organizator cosmetice trucuri organizare

CUM SE DEPOZITEAZĂ COSMETICELE?

Îngrijirea pielii nu se rezumă doar la utilizarea de tratamente specializate sau o rutină în mai multe etape constând în zeci de produse. Știai că depozitarea inadecvată a produselor cosmetice poate slăbi efectul acestora și chiar poate dăuna pielii? Află cum să eviți asta!

DEPOZITARE COSMETICE - CE TREBUIE SĂ ȘTII?

 

Cosmeticele pentru îngrijirea feței și a corpului nu sunt doar creme de zi sau loțiuni hidratante. Folosim produse cu consistențe foarte diferite: de la lichide micelare, până la geluri și uleiuri de față, dar și creme. Și uneori, cu siguranță, ți se par prea multe și nu mai știi cum să le organizezi. Însă fix asta trebuie făcut ca să te bucuri cât mai mult de efectele lor. Totul începe cu observarea tuturor produselor. Apoi, e necesară verificarea datei de expirare, dar și luarea în calcul a timpului în care produsele au stat deschise.

organizare cosmetice

UNDE SE PĂSTREAZĂ COSMETICELE?

trucuri organizare cosmetice organizare baie

 

După ce te-ai asigurat că toate loțiunile, uleiurile și gelurile sunt potrivite pentru utilizare, te poți gândi unde să le depozitezi. Împarte produsele preferate în categorii. Începe prin a determina frecvența: ce ser folosești în fiecare zi? De ce cremă ai nevoie dimineața și care seara? De asemenea, poți împărți sticlele în funcție de scopul lor: separă cosmeticele faciale, pune cosmeticele pentru îngrijirea corpului în altă parte. Unde anume să păstrezi cosmeticele de baie? Ideal ar fi să le depozitezi într-un loc umbrit, ferit de apă și lumină. Șampoanele, loțiunile și emulsiile pentru igiena intimă poți totuși să le depozitezi astfel încât să le ai la îndemână.

DEPOZITAREA COSMETICELOR ÎNTR-O BAIE MICĂ

Ce facem atunci când avem un spațiu mic la dispoziție? Depozitarea produselor cosmetice într-o baie mică poate părea o mare provocare. Baza, însă, este o foarte bună organizare a spațiului. Încearcă să nu cumperi produse cosmetice în avans: orice ambalaj suplimentar îți va face mai grea misiunea de a păstra ordinea. În plus, când ai un volum mare de produse, poți uita de cele pe care le-ai deschis deja. Așa faci adesea greșeli: ajungi la un ambalaj nou, deși nu ai atins încă partea de jos a cremelor de zi preferate. Cum să depozitezi produsele cosmetice într-o baie mică? Sunt foarte utile diferite tipuri de organizatoare pe care le poți pune într-un sertar, pe un raft sau chiar pe o cadă. Vei fi surprinsă câte produse pot încăpea într-o cutie discretă!

organizare produse cosmetice

COSMETICE PE CADĂ

Dacă în baia ta ai o cadă, atunci îți poți aranja oricând un colț relaxant de spa. Aromaterapia combinată cu îngrijirea este o rețetă excelentă pentru relaxare după o zi plină. Însă cum se păstrează produsele cosmetice pe cadă? În primul rând, trebuie să fii atentă să nu se ude. Temperatura ridicată și umiditatea ridicată favorizează înmulțirea bacteriilor. Acesta este unul dintre motivele pentru care raftul pentru cosmetice de lângă cadă nu este întotdeauna cea mai bună idee. Daca nu ai altă variantă, ține acolo doar produsele necesare în rutina zilnică. Loțiunile solare și produsele cosmetice este esențial să stea într-un dulap umbrit.

COSMETICE LA FRIGIDER

cosmetice frigider sfaturi

Te-ai gândit vreodată că bucătăria poate fi un loc grozav pentru depozitarea produselor cosmetice vara? Când temperatura aerului crește, merită să ai grijă nu numai de hidratarea pielii, dar și de colecția de produse de îngrijire. Desigur, poți turna unele dintre produse în sticle de sticlă închisă la culoare pentru a le proteja de efectele nocive ale razelor solare. Cu toate acestea, prin înlocuirea ambalajului, există riscul de irosire sau distrugere a produselor cosmetice. Există totuși un loc perfect pentru produsele de îngrijire în casa ta. Care? Frigiderul! Depozitarea produselor cosmetice la temperatură scăzută și în afara băii nu are decât avantaje. Nu sunt expuse la creșteri bruște de temperatură, ca în baie, iar soarele nu le ajunge.

Ce produse cosmetice să păstrezi la frigider? Temperatura scăzută va avea un efect pozitiv asupra cremelor de noapte și de zi, soluțiilor de curățare și tonicelor. În acest fel, nu numai că vei preveni înmulțirea bacteriilor, dar vei proteja și ingredientele active împotriva oxidării.

De asemenea, este o idee bună să păstrezi cremele pentru ochi în frigider. Astfel, acestea vor fi mai reci și îți vor oferi un efect răcoritor asupra ochilor. Află mai multe despre cum să combați ochii umflați aici.

 

CUM SE PĂSTREAZĂ COSMETICELE? MODALITĂȚI DE ORGANIZARE

Există multe modalități de depozitare a produselor cosmetice și a accesoriilor de îngrijire. Poți alege soluții gata făcute din magazin sau poți crea un organizator de la zero, atunci când îți place să ai activități creative. La ce să acorzi atenție atunci când alegi cutii și coșuri pentru produse de îngrijire a tenului și corpului? Cum să păstrezi produsele cosmetice pentru a-și păstra proprietățile nutritive mai mult timp? La început, este bine să împarți toate produsele în produse cosmetice destinate îngrijirii și machiajului. Dacă ești un fan al parfumurilor, ține cont că apele de toaletă și sticlele cu parfumuri trebuie protejate și împotriva factorilor externi. Modul de păstrare a produselor cosmetice trebuie adaptat frecvenței de utilizare. De asemenea, poți sorta produsele după părți ale corpului: depozitează separat cremele hrănitoare pentru mâini și față, produsele demachiante sau serumurile. În acest fel, vei observa întotdeauna gradul de consum al produselor cosmetice dintr-un anumit grup.

organizator produse cosmetice geanta make up

COȘURI DE COSMETICE

Este posibil ca unele produse să nu încapă în sertar. De exemplu, ce să faci pentru a organiza ambalajele mai mari? Dacă ai la dispoziție un spațiu puțin mai mare, alege coșuri pentru produse cosmetice. Această variantă este utilă mai ales dacă ai o colecție mare de mousse, fixative sau balsamuri / tratamente de păr. Dacă dorești să împarți produsele într-un mod și mai precis, poți introduce separatoare și pereți despărțitori. Coșurile și cutiile pentru cosmetice au și o funcție decorativă: nu deranjează estetica băii prin multitudinea de culori și forme. Această soluție va fi apreciată în special de minimaliștii cărora nu le plac prea multe articole pe rafturi. Organizatorul de coșuri pentru produse cosmetice nu este doar o opțiune elegantă pentru depozitarea produselor, ci și una de protecție împotriva razelor solare și a prafului.

DEPOZITARE PRODUSE DE MACHIAJ

organizator produse make up machiaj

Dacă ești un fan al produselor de make-up, știi cu siguranță că găsirea creionului de buze preferat într-o pungă de cosmetice poate fi o provocare. Cum să depozitezi produsele cosmetice de machiaj pentru a-ți organiza colecțiile și a economisi timp în rutina ta de dimineață? Există organizatoare disponibile pe piață în diferite dimensiuni, design și funcții. Metoda de depozitare a produselor cosmetice de machiaj are propriile reguli. Când alegem un ruj dintr-un sertar, de obicei alegem culoarea ambalajului. Cutia nu ar trebui să ne îngreuneze. Asa ca e bine sa pui un recipient din plastic transparent cu sertare si compartimente. În acest fel, vei proteja produsele cosmetice de praf și, în același timp, poți vedea ce este în interior. Dacă te decizi pentru un organizator cu o oglindă suplimentară, machiajul tău de dimineață va dura și mai puțin timp.

Acum știi cum să depozitezi produsele cosmetice. După o mică reorganizare, totul va fi la îndemână!

Află și alte trucuri practice pentru organizarea băii din acest articol!