată.
 9. Clătește părul bine, asigurându-te că ai îndepărtat toate urmele de șampon. În timpul clătirii, netezește-ți părul de sus în jos. Căderea părului în timpul spălării e strâns legată de cât era de încurcat sau ciufulit. Folosește apă puțin mai rece pentru ultima clătire (va ajuta la închiderea foliculilor capilari).
 10. Trece-ți mâinile prin păr, dar evită să tragi de el sau să-l răsucești.
 11. Aplică balsamul. Întotdeauna. Părul tău are nevoie de el! Dacă folosești un balsam care să clătește, șterge-ți părul cu un prosop și apoi aplică-l. După ce ai clătit balsamul, tamponează cu grijă părul.
 12. Acest mod de spălare a părului e similar cu cel de la coafor, unde se aplică șamponul de două ori, cel puțin, iar părul se usucă prin apăsare și tamponare.
 13. Cum să te speli corect pe cap? Cel mai bine ar fi să-l speli din picioare, in timp ce ții capul înclinat pe spate. Dacă ești nevoită să-l speli cu capul înclinat în față, fii deosebit de blândă, deoarece părul se încurcă mai ușor în această poziți nefirească pentru direcția creșterii părului.
 
sampon

METODE DE SPĂLARE A PĂRULUI

Metoda de mai sus este modalitatea optimă de a-ți spăla părul, dar nu e singura. Află care sunt celelalte metode alternative și dacă se merită să le încerci.
cum te speli corect pe cap

METODA Hrănirii intensive - CE ESTE?

Pe scurt, metoda se reduce la hrănire, spălare, hrănire. Acestă metodă presupune o spălare care protejează părul într-o mare măsură de efectele adverse ale ingredientelor nocive din șampon. Această modalitate presupune aplicarea balsamului doar pe lungimea părului, înainte de spălare. Următorul pas este spălarea scalpului. Ultimul pas este reaplicarea balsamului. Susținătoarele acestui procedeu spun că prin această metodă părul nu rămâne uscat.
 

METODA CUPEI

Sub acest nume care sună interesant se ascunde o metodă incredibil de simplă de spălare a părului pentru posesoarele de piele sensibilă și păr delicat. Pe scurt, spălarea părului prin metoda cupei constă în... diluarea șamponului cu apă (nu neapărat într-o cană). Metoda îți permite să utilizezi mult mai puțin șampon și, de asemenea, să reduci impactul său direct asupra pielii. Cosmeticele mai puțin concentrate și pre-spumate sunt, de asemenea, mai blânde cu părul.

Nu trebuie să freci atât de puternic pielea și părul pentru a obține gradul dorit de spumare. Metoda cupei este utilă și atunci când folosești șampoane blânde, cu spumare redusă, pentru a ajuta la generarea spumei.

 
produse nivea

GREȘELI ÎN SPĂLAREA părului - și care sunt consecințele

Știi deja să te speli pe cap. S-ar putea să te întrebi dacă toate aceste tratamente (de multe ori consumatoare de timp) merită efortul. Pentru a te convinge de acest lucru, îți prezentăm cele mai importante consecințe ale greșelilor făcute în timpul spălării părului.

 1. Spălarea părului cu o apă la temperatura nepotrivită. Apa fierbinte deschide foliculii capilari, ceea ce face ca șuvițele să se încurce mai ușor, dar și mai lipsite de strălucire. Pe de altă parte, nu este indicată nici spălarea părului cu apă rece, pentru că poate veni ca un șoc și poate favoriza răceala. Sfatul nostru: apă caldă la început și apă puțin călduță pentru clătirea finală.
 2. Clătirea insuficientă a părului. Dacă rămân reziduuri de șampon, părul arată ușor gras la scurt timp după spălare și îi lipsește lejeritatea. Sfat: Chiar dacă ai impresia că l-ai clătit bine, mai clătește părul o dată. Astfel, te asiguri că ai îndepărtat tot șamponul și că ai închis foliculii capilari.
 3. Folosirea excesivă a șamponului anti-mătreață. Folosești un astfel de șampon chiar dacă nu te confrunție cu problema mătreții? Mai bine nu faci asta. Șamponul anti-mătreață este special conceput pentru a trata această problemă.
 4. Aplicarea balsamului de la rădăcină. Nu contează dacă este un balsam cu clătire. Când îl aplici aproape de scalp, părul devine încărcat. Dacă simți adesea că părul tău este gras după ce l-ai spălat, este posibil să exagerezi cu balsamul. Este important să folosești balsamul pe lungimea fireleor de păr (de la ureche în jos), deoarece scalpul produce în mod natural sebum.
 5. Spălarea agresivă a apărului. Când îți speli părul cu capul înclinat în față și îl freci puternic, îi perturbi structura naturală. Prima consecință este încrețirea după spălare, iar pe termen lung astfel de practici îi vor dăuna.
 6. Utilizarea excesivă a șamponului uscat. Un șampon uscat este o modalitate excelentă de a împrospăta părul gras dimineața, ori de câte ori nu ai timp să-ți speli părul și șuvițele „problemă” sunt pe frunte și tâmple. Cu toate acestea, șamponul uscat dăunează părului? Da, dacă îl folosești aproape în fiecare zi, de mai multe ori. Șamponul uscat absoarbe sebumul, așa că, dacă faci abuz, îți poate usca excesiv scalpul și părul. Ce să faci pentru a preveni îngrășarea părului noaptea? Sfatul nostru: nu te culca cu părul ud sau umed. De asemenea, poți să ți-l prinzi într-o coadă de cal lejeră, și să îndepărtezi șuvițele cele mai apropiate de față, astfel încât să nu-ți atingă fața ta în timp ce dormi.

CUM SĂ-ȚI SPELI PĂRUL? TRUCURI PENTRU UN ASPECT MAI îngrijit

par

Ce alte moduri de a îmbunătăți aspectul părului după spălare îți putem recomanda?

În primul rând, folosește un șampon adaptat tipului și nevoilor părului tău! De exemplu, dacă ai părul foarte poros, un șampon pentru volum doar ți-l va încreți, iar dacă ai părul des și firul gros, va fi dificil să-l speli cu șampon pentru bebeluși.

Aruncă o privire la părul tău și folosește șamponul care se potrivește cel mai bine nevoilor părului tău.

Cum să prelungești senzația de prospețime a părului atunci când trebuie să folosești produse cosmetice pentru regenerarea părului? Fii cu ochii pe instrucțiunile de folosire. Dacă timpul indicat pe ambalaj este de o jumătate de oră, spală masca imediat după. Dacă o lași să acționeze mai mult timp, nu îți regenera părul mai mult, dar ți-l va îngrășa.

 

SPĂLAREA PĂRULUI VOPSIT

Dacă îți vopsești părul, cum ar trebui să te speli corect pe cap? Iată câteva reguli suplimentare de luat în considerare.

Ar trebui să-ți speli părul înainte să-l vopsești? Frizerii sunt de acord că ar trebui să te vopsești pe părul gras. Sebumul protejează părul împotriva efectelor dăunătoare ale vopselei.

Cum ar trebui să te speli pe cap după vopsire? După ce ți-ai vopsit părul, este recomandat să aștepți cel puțin o zi înainte să te speli din nou pe cap. Dacă îți speli părul prea devreme, culoarea se va scurge. Ulterior va trebui să te speli nu mai devreme de o dată la două zile și doar cu șampoane destinate părului vopsit. Acestea te ajută să menții culoarea părului mai mult și regenerează firele de păr.

 

RECOMANDĂRI DE ȘAMPOANE NIVEA - CARE ESTE CEL MAI BUN PENTRU TINE?

Acum că ai aflat care sunt metodele prin care te speli corect pe cap, e momentul să te gândești și la șamponul care ți se potrivește cel mai bine. Iată câteva sugestii de la NIVEA:
 
produs nivea

După cum vezi, ca să te speli corect pe cap trebuie să respecți o serie de reguli. Cum să nu te pierzi printre ele? Urmeză-le întocmai și alege produsele de îngrijire potrivite pentru părul tău.  Acesta din urmă nu ar trebui să fie o problemă pentru tine – NIVEA îți oferă șampoane adaptate tuturor tipurilor de păr și nevoilor acestora! Cu toate acestea, dacă mai ai nevoie de ajutor în acest sens – citește articolele de mai jos.

produse nivea